ورزشی

خسارت‌بارترین پرونده تاریخ فوتبال ایران/ ۶ بازی، ۵۰۰ میلیارد تومان برای ویلموتس

همانطور که می دانید این اولین مربی است خرداد او در سال ۲۰۱۸ رسما روی نیمکت تیم ملی ایران نشست. او پس از چند مسابقه به دلیل تاخیر فدراسیون فوتبال در پرداخت حقوقش از مفاد قرارداد خود بهره مند شد و به صورت یک طرفه آن را فسخ کرد. پس از آن بود که سرمربی بلژیکی برای وصول مطالباتش به فیفا شکایت کرد و در نهایت در ابتدای ماه جاری با دریافت ۴.۷ میلیون یورو پرونده او رسما بسته شد.

خب این البته جدا از دو میلیون یورویی است که در مدت حضورش در ایران دریافت کرده است. پس ما ۶.۷ میلیون یورو به این مربی پرداخت کرده ایم، برای چه؟ ۶ بازی روی نیمکت تیم کشورمان. عالی، خیلی عالی!

شما گیج شده اید

اگر نرخ یورو امروز در بازار آزاد را ملاک قرار دهیم، ۶.۷ میلیون یورویی که به ویلموتس پرداخت می شود، معادل حدود ۵۰۰ میلیارد تومان به ارز رایج کشور خواهد بود؛ در صورتی که نرخ ارز امروز در بازار آزاد به ویلموتس پرداخت شود. شماره عجیبی که خانواده مارک در بروکسل سال ها با خوشحالی از آن استفاده خواهند کرد! ویلموتس در برابر دریافت چنین پولی در ۶ مسابقه هدایت تیم ملی ایران را برعهده داشت. یعنی ۵۴۰ دقیقه سرمربی تیم کشورمان بود و برای هر دقیقه هدایت این تیم ۹۲۰ میلیون تومان دریافت کرد. با این رسید می توان نام او را به عنوان یکی از گران ترین مربیان جهان در گینس ثبت کرد!

هر امتیاز ۸۳ میلیارد تومان!

دو بازی اول ویلموتس روی نیمکت تیم ملی بازی دوستانه با سوریه و کره جنوبی بود که یکی را بردیم و دیگری را مساوی کردیم. چهار بازی بعدی رسمی و در چارچوب مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ برگزار شد. شاگردان ویلموتس در دو بازی اول توانستند مقابل هنگ کنگ و کامبوج به پیروزی برسند اما در دو بازی آخر مقابل بحرین و عراق شکست خوردند.

یعنی من و آقای ویلموتس در مجموع ۶ امتیاز رسمی مقابل رقبای گمنام گرفتیم و هر امتیاز حدود ۸۳ میلیارد تومان برای ما هزینه داشت. این علاوه بر دستمزد دستیاران مرد بلژیکی است که به فیفا هم شکایت کرده اند!

حقایق دیوانه کننده

ماجرای ویلموتس جدا از مهره های عظیمی که برای فوتبال ایران به ارمغان آورد، چند واقعیت حاشیه ای دیگر نیز در دل داشت که توجه به هر یک از آنها باعث عصبانیت بیشتر تماشاگران فوتبال می شود.

واقعیت اول؛ این مرد بلژیکی تنها با ریسک عجله فدراسیون در اعلام نام سرمربی جدید انتخاب شد. در غیر این صورت قرار بود هروه رنار فرانسوی سرمربی تیم ملی شود. حتی توافقات اولیه با او انجام شده بود اما چون این مربی در آن زمان در جام ملت های آفریقا حضور داشت و فدراسیون می خواست هر چه زودتر جانشین کارلوس کی روش را معرفی کند، ویلموتس را انتخاب کردند. بعدها تجربه موفق رنار در تیم ملی عربستان نشان داد که فوتبال ایران به چه کلاه بزرگی تبدیل شده است.

واقعیت دوم؛ در ابتدای حضور ویلموتس در ایران، مهدی تاج و محمدرضا ساکت از دم پرش تکان نخوردند و خواستند این شکار تاریخی (!) را به نام خود ثبت کنند. حتی مصاحبه ای از تاج وجود دارد که در آن رئیس فدراسیون فوتبال ویلموتس را مردی «نجیب» معرفی کرده است. نجابتی که ۵۰۰ میلیارد تومان برای فوتبال ایران …

واقعیت سوم؛ در دو بازی اخیر ویلموتس روی نیمکت تیم ملی ایران، فوتبال کشورمان دو شکست دردناک مقابل بحرین و عراق را متحمل شد. باخت هایی که می توانست خیلی زود ایران را از مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ حذف کند. جالب اینجاست که گفته می شود ویلموتس حتی قبل از بازی با عراق قراردادش را لغو کرده و فرصت طلبی او بر همگان آشکار شده بود اما با این وجود مدیران فدراسیون بی تدبیری به این مربی اجازه دادند تا در آن بازی هم روی نیمکت بنشیند. . برای تکمیل مثلا اشتباهات متعدد مسعود شجاعی در آن مسابقه مورد توجه همه قرار گرفت اما ویلموتس توجهی نکرد و این بازیکن را که کارت زرد داشت را نفرستاد. بنابراین شجاعی اخراج شد و تیم ملی گل دوم را از عراق به ثمر رساند. یعنی حتی این درجه از زیرکی و درایت در بین آقایان نبود که این مربی با این شرایط نمی تواند تیم ملی را هدایت کند. واقعا اگر ابتکار عمل در آن بازی به وحید هاشمیان سپرده می شد، شاید تیم ملی شکست نمی خورد. در مجموع این پرونده حاوی مجموعه ای از ناکارآمدی های مدیران فوتبال ایران بود و با همین عنوان در تاریخ ثبت خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا