انعقاد پیمان پولی، مبادلات تجاری کشورهای حاشیه دریای خزر را تقویت میکند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان با بیان اینکه انعقاد پیمان پولی؛ موجب تقویت مبادلات تجاری کشورهای حاشیه دریای خزر می شود، اظهار کرد: این توافقنامه می تواند زیربنای خوبی برای همه کشورهای این منطقه باشد که با پیوستن به آن، زمینه تبادلات مالی و تجاری گسترده تری را فراهم می کند.
افق میهن قاسم رضاییان رئیس اتاق بازرگانی گیلان در بیست و یکمین نشست شورای همکاری های تجاری بین المللی اتاق بازرگانی و صنایع خزر (ICBC) در آستاراخان روسیه اظهار داشت: امروز تجربیات بحران مالی جهانی و اعمال تحریم ها بانکداری کشورهای غربی بر دیگر کشورها، قدرت های اقتصادی را بیشتر به سمت افق «جهانی زدایی» و «منطقه گرایی» سوق داده است.
رضاییان تصریح کرد: از جمله ابزارهای مهم در این زمینه ایجاد نظام مالی جایگزین دلار در بلوک های اقتصادی است.
رئیس اتاق بازرگانی گیلان تصریح کرد: مزیت اصلی نظام مالی جایگزین دلار در بلوک های اقتصادی تنوع بیشتر نظام پولی است و بسیاری از تحلیلگران معتقدند که باید در راستای تنوع بخشی به نظام پولی نگاه واقع بینانه داشت. با اقتصاد جهان امروز بیشتر دارد، جابجا شده است.
وی افزود: عقلانیت اقتصادی حکم می کند که نسبت به وضعیت روابط تجاری جهانی و زنجیره اقتصادی بین المللی واقع بین بود. نظام بانکی ایران و روسیه در سالهای اخیر با هدف اعمال فشار اقتصادی مورد تحریمهای گسترده کشورهای غربی قرار گرفته است.
رضاییان با اشاره به سابقه تاریخی فشارها و تحریم ها بر این دو کشور تصریح کرد: این موضوع سابقه تاریخی دارد و در گذشته برای کشورهای دیگر نیز اتفاق افتاده است و در آینده برای هر کشوری ممکن است اتفاق بیفتد.
وی گفت: بر این اساس طی ۲ سال گذشته مذاکرات مستمری در حوزه پولی و بانکی بین مقامات بانکی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه و کارگروه مشترک بانک های مرکزی ایران و روسیه جلسات پی در پی در این زمینه برگزار کرد و در نهایت در تیرماه سال جاری توافقنامه ای امضا شد. انجام دادند و موضوع با جدیت در حال پیگیری است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان انعقاد پیمان پولی دوجانبه را انگیزه ای جدی برای توسعه هر چه بیشتر روابط ایران و روسیه اعلام کرد و افزود: این قرارداد می تواند زیربنای مناسبی برای همه کشورهای حاشیه باشد. دریای خزر و با حمایت از این توافق و الحاق به آن، شرایط را برای تبادلات مالی و تجاری گستردهتر فراهم میکند و قطعاً منجر به تشکیل یک بلوک اقتصادی قویتر میشود.
رضاییان با بیان اینکه این توافق الگویی برای تعامل سایر کشورها و مراکز رو به رشد قدرت در جهان با هدف اتحاد آنها در برابر توطئه های اقتصادی برخی کشورها خواهد بود، افزود: همچنین گامی بلند و طولانی و زمان بر است. روندی که در عین حال دستاورد مهمی خواهد بود و می تواند شرایط بهره مندی از مزایای سایر قراردادهای مهم اقتصادی مانند بریکس و شانگهای را فراهم کند.
وی یادآور شد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان گیلان از بدو تاسیس این شورای بازرگانی همواره نقش فعال و موثری در برگزاری جلسات خود داشته و سه جلسه از این جلسه در استان گیلان برگزار شده است. ما پیشنهاد می کنیم که بیست و دومین جلسه باشد. شورای ICBC اتاق بازرگانی کشورهای دریای خزر اوایل مهرماه سال آینده در شهر رشت مرکز استان گیلان برگزار می شود.
اجلاس اتاق بازرگانی کشورهای حاشیه دریای خزر “ICBC” با هدف بررسی و حل مشکلاتی از قبیل تعرفه، واردات و صادرات، حمل و نقل، هوانوردی، ویزا، اقامتگاه، ممنوعیت خرید و فروش به مدت ۲ روز در آستاراخان روسیه برگزار شد. کالاهای بین کشورها است