احتمال حمله ایران و اسرائیل وجود دارد؟
تجزیه و تحلیل منابع بین المللی نشان می دهد که خاورمیانه در یک بعد از شکننده -جنگ -نیر است. اروپا با تهدید اسنپ بک و ایالات متحده با شرایط سخت تلاش می کند ، اما ایران با اشاره به مهارت های نظامی و تأکید بر حق غنی سازی ، دیپلماسی را مرتکب می کند. محتمل ترین سناریو تشدید فشار دیپلماتیک و اقتصادی است که می تواند منجر به مذاکرات محدود شود. درگیری نظامی جدید یا جنگ منطقه ای به دلیل هزینه های زیاد و محکومیت جهانی کمتر احتمال دارد. یک توافق نامه جامع امنیتی بهترین راه برای تثبیت ثبات طولانی مدت است ، اما اکنون به نظر نمی رسد که از دسترس خارج شود.
در فضای مجازی شایعات زیادی در مورد احتمال حمله اسرائیل ایرانی و آغاز جنگ طبق اخبار تجاری وجود دارد.
لطفاً به این شایعات توجه نکنید و آرامش خود را حفظ کنید.
سناریوهای احتمالی
توراج آتاباکی ، محقق دانشگاه لیدن ، سه سناریو را برای شرق مرتبط با پس از جنگ ارائه داده است:
آتش بس موقت با تداخل قدرتهای بزرگ و منطقه ای ، که احتمالاً پایدار نخواهد بود.
تضعیف دولت ایران از داخل و مذاکرات با اسرائیل را می پذیرد ، که منجر به تغییرات سیاسی در ایران می شود.
۲. درگیری و موج دوم حملات نظامی را که غرب از آن جلوگیری می کند ، تشدید کنید.
در همین راستا ، چته -e -e -hausschule می نویسد که جنگ ۷ روزه نشان داده است که تضاد ایران و غرب نه تنها در برنامه هسته ای بلکه در قرارداد امنیتی در خاورمیانه است. تنها راه تثبیت یک توافق نامه امنیتی جامع بین ایران و غرب است.
با این حال ، NASR تأکید می کند که اسرائیل سعی دارد تعادل قدرت را در منطقه تغییر دهد ، اما واکنش مردم ایران و انزوا بین المللی اسرائیل این کار را دشوار کرده است.
آل -میادین همچنین گزارش می دهد که جنگ شش روزه اسرائیل اسرائیل را در منطقه افزایش داد ، زیرا بیش از پنج کشور حملات ایران را محکوم کردند. این می تواند به تقویت محور مقاومت (ایران ، یمن ، لبنان) منجر شود.
یز اکو همچنین می نویسد که آتش بس فعلی شکننده است و ایران می تواند با مسدود کردن خیابان هوروز یا حمله به öblteressen منطقه ، به فشار غربی واکنش نشان دهد. این سناریو می تواند به یک جنگ منطقه ای منجر شود.
خلاصه و طبقه بندی سناریوهای ممکن بر اساس تجزیه و تحلیل منابع بین المللی ، سناریوهای زیر برای آینده ایران ، غرب و اسرائیل پس از جنگ ۶ روزه به عنوان بخشی از مذاکرات Snapbec و هسته ای. این سناریوها با احتمال وقوع و اولویت طبقه بندی می شوند:
۱. تشدید فشار دیپلماتیک و اقتصادی (اولویت بالا): اروپا فشاری را که ایران با فعال کردن اسنپبک و ایالات متحده با تشدید تحریم ها مجبور می کند ، افزایش می دهد. ایران می تواند با کاهش یا غنی سازی همکاری با آژانس واکنش نشان دهد ، اما به دلیل فشار اقتصادی می تواند به مذاکرات محدود واکنش نشان دهد. گزارش وال استریت ژورنال و Euronews نشان دهنده عزم اروپا به Snapback است. ایران همچنین تهدید کرد که NPT را ترک خواهد کرد.
ترتیب آتش بس پایدار و مذاکرات محدود (اولویت متوسط): ایران و ایالات متحده باید عمان را به توافق موقت در مورد آتش بس پایدار و کاهش تنش ها منتقل کنند. این توافق نامه محدودیت های غنی سازی ایران و لغو برخی از مجازات ها را در بر می گیرد ، اما به اندازه جامع نیست.
۱. درگیری نظامی محدود (اولویت پایین): اسرائیل فقط با حمایت احتمالی ایالات متحده حملات محدود به امکانات ایران دارد ، اما ایران با حملات موشک و هواپیماهای بدون سرنشین واکنش نشان می دهد. این سناریو به دلیل هزینه های بالای جنگ کامل و انزوا اسرائیل کمتر احتمال دارد. اکسیوس و بی بی سی به تمایل اسرائیل به حملات جدید اشاره می کنند ، اما محکومیت جهانی حملات قبلی این احتمال را کاهش می دهد.
۱. شامل جنگ منطقه ای (اولویت بسیار پایین): تشدید تنش ها منجر به انسداد خیابان هورموز یا حملات به öclesenyen منطقه می شود که می تواند با مداخله قدرتهای منطقه ای و جهانی منجر به درگیری های گسترده شود. یز اکو این سناریو را مطرح کرد ، اما به دلیل عواقب فاجعه بار ، هم ایران و هم غرب از آن جلوگیری می کنند.
منبع: دیپلماسی ایرانی