اخبار اقتصاد ایران

از افتتاح نخستین کارخانه تولید پاستیل کیوی تا پیش‌بینی تولید ۲۲۰ هزار تنی کیوی

محمدی گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید در استان، پیش بینی می کنیم امسال حدود ۲۲۰ هزار تن کیوی برداشت شود که حداقل ۵۰ درصد این محصول صادر و بخشی از آن مصرف داخلی و یا وارد صنایع تبدیلی می شود و ارزش محصول کیوی استان ۱۸۷ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.

افق میهن رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از برگزاری جشنواره برداشت کیوی در شهرستان رودسر با حضور استاندار و جمعی از مسئولان استانی خبر داد و گفت: برای اولین بار در کشور کارخانه فرآوری و تولید پاستیل کیوی در گیلان افتتاح شد.

صالح محمدی در حاشیه جشنواره برداشت کیوی در رودسر گفت: با دستور استاندار محترم گیلان جشنواره های کشاورزی در سطح استان برنامه ریزی و اجرا می شود و سازمان جهاد کشاورزی دبیری این جشنواره ها را بر عهده دارد. این برنامه ها بر اساس محصولات ارزشمند هر شهرستان و با همکاری فرمانداران، مدیریت جهاد کشاورزی و فعالان حوزه تولید پس از طی مراحل کارشناسی و تعیین زمان مناسب برگزار می شود.

وی افزود: جشنواره امروز با حضور استاندار گیلان، معاون هماهنگی امور اقتصادی، استاندار و مسئولان استانی و شهرستانی در رودسر برگزار شد و هدف ما از برگزاری این جشنواره ها تنها یک رویداد نمادین نیست، بلکه تقویت فرهنگ شکرگزاری، پاسداری از زحمات کشاورزان و توجه به پیوند انسان و طبیعت روستایی است. و این جشنواره ها آن سنت ارزشمند را احیا می کند.”

محمدی با اشاره به ابعاد مختلف جشنواره‌ها گفت: در کنار بخش آیینی، محورهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، زیست‌محیطی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری نیز دنبال می‌شود و کیوی یکی از مهم‌ترین محصولات باغی کشور است و استان گیلان با بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین زیر کشت در شرق استان، بزرگترین تولیدکننده کیوی در ایران است.

افتتاح اولین کارخانه تولید پاستیل کیوی در کشور

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از اجرای طرح ملی همزمان با جشنواره رودسر خبر داد و گفت: برای اولین بار در کشور کارخانه تولید خشکبار بویژه رب کیوی و فرآورده های جانبی این محصول توسط سرمایه گذار بخش خصوصی افتتاح شد که ارزش سرمایه گذاری این طرح ۲۵۰ میلیارد تومان با حضور استاندار افتتاح شد و با حضور استاندار افتتاح شد.

وی با اشاره به اهمیت صنایع تبدیلی، افزود: میوه‌های درشت برای صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس، میوه‌های متوسط برای بازارهای اتحادیه اوراسیا و میوه‌های ریز به صورت محصولاتی مانند پاستیل و خشکبار مصرف می‌شود و این بدان معناست که کل زنجیره ارزش کیوی در استان فعال است و امیدواریم این محصولات در غرب توسعه پیدا نکند. و ارزش افزوده بیشتری به کشاورزان داده خواهد شد.»

پیش بینی تولید ۲۲۰ هزار تن کیوی

محمدی گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید در استان، پیش بینی می کنیم امسال حدود ۲۲۰ هزار تن کیوی برداشت شود که حداقل ۵۰ درصد این محصول صادر و بخشی از آن مصرف داخلی و یا وارد صنایع تبدیلی می شود و ارزش محصول کیوی استان ۱۸۷ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.

وی ادامه داد: تا امروز نزدیک به ۱۵ هزار تن کیوی صادر شده است اما رقم نهایی ارزش صادرات پس از انجام معاملات بانکی و تسویه ارزی مشخص می شود و صادرات تا خرداد سال آینده از طریق سردخانه ها ادامه خواهد داشت.

۵۰ سردخانه ثبت شده برای صادرات

رئیس جهاد کشاورزی گیلان از اقدامات استان برای استانداردسازی تولید و صادرات خبر داد و گفت: صدور گواهینامه باغات کیوی یکی از برنامه های جدی ماست و کشورهای مقصد مشخصات دقیق تولید، مبارزه با آفات و تغذیه باغات را مطالبه می کنند و تاکنون ۵۰ سردخانه رجیستری در استان فعال هستند و محصولات خود را به بازارهای کشورهای حاشیه خلیج فارس و حوزه خلیج فارس ارسال می کنند.

محمدی در پایان تاکید کرد: جشنواره های کشاورزی علاوه بر ایجاد نشاط اجتماعی به معرفی ظرفیت های اقتصادی و سرمایه گذاری کمک می کند و امیدواریم این روند به تقویت صادرات، ایجاد اشتغال و ارتقای جایگاه محصولات گیلان در بازارهای جهانی منجر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا