اخبار اقتصاد ایران

انتقال خط دوم “طالقان” پاسخی فوری به بحران آب تهران :: افق میهن

مدیر مهندسی خط دوم Taleghan گفت: “این پروژه حیاتی در شرایطی اجرا می شود که پایتخت یکی از شدیدترین تنش های آب شصت سال گذشته است.”

به گفته ناجواخبر ، Ehsan Stahmi ، مدیر امور مهندسی پروژه خط دوم Talghan در شرکت توسعه آب و انرژی ایران ، تأکید کرد که خراب شدن شرایط آب تهران است: سد Talghan یکی از اصلی ترین منابع آب آشامیدنی در Tehran است که ۲ کیلومتری از پایتخت واقع شده است. این سد هم از سیل و هم ظرفیت خوبی برای ذخیره آب برخوردار است. اما اوضاع در سدهای تهران مناسب نیست و متأسفانه تا یک ماه آینده وخیم تر بدتر می شود.

وی با اشاره به کاهش فشار و کاهش اخیر در بخش های مختلف تهران گفت: “این بار مثل همیشه نیست. تنش آب بسیار جدی است و ممکن است در پنج سال گذشته چنین بحران را تجربه نکرده باشد. شرکای ما در شرکت های آب و فاضلاب تهران واقعاً در روز کار می کنند.

آبرسانی پایدار

استاهامی با اشاره به نقش سایر مؤسسات مدیریت منابع آب تهران گفت: یک بخش از آبرسانی آب آشامیدنی تهران از طریق چاه های منطقه آب و فاضلاب آب تهران انجام می شود و بخش دیگر مربوط به مدیریت منابع آب سطحی است که توسط شرکت آب منطقه ای تهران انجام می شود. همکاران ما در این مجموعه ها در تلاشند تا آب شهروندان تهران را با مدیریت دقیق منابع ، چه سطحی یا زیرسطحی ادامه دهند.

وی تأکید کرد: “تمام تلاش ها این نیست که به سمت کمبود آب حرکت کنیم ، اما واقعیت این است که در فصل گرما مصرف افزایش می یابد و این شرایط به همه شهروندان تهران نیاز دارد تا مدیریت آب جدی تری داشته باشند.” پیش بینی ما این است که دو تا سه هفته بسیار دشوار باشد.

خط دوم در امتداد خط اول ؛ ۲ کیلومتر توسعه حیاتی

وی افزود: پروژه خط دوم Taleghan در خط اول اجرا خواهد شد. خط اول ، که از سال ۲ وارد مدار شده است ، با قطر ۲ میلی متر از مخزن بازنده ، واقع در ۲ کیلومتری سد Talghan ، و ۲ کیلومتر تا بیلکان گسترش یافته است. در حال حاضر دو مصرف کننده اصلی از این خط بهره مند می شوند. شهرهای تهران و کاراج ، هر برداشت حدود ۲.۵ متر مکعب در ثانیه.

دو برابر ظرفیت انتقال ؛ ۲ متر مکعب برای تهران و کاراج

وی گفت: خط دوم در حال حاضر در حال اجرا است ، با قطر بزرگتر ۲ میلی متر ، حدود ۲ ٪ مسیر ، در امتداد خط قدیمی.

این پروژه ظرفیت سد Taleghan را دو برابر خواهد کرد. یعنی ۲ متر مکعب در ثانیه به ظرفیت فعلی اضافه می شود ، که از این تعداد ۱.۵ متر مکعب به استان آبرز و ۱.۵ متر مکعب دیگر به تهران اختصاص می یابد. موجودی آب فعلی مخزن Taleghan بیش از ۵ میلیون متر مکعب تخمین زده می شود که اهمیت تقویت ظرفیت انتقال را دو برابر می کند.

برنامه پیشرفت پروژه تا پایان روز

وی گفت: “این پروژه یکی از سخت ترین اقداماتی است که شرکت آب در میدان آب انجام داده است ، و ما در طول مسیر ۴ کیلومتری با درگیری های زیادی روبرو شده ایم ؛ از ارتش ، صنعتی ، ویلا ، شهری ، گرفته تا مناطق حساس مانند کوردان ، کوهسار و خود کاراج.

وی افزود: با وجود این چالش ها ، تاکنون حدود ۲ کیلومتری خط لوله اجرا شده است و اولین هدف این پروژه این است که خط را به بخش های Karaj در ۱.۲ کیلومتر برساند.

“با اتمام مرحله اول در انتها ، مارداد آب از خط جدید به کاراج تزریق می شود ، و سهم تهران از خط قدیمی Taleghan ، که قبلاً ۲.۵ متر مکعب در ثانیه بود ، به ۲ متر مکعب افزایش می یابد ؛ یعنی حدود ۵۰۰۰ متر مکعب در روز.

مدیر پروژه ادامه دارد: فاز ۲ نیز در اواسط – مهر ماه به پایان می رسد و با رسیدن به ۲ کیلومتر (گلوله Bighan) ، دو خط جداگانه با ظرفیت کامل ۲ متر مکعب در ثانیه در مدار خواهد بود.

وی ادامه داد: این پروژه در فروردین ماهها شروع شد ، اما تا اسفند ماه تنها ۵ ٪ پیشرفت داشت. پس از آن ، کار با جدی تر ادامه یافت و در چهار ماه گذشته توانستیم ۲ میلی متر خط لوله نصب کنیم که این یک رکورد در پروژه های انتقال آب است.

تزریق ۶۰۰۰ لیتر در ثانیه ؛ سهم قابل توجهی برای تهران

هامامی با اشاره به وضعیت فعلی آبرسانی در تهران گفت: “در حال حاضر ، شرکای ما در شرکت آب و فاضلاب تهران حتی در حال سوءاستفاده از چاه هایی هستند که دارای تخلیه کم ۱ تا ۲ لیتر در ثانیه برای تأمین آب هستند.” در این شرایط ، افزایش ظرفیت انتقال به طور قابل توجهی ۱.۵ یا حتی ۲ متر مکعب در ثانیه است که معادل ۴۰۰۰ لیتر در ثانیه است.

وی تأکید کرد: در مورد مصرف آب تهران در روزهای اوج تابستان به ۲ متر مکعب در ثانیه می رسد که حدود ۲ میلیون متر مکعب در روز است. بنابراین ، سهم جدید ۵۰۰۰ مکعب اضافه شده از طریق خط دوم Taleghan به تهران اضافه شده است ، اگرچه این مشکل را به طور کامل حل نمی کند ، اما قابل توجه خواهد بود.

پروژه ای که با شتاب ادامه داشت

وضعیت همچنین در مورد روند اجرای پروژه توضیح داده شده است: این پروژه در شرکت من ، شرکت ما ، Abneiro است ، به عنوان مدیر اجرایی به شرکت ما منتقل شد. اما علیرغم راه اندازی رسمی عملیات در “urevadیn” ، این پروژه تا ماه مارس فقط به ۲ ٪ پیشرفت فیزیکی رسیده بود و به دلیل مشکلات مالی عملاً متوقف شده بود.

“از.” اسفند تا به امروز ، ما توانستیم حدود ۲ کیلومتری خط لوله ۵ میلی متر را با جدیت همکاران و برنامه ریزی وزارت انرژی اجرا کنیم.

ثبت رکورد در لوله کشی

مدیر مهندسی پروژه اظهار داشت: اجرای ۲ کیلومتر خط لوله سنگین در تنها چهار ماه رکوردی در نوع خود است. با توجه به شرایط پروژه ، این حجم پیشرفت یک رویداد بی سابقه در پروژه های انتقال آب کشور است. اگر همین روند ادامه یابد ، این پروژه در دو مرحله جداگانه در تابستان امسال به بهره برداری می رسد.

مسیرهای دشوار ، درگیری های متعدد

استاهامی با اشاره به چالش های این مسیر گفت: “ما در طی ۲ کیلومتر ، نظامی ، صنعتی ، شهری ، ویلا ، کرد ، کوهسار ، کاراج با انواع مختلفی از درگیری ها روبرو شدیم.” اما امروز ما درگیری خاصی نداریم. در دو یا سه ماه گذشته همه موانع برطرف شده است.

ساخت و ساز داخلی و عدم تأثیر بر تحریم ها

وی همچنین در مورد تأثیر تحریم ها و بحران جنگ اخیر در ارتقاء کار گفت: خوشبختانه ، طراحی ، پیاده سازی ، دریچه ها ، اتصالات و تمام تجهیزات این پروژه به طور کامل تولید شده است و تحریم ها هیچ تاثیری ندارند ، اما باید بگویم که در حملات اخیر به کاراج ، در این پروژه اختلافاتی وجود دارد ، اما اکنون با دو پروژه فعال.

بودجه ۶ تریلیون دلار

مدیر پروژه در مورد وضعیت مالی پروژه گفت: کل هزینه پروژه حدود ۶ تریلیون دلار تخمین زده شده است که تاکنون اختصاص یافته و پرهزینه است. باقیمانده نیز ارائه می شود. با توجه به اهمیت این پروژه برای تأمین آب تهران ، امیدواریم که هیچ مشکلی مالی وجود نداشته باشد.

این پروژه موقتی نیست

در پایان ، قرار نیست پروژه Taleghan یک پروژه موقت باشد. این خط برای ده ها سال به طور دائم به تهران و کاراج خدمت می کند. خط قبلی از سال ۴ فعال بوده است و این پروژه هم ایمن تر و هم ظرفیت است.

وی هشدار داد: تهران در ششمین سال خشکسالی است و اوضاع آسان نخواهد بود. ما امیدواریم که این پایان بحران باشد ، اما هیچ کس نمی تواند مطمئن باشد. تنها چیزی که در حال حاضر از طرف مردم حاصل می شود ، صرفه جویی جدی و مصرف آب مسئول است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا