اقتصاد جهان

حذف دلار از تجارت روسیه و ویتنام

به گزارش خبرگزاری افق میهن ، اولگا باشا، رئیس بخش تسویه بین المللی بانک وی تی بی، در گفتگو با رایانووستی پیش از نشست سرمایه گذاری «روسیه فراخوان ۲۰۲۳» فاش کرد که تسویه حساب های تجاری به ارزهای محلی بین روسیه و ویتنام به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. سال .

باشا اظهار داشت که تسویه حساب های انجام شده با روبل روسیه و دانگ های ویتنامی در تجارت بین دو کشور چهار برابر شده است.

مدیر عامل دومین بانک بزرگ روسیه ادامه داد: در ویتنام، ما یک بازارساز هستیم و تمام پرداخت‌ها از طریق بانک مشترک ما به صورت جفت ارز روبل و دونگ انجام می‌شود.

به گزارش باشا، VTB رشد تصاعدی در معاملات انجام شده به ارزهای محلی از طریق زیرساخت های این بانک روسی در شعبه های تابعه و خارج از روسیه ثبت کرد.

وی افزود که این بانک همچنین در هند و چین فعالیت می کند و یک زنجیره بانکی را در سراسر کشورهای مشترک المنافع اداره می کند.

بر اساس این گزارش، روند جهانی دلارزدایی و گذار به استفاده از ارزهای ملی در تجارت فرامرزی کشورها از سال ۲۰۲۲ و اندکی پس از تحریم‌های اوکراین که دسترسی روسیه به کشورهای غربی را قطع و مسدود کرد، آغاز خواهد شد. سیستم مالی ذخایر ارزی به تدریج افزایش یافت.

استفان جن، اقتصاددان سابق صندوق بین‌المللی پول و بانک آمریکایی مورگان استنلی، اخیراً تأکید کرد که سرعت تغییرات در رویکرد جهانی برای دور شدن از دلار آمریکا از فوریه ۲۰۲۲ در مقایسه با ۱۵ سال گذشته ده برابر شده است.

به گفته وی، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری یوروایزن یوروزون SLJ کپیتال، اکثر تحلیلگران از این تحول آگاه نیستند زیرا ارزش اسمی دارایی های دلاری بانک های مرکزی را بر اساس داده های منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول ارزیابی می کنند.

جن تصریح کرد: با این حال اگر تغییرات ارزش دلار را در نظر بگیریم، طبق محاسبات خود متوجه می شویم که سهم دلار از ذخایر ارزی کشورها در مقایسه با سال ۲۰۱۶، ۱۱ درصد کاهش یافته است.

او استدلال کرد که تصمیم واشنگتن برای مسدود کردن ذخایر دلار روسیه پس از آغاز عملیات نظامی مسکو در اوکراین یک رویداد مهم برای این موضوع بود.

این اقتصاددان گفت که این (اقدام ایالات متحده) باعث ترس و ناآرامی هم در پکن و هم در سایر کشورهای نوظهور شده است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا