اخبار بورس

سهامداران معادن در انتظار تصمیم مجلس برای بودجه ۱۴۰۴

آینده فولاد ایران به تعدیل مالکیت معادن بستگی دارد.

افزایش بی‌سابقه حق انتفاع معادن در سال‌های اخیر، تحقق اهداف صنعت فولاد و معدن را به خطر انداخته است. تعدیل این نرخ در بودجه ۱۴۰۴ گام مهمی برای حمایت از سهامداران و جلوگیری از بحران در بخش معدن است.

گزارش کردن اخبار بورس; برای دستیابی به اهداف صنعت فولاد و معدن در سند چشم انداز ۱۴۰۴ و قانون برنامه هفتم توسعه ایران، حمایت اساسی از شرکت های معدنی ضروری است. افزایش ناگهانی حق انتفاع معادن در سال های اخیر فشار قابل توجهی را بر شرکت های معدنی گلغر، چادرملو و گهراظیم وارد کرده است. این امر نه تنها سودآوری و سرمایه گذاری در این صنعت را تهدید می کند، بلکه ارزش بازار و ارزش ویژه این شرکت ها را کاهش می دهد. پیشنهاد می شود برای جلوگیری از از بین رفتن انگیزه سرمایه گذاری و بحران در بخش معدن، حقوق انتفاع در بودجه ۱۴۰۴ تعدیل شود.

در متن این گزارش آمده است:

دکتر عزیز تاجگردون

ریاست محترم کمیسیون اتحاد شورای اسلامی

با سلام و احترام

همانطور که به یاد دارید، تحقق هدف تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سند چشم انداز ۱۴۰۴ و همچنین تحقق رشد هدف ۱۳ و ۸.۵ درصدی برای بخش های معدنی و صنعتی در قانون برنامه هفتم توسعه. جمهوری اسلامی ایران نیازمند تمرکز ویژه در بخش معدن و فرآوری سنگ است. آهن تامین کننده خوراک صنایع پایین دستی فولاد است. از سوی دیگر، در بند الف تبصره ۶ لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ جمهوری اسلامی ایران، شرکت های معدنی و صنعتی گل گهر چادرملو و گهرزمین موظف به پرداخت ۵۵ درصد بهای قطعات استخراج شده هستند. از معادن تحت عنوان حق انتفاع به سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو). با توجه به چالش ها و مخاطراتی که پرداخت هزینه های مذکور برای شرکت های معدنی به همراه دارد، پیشنهاد می شود در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کشور، حق انتفاع شرکت های مذکور تعدیل شود.

یادآوری می کنیم که نحوه تعیین سهام مالکیت و حقوق دولتی معادن در سال های اخیر دستخوش تغییرات زیادی در قوانین بودجه سنواتی کشور شده است (۵ درصد نرخ شمش فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۲ و ۵۵ درصد ارزش کلوخه های برداشت شده). . در سال ۱۴۰۳ که موضوع سیاست برنامه ریزی است. و سرمایه گذاری در این زمینه به یک چالش جدی تبدیل شده است. علاوه بر این، در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ حقوق انتفاع شرکت های فوق به طور ناگهانی افزایش یافت. افزایش کلی سهم مالکیت شرکت های گل گهر چادرملو و گهرزمین در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در مجموع ۴۰۰۰۰۰ میلیارد ریال نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش یافت و موجب نسبت سهام مالک به سود خالص سه معدنی و صنعتی چادرملو گل گهر شد. شرکت ها و گهرزمین از ۲۷ درصد در سال ۱۴۰۰ به حدود ۶۶ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید.

بر اساس بررسی ها و بررسی های انجام شده، حق انتفاع سه شرکت بزرگ معدنی ایران بیش از سه برابر میانگین جهانی است. بنابراین عدم اصلاح بند الف تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۴ دولت نه تنها منجر به مجازات سرمایه گذاران و سهامداران خرد و کل این شرکت ها شده است، بلکه آینده سرمایه گذاری در حوزه معدن و معدن را با بحران مواجه کرده است. صنایع مرتبط منجر به کاهش انگیزه سرمایه گذاری در این صنعت و کاهش ارزش بازار شرکت های سنگ آهنی در بازار سرمایه شد و تحمیل زیان به سهامداران این شرکت ها و صاحبان سهام منجر به کمبود شد. توجیه افزایش سرمایه این شرکتها و در نتیجه عدم اجرای طرحهای توسعه برای افزایش ظرفیت و …

لازم به ذکر است که در سال های اخیر همزمان با محدودیت های ناشی از تحریم های ظالمانه آب، برق و گاز و افزایش سهام مالکیت و حقوق دولتی، سودآوری شرکت های معدنی کاهش و افزایش چشمگیری داشته است و توجیه برخی از پروژه های عمرانی آنها از بین رفته است.

لازم به ذکر است که اگرچه افزایش شدید سهام مالکیت در کوتاه مدت این شرکت ها را از منابع محروم می کند، اما در میان مدت مشکل بسیار جدی برای پایه صنعت ایجاد می کند. بنابراین با توجه به موارد ذکر شده، پیش بینی می شود سهم قابل توجه شرکت های معدنی در بازار سرمایه ایران به ویژه با هدف حفظ حقوق سهامداران خرد شرکت های معدنی و صنعتی گل گهر، چادرملو و گهرزمین کاهش یابد. و همچنین سهامداران و افزایش انگیزه سرمایه گذاری، حقوق سود شرکت های معدنی در تبصره ۶ لایحه بودجه کشور تعدیل شود.

پیشاپیش از حمایت جناب عالی در پاسخ به درخواست سهامداران در خصوص تعیین عادلانه و رقابتی سهام مالکیت، تدوین چارچوب و فرمول پایدار و بلندمدت و ساده سازی شرایط پرداخت به منظور حفظ حقوق سپاسگزاریم. سهامداران و منافع اعضای کانون موسسات سرمایه گذاری ایران.

سهامداران معدن منتظر مصوبه مجلس درباره بودجه 1404 هستند

سهامداران معدن منتظر مصوبه مجلس درباره بودجه 1404 هستند

پایان مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا