اخبار اقتصاد ایران

ماجرای حذف ۴ صفر از پول ملی جدی شد/ اجرای این طرح چه تاثیری روی تورم دارد؟ :: افق میهن

مدیر کل سیاست اقتصادی بانک مرکزی جزئیات حذف صفر از ارز ملی را توضیح داد.

جعفر مهدیزاده افزود: “تغییر نام ریال براساس قطعنامه ای است که مجمع مشاور اسلامی در دادگاه آزاد دارد.

وی گفت: مسئله اصلاحات ارز ملی یا حذف صفر در گذشته بوده است و از اواخر دهه ۱۹۸۰ بیش از پنج سال مطرح شده است ، و افزود: در این دوره بارها مطرح شده است و حتی موسسه پولی و بانکی بانک مرکزی در قالب پروژه های مطالعه عمیقاً انجام داده است.

مهدی زاده ، با اشاره به اینكه از نظر مفهومی و از نظر تئوری ممکن است پیچیدگی خاصی نداشته باشد ، وی ادامه داد: اما واقعیت این است كه از بین بردن صفر و اصلاح ارز ملی موضوعی از تداركات است ، كه به پیچیدگی زیادی نیاز دارد و نیاز به هماهنگی با همه آژانس های مربوطه دارد و می خواهد عزم ملی را اجرا كند.

مدیر کل سیاست های اقتصادی بانک مرکزی اظهار داشت: پیچیدگی این مسئله شامل تغییر حسابرسی ، تغییر دفاتر ، اصلاحات قانونی ، از جمله قانون چک ، خواسته ها و رشته ها از یکدیگر ، تغییر در نرم افزار ، قیمت گذاری ، بازار سرمایه ، تولید و سایر مواردی است که باید دقیقاً مشخص شود. به عنوان مثال ، در زمینه تولید ، باید مشخص شود که چگونه این پروژه باید اجرا شود.

وی گفت: این پروژه می تواند از دو طریق اجرا شود: یک دوره انتقال وجود دارد که در این دوره انتقال معرفی می شود ، یا اینکه می توان ناگهان اجرا کرد که می تواند پیچیدگی های خاصی داشته باشد و بار تولید را در بانک مرکزی افزایش دهد.

مهدی زاده تأکید کرد که همه این موضوعات با جزئیات انجام شده است: اما این پروژه بسیار قدیمی است و اجرای آن در سالهای گذشته آغاز شده است. در بانک مرکزی ، ما صفر را از پول جدید چاپی ملی از بین بردیم ، اما اجرای این موضوع در زمینه اسکناس هاست و مربوط به ارز ملی و تولید آن است ، با این حال ، موضوعات دیگری مانند اطلاعات و روابط عمومی گسترده وجود دارد ، به طوری که می تواند تمام ابعاد خود را برای عموم بیان کند.

وی خاطرنشان کرد: مسئله حذف صفر و تغییر ارز ملی به صورت لایحه به مجلس ارسال شده است و افزود: این لایحه ابتدا توسط کمیسیون اقتصادی تصویب شد ، سپس نمایندگان مجلس آن را در دادگاه آزاد تصویب کردند و دوباره به شورای گاردین فرستادند ، اما به شورای نگهبان.

مدیر کل سیاست اقتصادی بانک مرکزی با تأکید بر اینکه خط اجرایی و پیش نیازهای از بین بردن صفر ارز ملی کاملاً واضح است ، افزود: پیش نیازهای آن باید تعیین شود ، اما بیشتر آنها تقریباً آماده اجرای هستند.
نمی تواند دو نوع ریال داشته باشد

وی گفت: “اگر ما نمی خواهیم نام ریال را تغییر دهیم زیرا دوره انتقال داریم ، در این دوره نمی توانیم دو نوع ریال داشته باشیم و این باعث می شود دو بار اسکناس تولید کنیم.”

مهدی زاده خاطرنشان کرد: تجربه در Türkiye ، لیرا جدید همزمان با Lira قدیمی بود ، اما پس از آن Lira جدید تولید و جایگزین Lira قدیمی شد.

وی گفت: هر صفر که به قیمت کالای اضافه می شود ، یعنی قیمت آن کالا دو برابر شده است. حتی در شرایط تورمی امروز ، اجرای این طرح توجیه می شود ، و اگر این کار با اصلاحات اقتصادی و ساختاری اجرا شود و اگر تورم عملاً کنترل شود ، در یک دوره طولانی تر ثبات و شیدایی بیشتری خواهد داشت.

مدیر کل سیاست اقتصادی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: حتی اگر اصلاحات گفته نشود ، این طرح متناقض نیست ، اما درست است که سهم اسکناس در سیستم پرداخت کاهش یافته است ، اما هنوز هم افرادی هستند که ترجیح می دهند از فیزیک اسکناس استفاده کنند.
هنوز متقاضی اسکناس وجود دارد

وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی برای استفاده از اسکناس ها به بانک مرکزی وارد شده است و خاطرنشان کرد که امروز این بار با استفاده از کارت های نقدی کاهش یافته است ، اما هنوز هم یک متقاضی اسکناس در جامعه وجود دارد. در زمینه ارقام و اعداد ، مانند خواندن حساب های ملی ، بسیار دشوار است.

مهدی زاده همچنین در مورد کنترل تورم و سپس اجرای پروژه گفت: یکی از ملاحظات مسئله اجرای آن بود و ما نیاز به تولید تعداد زیادی اسکناس داشتیم ، اما با کمک شرکت های مبتنی بر دانش و جایگزینی برخی از نیازها مانند جوهر ، واتر کام و سایر قسمت های اسکناس ، ما توانستیم پول زیادی را در داخل تولید کنیم.

وی با اشاره به اینكه مطمئناً این امر در ثبات و برطرف كردن تحریم های بین المللی مؤثرتر خواهد بود ، وی گفت: “هرچه اوضاع پایدارتر باشد ، مطمئناً اجرای این طرح از میوه خواهد بود.”

محمد رضا فرسین ، رئیس بانک مرکزی ، در اولین روز کنفرانس سیستم پولی و بانکی گفت که ناظر امسال حذف صفر را از ارز ملی دنبال خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا