بانک و بیمه

هشدار؛ فریب فروش معامله کاغذی طلا را نخورید| خالی فروشی، نتیجه داد و ستد طلای مجازی

بازار؛ گروه بانک و بیمه: با افزایش قیمت طلا در ماه های اخیر و سود دلالان این ماده اولیه ارزشمند، سایت ها و کانال های توزیع طلا که اغلب غیرمجاز و غیرمعتبر هستند، عملا طلا را بدون پرداخت به فروش می رسانند و با این ترفند موفق شده اند. برای جذب مشتری های زیادی که البته اکثر آنها پشتوانه طلا ندارند و پس از مدتی اگر بخواهند طلای وعده داده شده را با قیمت فعلی بدست آورند، دست خریداران خالی می ماند. اگر بانک های متولی و رگولاتوری فعالیت های سفته بازی خود را متوقف نکنند، نه تنها سرمایه اندک مردم را از دست می دهد، بلکه مشکلات و پیامدهای منفی اقتصادی و اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

هشدار کارشناسان و پلیس فتا به معامله گران در فضای مجازی این است: این بخش قابل توجهی از استعلامات و شکایات روزانه مردم به دلیل انجام معاملات آنلاین و آفلاین در اینترنت و از طریق وب سایت ها و کانال های غیررسمی است که برای آنها مرسوم است مجوزی وجود ندارد. یا مرجع قانونی و معمولاً با تعقیب قانونی با موانع زیادی نیز همراه است. جای سوال است که علیرغم هشدارها و توصیه های متعدد برای خرید کالا و انجام معاملات در سایت های معتبر، همچنان برخی افراد فریب کانال های ناشناس و بدون مجوزی را می خورند که پول خود را سیفون می کنند.

گردانندگان کانال های تلگرامی از طریق تبلیغات گسترده مدعی هستند که پس از معامله طلای مجازی، هر زمان که خریداران بخواهند طلا را به صورت فیزیکی دریافت کنند یا با نرخ روز تقاضای پول کنند، طلا یا پول را با نرخ روز دریافت خواهند کرد که در این صورت قول می دهند. یک معامله

کلاهبرداران در کمین فروشندگان مجازی طلا هستند

کمین کردن کلاهبرداران در فضای مجازی و گسترش تله های گسترده برای دستگیری افرادی که ناآگاهانه در فضای مجازی معامله می کنند، اکنون از ترفندها و ترفندهای قدیمی به روش های جدید و مجللی مانند تجارت طلا و سکه تبدیل شده است. گردانندگان این گونه سایت‌ها و کانال‌ها با تبلیغات گسترده ادعا می‌کنند که پس از معامله طلای مجازی، هر زمان که خریداران بخواهند طلا را به صورت فیزیکی دریافت کنند و یا به قیمت روز پول مطالبه کنند، همان طور که هست به آنها طلا یا پول پرداخت می‌شود معلوم است، اکنون عده ای طلایی را که خریداری کرده اند به صورت فیزیکی می خواهند، اما فروشندگان در چنین معامله ای به وعده خود عمل نکرده اند.

البته خریداران طلا باید مراقب تقلب در سکه و یا خرید طلای مذاب که گاه آلیاژی غیر از طلا دارد، باشند و هرگز فریب خریدهای آفلاین از اینترنت را نخورند. اما فعالیت پلتفرم هایی که در کشور در زمینه خرید اینترنتی طلای مذاب وجود داشت، پس از بررسی ها مشخص شد که اکثر آنها مجوزی از وزارت حریم خصوصی و اتحادیه طلا و جواهر ندارند. گاهی اوقات قبل از دریافت کالای اصلی نباید هیچ قبض یا پولی پرداخت کنند.

ماهیت طلا و سرمایه گذاری در این کالا شرایط خاص خود را دارد و هر نوع معامله باید به صورت فیزیکی انجام شود زیرا طلا در این نوع معاملات حساس است و حتی خود دولت ها نیز در این زمینه معاملات مجازی انجام نمی دهند.

هر نوع معامله یا خرید طلا باید در ازای دریافت آن باشد

محمد کشتی آرای کارشناس بازار طلا و رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر در گفتگو با “بازار” وی خاطرنشان کرد: ماهیت طلا و سرمایه گذاری در این کالا شرایط خاص خود را دارد و هر نوع معامله باید به صورت فیزیکی انجام شود زیرا به دلیل حساسیت این نوع معاملات حتی خود دولت ها نیز به هیچ وجه اجازه معاملات مجازی را نمی دهند. . شما در این زمینه فعال نیستید. حتی اکنون که برخی از معاملات به صورت ارزهای دیجیتال تسویه می شود، معاملات طلا نیز از این طریق تسویه نمی شود. در حالی که نفت و سایر کالاها را می توان با استفاده از ارز دیجیتال معامله کرد، این مورد در مورد طلا صادق نیست.

وی با بیان اینکه چندین سال است که به خریداران طلای مجازی هشدارهای جدی داده می شود تا معامله گران درگیر چنین بازی ای نشوند زیرا ریسک آن بسیار زیاد است، افزود: معامله طلا به معنای پرداخت پول در ازای آن است که باید فیزیکی دریافت کنید. طلا، در غیر این صورت نباید منتظر باشید که خریدار در معامله کاغذی سود کند یا طلای وعده داده شده به دست او برسد. اکنون عده ای در فضای مجازی وارد چنین عرصه ای شده اند و با سودهای گمراه کننده سعی در جذب مشتریان دارند در حالی که معامله کاغذ طلا هیچ گاه رضایت دلالان را جلب نکرده و بسیاری از فروشندگان نتوانسته اند پول را به طلا تبدیل کنند و ورشکست شده اند.

بزرگترین خطر در هنگام فروش طلای مجازی، فروش کوتاه مدت است. این بدان معناست که فروشنده پول را از مشتری دریافت می کند اما طلا ندارد، بنابراین مردم نباید فریب سودهای وسوسه انگیز در معاملات فضای مجازی را بخورند.

طلایی که به صورت آنلاین فروخته می شود باید در بانک موجود و نگهداری شود

این کارشناس بازار طلا تاکید کرد: بارها در کار و فضای حرفه ای خود شاهد بوده ایم که تاجران پس از فروش طلا نمی توانند آن را جایگزین کنند. متأسفانه الان که قیمت طلا افزایش یافته، خریداران افزایش یافته اند، کانال های تلگرامی غیرقابل اعتماد که اکثراً بدون مجوز هستند، طلا می فروشند و به گونه ای تبلیغ می کنند که حس سودآوری مردم را تحریک کند، اما در پایان یک معامله، اکثر آنها خریدار هستند. با ضرر و فریب مواجه شود

بر اساس این گزارش، کارشناسان و فعالان بازار طلا تاکید می‌کنند که خریداران طلا تنها در صورت دریافت طلای فیزیکی این محصول را خریداری کنند و به سمت خرید طلای مجازی سوق داده نشوند. به گفته رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک و بر اساس اعلام بانک مرکزی، طلاهای فروخته شده به صورت اینترنتی در بانک موجود و ذخیره می شود. بزرگترین ریسک در هنگام فروش طلا، فروش کوتاه مدت است. یعنی فروشنده پول را از مشتری دریافت می کند اما طلا را ندارد. در این بین در نامه فعلی بانک مرکزی آمده است که طلای فروخته شده باید در اختیار بانک باشد و در بانک نگهداری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا