ترندهای روز

پدیده‌ای نادر در آسمان: هم‌راستایی شش سیاره در ژانویه ۲۰۲۵

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

تراز نادری از شش سیاره در اواخر ژانویه و اوایل فوریه ۲۰۲۵ در آسمان شب قابل مشاهده خواهد بود و آن را به یک فرصت عالی برای تماشای علاقه مندان به نجوم تبدیل می کند.

بر اساس گزارش افق میهن؛ در این پدیده، شش سیاره منظومه شمسی در یک راستا قرار گرفته و از زمین در کنار هم در آسمان ظاهر می شوند. سیاراتی که در این نمایش آسمانی شرکت می کنند عبارتند از: زهره، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس و نپتون. این سیارات در آسمان شب در کنار هم ظاهر می شوند، در حالی که سیاره عطارد در این هم ترازی غایب خواهد بود.

این هم ترازی سیارات به طور موقت از منظر ما روی زمین ظاهر می شود که در واقع یک توهم نوری است. هر سیاره مسیر بیضوی خود را در مدار به دور خورشید دنبال می کند و هم ترازی آنها از زمین تنها یک چشم انداز موقت است که در یک زمان خاص ایجاد شده است.

چگونه و چه زمانی سیارات را تماشا کنیم؟

برای مشاهده این تراز سیارات، بهترین زمان ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از طلوع خورشید است. در این زمان سیارات به بهترین شکل در آسمان قابل مشاهده هستند. تماشای این پدیده از مکان های مرتفع، به دور از آلودگی نوری و با دید واضح به آسمان توصیه می شود.

از اوایل ژانویه، سیارات شروع به نزدیک شدن به یکدیگر کردند. به عنوان مثال، در هفته‌های اخیر، سیاره‌های زهره و زحل به قدری به هم نزدیک شده‌اند که تنها با یک انگشت آن‌ها را در آسمان شب می‌بینیم، در حالی که در حقیقت این دو سیاره صدها میلیون مایل از هم فاصله دارند.

سیاره مریخ که در موقعیت «برعکس» (یعنی در مقابل خورشید از دید زمین) قرار دارد، در این مدت درخشان خواهد بود و تمام شب در آسمان خواهد درخشید.

در آسمان شب، زهره و زحل در ساعات اولیه شب در قسمت جنوب غربی آسمان قابل مشاهده خواهند بود، در حالی که مشتری در ارتفاعات آسمان و مریخ در شرق آسمان قابل مشاهده خواهند بود. این چهار سیاره را می توان با چشم غیر مسلح دید، اما برای دیدن اورانوس و نپتون به تلسکوپ یا دوربین دوچشمی نیاز دارید.

این هم ترازی چگونه در آسمان شکل می گیرد؟

خطی که سیارات در آسمان شب می سازند به «دایره البروج» معروف است و نمایانگر صفحه ای است که سیارات در آن حرکت می کنند. این هم ترازی فرصتی نادر برای دیدن قدر و مقیاس منظومه شمسی و تماشای روشنایی سیارات در آسمان است.

پروژه تلسکوپ مجازی اروپا پخش زنده این تراز را خواهد داشت. پخش زنده از ساعت ۱۲:۳۰ بعد از ظهر به وقت شرقی (۵:۳۰ بعد از ظهر به وقت شرقی) در ۲۵ ژانویه آغاز خواهد شد.

این هم ترازی نادر فرصتی بی نظیر برای تماشای آسمان شب و کسب اطلاعات بیشتر در مورد سیارات و پدیده های نجومی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا