اخبار اقتصاد ایران

آخرین دستاوردهای فضایی ایران/ رونمایی از ماهواره‌های ناوک و پارس ۱ و ۲ در دهه‌ فجر :: افق میهن

به گزارش افق میهن، حسن سالاریه در نشست خبری امروز با بیان اینکه اتفاقات خوبی در صنعت فضایی افتاده است، گفت: قرار بود ماهواره های «ظفر ۲» و «پایا» اولین ها باشند. دی در ماه جاری راه اندازی می شوند، اما راه اندازی آنها به تاخیر افتاد، اما طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است در اواخر بهار سال ۱۴۰۴ راه اندازی شوند.

وی افزود: ماهواره «ظفر ۲» قابلیت تصویربرداری ۱۶ متری و ماهواره «پایا» قابلیت تصویربرداری ۱۰ متری رنگی و ۵ متری سیاه و سفید را دارد.

سالاریه تاکید کرد: این دو ماهواره همزمان با پرتابگر خارجی به مدار خورشید پرتاب می شوند.

اولین پرتاب سال آینده از پایگاه چابهار

رئیس سازمان فضایی کشور با اشاره به وضعیت پایگاه فضایی چابهار خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی های انجام شده، فاز اول این پایگاه در تابستان ۱۴۰۴ به پایان می رسد، اما در نظر داریم تا پایان سال جاری عملیات اجرایی این پایگاه را آغاز کنیم. امسال

وی از اولین پرتاب از پایگاه فضایی چابهار تا پایان سال خبر داد و یادآور شد: به این ترتیب این پایگاه فضایی شرایط عملیاتی را به دست می آورد و قسمت های مختلف این پایگاه مورد آزمایش قرار می گیرد.

سالاریه با تاکید بر اینکه بهره برداری از این پایگاه نقطه عطف بی نظیری برای ورود کشور به صنعت فضایی جهانی خواهد بود، گفت: با راه اندازی این پایگاه می توانیم خدمات پرتابی را از منطقه چابهار صادر کنیم زیرا این پایگاه امکان تزریق و گردش در مدار را فراهم می کند. ماهواره های موجود در آن شیب های مختلف مداری از ۴۰ درجه تا ۱۰۰ درجه را فراهم می کند.

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه توسعه این پایگاه ۸۰ درصد پیشرفت داشته است افزود: صنعت فضایی ایران سال هاست که منتظر این زیرساخت بوده و با استفاده از آن این هدف محقق می شود.

راه اندازی های آینده

وی با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۳ ۵ تا ۷ پرتاب را برنامه ریزی کرده بودیم، از برنامه ریزی برای تثبیت ماهواره بر سیمرغ، قاصد، قائم و ذی الجناح خبر داد و گفت: تا پایان سال حداقل ۳ تا ۴ پرتاب خواهیم داشت. سال

سالاریه از رونمایی از مدل دوم و اصلاح شده ماهواره «پارس ۱» و نخستین مدل از ماهواره «پارس ۲» در دهه فجر خبر داد و افزود: ماهواره «پارس ۲» در مرحله تثبیت و رنگی است. قدرت تصویربرداری ۸ متر و ۴ متر. سیاه و سفید است.

وی رونمایی از ماهواره «نائک» در دهه فجر را از دیگر برنامه های این سازمان برشمرد و گفت: «ناوک» ماهواره ای مخابراتی است که با هدف بهره برداری و آزمایش ارتباطات مخابراتی به صورت مرتفع و بیضوی طراحی و ساخته شده است. و مدار دراز.

وی تاکید کرد: ارتفاع مداری این ماهواره در آینده اعلام خواهد شد.

سیستم ماهواره ای اینترنت اشیا

سالاریه به سامانه ماهواره ای شهید سلیمانی اشاره کرد و یادآور شد: سامانه باند باند اینترنت اشیاء شهید سلیمانی شامل ۲۰ ماهواره است که قرار بود امسال پرتاب شود، اما تلاش می کنیم تا پایان سال حداقل یک پرتاب از این سامانه داشته باشیم. .

وی تاکید کرد: پرتاب ماهواره سامانه شهید سلیمانی از نیمه دوم سال ۱۴۰۴ انجام می شود که پرتاب این سامانه از پرتابگر داخلی و از پایگاه چابهار خواهد بود.

وی با بیان اینکه ماهواره های تحقیقاتی ۱، ۲ و ۴ مراحل طراحی خود را طی می کنند، خاطرنشان کرد: ماهواره تحقیقاتی ۳ با هدف رسیدن به مدار بالای ۳۶ هزار کیلومتر در مرحله مناقصه است و زمانی که سازنده آن مشخص شد، جزئیات و جزئیات آن مشخص می شود. مختصات ماهواره مشخص و اعلام خواهد شد.

رئیس سازمان فضایی با اشاره به اینکه دو ماهواره راداری «راد ۱» و «راد ۲» در دست ساخت است، تصریح کرد: دقت تصویربرداری ماهواره ای «راد ۱» ۵۰ متر است و ساخت آن تا پایان سال ۱۴۰۴ به پایان می رسد. سال رونمایی خواهد شد. دقت تصویربرداری ماهواره «راد ۲» ۲۰ متر است و طراحی محموله آن در حال انجام است.

کپسول بیو

وی در ادامه با اعلام اینکه مراحل طراحی زیست کپسول های جدید ایرانی در حال انجام است، گفت: طراحی دو کپسول ۵۰۰ و ۱۵۰۰ کیلوگرمی بر اساس برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور در حال انجام است و پیش بینی می کنیم که پرتاب های آزمایشی زیر مداری آن انجام شود. در سال ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد.

سالاریه ادامه داد: ساخت دو ایستگاه فضایی سلماس و چناران برای کنترل و دریافت تصاویر طراحی شده است که در حال حاضر در مرحله تکمیل زیرساخت های فیزیکی است و بهره برداری از این دو ایستگاه در سال ۱۴۰۴ انجام می شود.

جدیدترین دستاوردهای فضایی ایران

وی با بیان اینکه این نشست با هدف ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پروژه های فضایی کشور و برنامه های پیش رو به ویژه با توجه به نزدیک بودن دهه فجر و روز فناوری فضایی برگزار شد، گفت: از امسال تاکنون اتفاقات قابل توجهی رخ داده است. جایگاه در صنعت فضایی از جمله می توان به پرتاب موفق ماهواره «چمران ۱» با ماهواره بر قائم ۱۰۰ اشاره کرد، پرتاب قائم ۱۰۰ سومین پرتاب موفق این ماهواره بر با سوخت جامد است.

رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: این ناو ماهواره بر توانایی حمل بارهای تا ۱۰۰ کیلوگرم به مدار لئو تا ارتفاع ۴۵۰ کیلومتری را دارد و تثبیت فناوری پرتابگر سوخت جامد در کشور را نشان می دهد.

وی افزود: ماهواره “چمران ۱” تمامی ماموریت های خود از جمله مانور مداری، رانشگر گاز سرد و تغییر فاز مداری را با موفقیت انجام داد. این دستاورد گامی در جهت تثبیت فناوری های فضایی ایران است.

ساخت دومین نمونه از ماهواره های کوثر و هدهد

رئیس سازمان فضایی کشور همچنین با تقدیر از پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌های «کوتسار» و «ههد» آبان ماه خاطرنشان کرد: برای اولین بار دو ماهواره ایرانی توسط پرتابگر خارجی به مدار زمین فرستاده شد. ماهواره «کوتسار» یک ماهواره اندازه گیری است و ماهواره «هدّه» در حوزه اینترنت اشیا (IoT) فعالیت می کند. عملکرد این دو ماهواره در مدار به طور کامل تثبیت شده است.

وی از ساخت دومین نمونه از این ماهواره ها خبر داد و یادآور شد: این ماهواره توسط بخش خصوصی در حال ساخت است. این نشان دهنده ورود جدی بخش خصوصی به طراحی و ساخت ماهواره های کامل در کشور است.

سالاریه خاطرنشان کرد: این اقدام راهی برای ورود بخش خصوصی به عرصه های بین المللی صنعت فضایی و کل زیرسامانه های ماهواره ای کشور است. طراحی و ساخته شده است.

بلوک انتقال مدار

وی در ادامه به موفقیت پرتاب بلوک انتقال مداری «سامان» و ماهواره «فخر ۱» در آذرماه اشاره کرد و افزود: این پرتاب که چندین رکورد جدید برای صنعت فضایی ایران به ثبت رساند، نشان از توان روزافزون کشور در طراحی دارد. و اجرای ماموریت های فضایی پیچیده.” .

سالاریه تاکید کرد: در ماه های آینده و تا پایان سال برنامه های مهمی در حوزه فضایی را در دستور کار داریم که امیدواریم با تلاش محققان و دانشمندان صنعت فضایی کشور به سرانجام برسد.

توسعه حامل های ماهواره ای

وی با اشاره به پرتاب موفقیت آمیز ماهواره بر «سیمرغ» گفت: این پرتابگر توانست محموله ۳۰۰ کیلوگرمی را با موفقیت در مدار قرار دهد و از تمام ظرفیت آن استفاده شد. این دستاورد گامی مهم و قابل توجه در توسعه دانش و فناوری فضایی ایران است. «سیمرغ» به عنوان پرتابگر سوخت مایع جایگاه ویژه ای در برنامه های فضایی کشور دارد، زیرا ظرفیت آن از پرتابگرهای سوخت جامد بالاتر است و بسیاری از ماهواره های در حال ساخت و طراحی در این کلاس انبوه قرار دارند.

سالاریه تاکید کرد: این کلاس انبوه شامل ماهواره های بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم نیز در سطح جهانی مورد توجه است. این ماهواره ها به ویژه در حوزه سنجش از دور و مخابرات بیشترین سهم را در پرتاب های اخیر به خود اختصاص داده اند. پرتابگر «سیمرغ» برای کشور اهمیت راهبردی دارد و آینده روشنی را برای آن پیش بینی می کنیم. امیدواریم پرتاب های آتی این پرتابگر موفقیت آمیز بوده و به عنوان یک سامانه کاملا قابل اعتماد در خدمت برنامه های فضایی ایران باشد.

وی در ادامه به پرتاب بلوک انتقال مداری «سامان» اشاره کرد و افزود: این بلوک که به عنوان نمونه پرتاب آزمایش شد، پس از تغییرات و بهبودهای اعمال شده بر روی آن، توانست با موفقیت انجام شود. اولین آزمایش مداری این سیستم که قبلاً به صورت زیر مداری در اکتبر ۱۴۰۱ آزمایش شده بود، این بار به طور کامل در مدار انجام شد. بلوک انتقال مداری «سامان» با قابلیت‌هایی مانند عملیات مداری و مدارگردی ماهواره‌ای به عنوان اولین فضاپیمای ایران (سفینه‌ی انتقال مداری) شناخته می‌شود.

سالاریه در ادامه افزود: در این ماموریت بلوک انتقال مداری حدود ۳۰ ساعت در مدار باقی ماند و عملکرد آن در انتقال محموله به مدار هدف موفقیت آمیز بود. این بلوک به گونه ای طراحی شده است که پس از قرار گرفتن در مدار، محموله متصل به آن را به نقطه دیگری از مدار تزریق می کند. بیش از ۸۰ درصد از قطعات و سیستم های این عملیات با موفقیت آزمایش شد که نشان از پیشرفت چشمگیر فناوری فضایی کشور دارد.

وی تاکید کرد: اخبار و جزئیات بیشتر این دستاوردها به تدریج در سایت سازمان فضایی منتشر می شود تا همگان از پیشرفت صنعت فضایی کشور مطلع شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا