بانک و بیمه

ابلاغ بسته تامین مالی ارزی و ریالی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

به گزارش افق میهن، بانک مرکزی با همکاری وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی بسته ارزی و ریالی را برای تسهیل طرح احداث ظرفیت ۳۰ هزار مگاواتی نیروگاه های تجدیدپذیر و رفع موانع تامین مالی ارائه کرده است. تسهیل اعتبار اسنادی و تامین ارز برای بازپرداخت بدهی واردکنندگان تجهیزات. وی از نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر به شبکه بانکی خبر داد.

در اجرای ماده (۸) تصویب نامه هیأت وزیران در خصوص احداث ۳۰۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر شماره ۱۳۴۱۳۷/T63365H مورخ ۰۴/۰۹/۱۳۰۳ بسته تأمین مالی به صورت ارزی تنظیم شد. و ریال که شامل تایید مدارک و روش تامین مالی آسانتر می شود. ارز برای بازپرداخت بدهی واردکنندگان تجهیزات نیروگاهی تجدیدپذیر به شبکه بانکی ارسال شد.

بسته تامین مالی ارزی و ریالی، امکان تسهیل در تایید مدارک و امکان تامین ارز برای بازپرداخت بدهی واردکنندگان تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر به شرح زیر تصویب شد:

الف) بسته تامین مالی ارزی و ریالی

۱. بانک مرکزی موظف است برای تسهیل در معرفی طرح های اولویت دار مصوب شورای اقتصاد در حوزه نیروگاه های تجدیدپذیر به منظور کسب فرصت های معمول تامین مالی خارجی اقدامات لازم را انجام دهد.

۲- صندوق توسعه ملی موظف است نسبت به اعطای تسهیلات ارزی و ریالی بر اساس دستورالعمل مصوب صندوق در زمینه نیروگاه های تجدیدپذیر تا سقف ۵ میلیارد دلار در مدت ۴ سال از طریق اعطای اقدامات لازم را انجام دهد. قراردادها به آژانس اعطا می‌کنند که تسهیلات یا سپرده‌ها نزد سیستم بانکی یا سایر روش‌های تامین مالی و در صورت لزوم اهرم منابع را با تلفیق با منابع بانکی و یا تعهد پذیره‌نویس به انتشار اوراق قرضه ارزی در سامانه بانکی بپردازد. مراکز مبادلات ارزی و طلای ایران رایج است.

۳. سرمایه گذاران پروژه های اولویت دار در زمینه نیروگاه های تجدیدپذیر که دارای منابع ریالی کافی برای تامین ارز واردات تجهیزات هستند، مشمول موافقت وزارت نیرو (ساتبا) در حدود بودجه ارزی وزارت صنعت، معدن و معدن می باشند. و تجارت از طریق در تخصیص ارز بانک مرکزی اولویت دارد

۴. با اعطای تسهیلات بانکی به سرمایه‌گذاران طرح‌های انرژی تجدیدپذیر تا پایان سال ۱۴۰۵ با تصویب هیأت رئیسه بانک مرکزی می‌توانند کلیه الزامات نظارتی و نظارتی (از جمله) را به‌طور کلی یا موردی رعایت کنند. -مبنای مورد مقررات مربوط به سرمایه گذاری ها و تعهدات در مقیاس بزرگ، اشخاص مرتبط برای کنترل برخی از اجزای ترازنامه) مستثنی هستند.

۵- صادرکنندگان غیرنفتی می توانند در چارچوب مفاد ماده (۸) آیین نامه استرداد ارز حاصل از صادرات، تجهیزات نیروگاهی تجدیدپذیر را برای تأمین انرژی مورد نیاز تولید خود وارد کنند.

۶. شبکه بانکی کشور مجاز است منابع ریالی مورد نیاز پروژه‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به شرط توجیه و پذیرش طرح‌های مصوب وزارت نیرو (ساتبا) و ارائه درخواست به بانک مرکزی برای صدور مجوز تامین کند. گواهی مشارکت سرمایه اقدامات خاصی را در چارچوب دستورالعمل های مربوط انجام می دهد.

۷. شبکه بانکی ممکن است از ابزارهای تامین مالی زنجیره تولید (SCF) از جمله اوراق قرضه پله ای برای تامین سرمایه در گردش ریالی پروژه های انرژی تجدیدپذیر استفاده کند.

ب) تسهیل در احراز هویت: اسناد

۸- شبکه بانکی می تواند برای حفظ دارایی های متقاضیان در حدود قوانین و مقررات، قراردادهای خرید برق تجدیدپذیر و دارایی های پروژه اعم از زمین و تجهیزات نیروگاهی را به عنوان امنیت قابل قبول در مدت مشارکت و بهره برداری بپذیرد.

۹- شبکه بانکی مجاز است انواع اسناد مالی اسلامی از قبیل اسناد مالی اسلامی، سهام دولتی و گواهی‌های تولید برق تجدیدپذیر (REC) را به‌عنوان تضمین برای امداد رسانی به متقاضیان در حدود قوانین و مقررات بپذیرد.

ج) بازپرداخت بدهی واردکنندگان تجهیزات نیروگاهی تجدیدپذیر

۱۰- گیرندگان تسهیلات ارزی موضوع تصمیم فوق موظفند اقساط تسهیلات مذکور را به صورت ارزی بازپرداخت کنند.

تبصره: دریافت کنندگان تسهیلات می توانند در صورت عدم وجود درآمد صادراتی با اخذ موافقت وزارت نیرو (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری ایران)، بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی نسبت به بازپرداخت اقساط تسهیلات ارزی اقدام نمایند. تبدیل ریال به نرخ روز مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران و طبق مقررات ارزی حاکم بر زمان بازپرداخت اقساط تسهیلات عمل کند.

بانک ها موظفند مراتب را به تمامی دستگاه ها و شعب ارزی ذیربط اعلام و بر حسن اجرای آن نظارت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا