اخبار اقتصاد ایران

احتمال افزایش حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب نفت خام درجا با تحقق اکتشاف در دریای خزر

وی ادامه داد: پس از ۵ سال در ساختار هیدروکربن رودسار ، که ۲ تا ۵ کیلومتر از ساحل فاصله دارد و از عمق ۲ تا ۵ متر شروع می شود.

وزیر نفت خاطرنشان كرد كه حفاری از دریا در حدود ۲ كیلومتر است و با رسیدن عملیات اكتشاف ، مشخص خواهد بود كه آیا می توانیم این ساختار هیدروکربن را مخزن یا میدان بنامیم.

پاکخاد گفت: “این نیاز به محاسبات گسترده توسط شرکت ملی نفت دارد.”

وی ادامه داد: برآوردهای مبتنی بر مطالعات لرزه ای و زمین شناسی حدود ۲ میلیون متر مکعب روغن خام در این زمینه و TSF می تواند گاز تولید کند.

وزیر نفت افزود: “البته این تعداد پس از نتایج مطالعاتی که یک سال طول می کشد ، خواهد بود.”

مدت زمان قراردادهای نفتی به ۶ ماه رسید

وزیر نفت گفت: “از ابتدای دولت چهاردهم ، تیمی در وزارت نفت مستقر شده است ، که با مشکلات قرارداد و اجرای قراردادها آشنا است ، که ما را به کاهش دوره امضای قراردادها در خارج از وزارت نفتی به حدود شش ماه تبدیل کرده است.”

وی گفت: “این رویداد مورد استقبال متخصصان و فعالان در زمینه نفت ، گاز ، پالایش و پتروشیمی قرار گرفت.” بنابراین ، این نمایشگاه فرصتی ارزشمند برای معرفی توانایی ها و قابلیت های شرکت ها در مناطق مختلف صنعت نفت و افزایش در بین تولید کنندگان ، ارائه دهندگان خدمات و مصرف کنندگان در مناطق بالادست و کم است.

پاکخاد تأکید کرد که باید از قالب سنتی نمایشگاه ها حذف شود و افزود: “ما باید به سمت افزایش تمرکز بر نوآوری ها ، ایده های جدید و هوش مصنوعی گام برداریم.” از آنجا که ما تاکنون در این منطقه عقب مانده ایم و نباید از کشورهای همسایه عقب بیفتیم ، که با کمک بخش خصوصی امکان پذیر است.

وی گفت: “این نمایشگاه یک نمایشگاه محلی برای انتقال فناوری ها و قراردادها برای استفاده از هوش مصنوعی در این زمینه است تا سرانجام صنعت نفت و اقتصاد کشور را تقویت کند که این امر به نفع مردم خواهد بود و امیدوارم سال آینده بیشتر روی فن آوری های جدید تمرکز کنیم.”

وزیر نفتی با اشاره به وجود سکوی امیر کبیر ایران و پروژه های گذشته در دریای خزر ، گفت: “در گذشته ، سکوی نیمه کابین امیر کبیر همچنین دو چاه اکتشاف را در آب عمیق و میدان سردار حفاری کرده است ، اما برای دستیابی به سطح روغن روغن نیاز به مطالعات بیشتر دارد.”

Paknejad ادامه داد: عملیات تولید این میادین و مزارع که در عمق ۲ متر قرار دارند ، به دلیل پیچیدگی فنی ، نیاز به دستیابی به فناوری هایی دارد که ما با شرکت های مبتنی بر دانش در تعامل هستیم و تجهیزات ROV و سایر ابزارهای حفاری در آب های عمیق تأمین می شوند.

وی گفت: در طی ۵ سال گذشته ، کار حفاری اکتشافی در آب کم عمق خزر بدون وقفه انجام شده است: ساختار هیدروکربن Rad Rudsar ، که در حدود ۲ کیلومتری ساحل در عمق ۲ تا ۵ متر آغاز می شود و می توانیم عمل حفاری را اعلام کنیم.

ثبات شبکه گاز در زمستان سال گذشته

وزیر نفت گفت: “زمستان گذشته سال گذشته یکی از کمترین چالش برانگیز سالهای اخیر در زمینه تأمین گاز بود.” از آنجا که همکاران ما در شرکت ملی نفت ایران ، با تلاش بی وقفه در مدت زمان کوتاهی ، حدود ۲ میلیون متر مکعب در روز به ظرفیت تولید گاز اضافه می شوند که این کار دشوار بود.

وی افزود: “در عین حال ، شرکت ملی گاز ایران با حفظ پایداری شبکه و مدیریت لحظات مهم ، از این بحران جلوگیری کرده است.” البته واردات نفت و گاز نیز در این مدت قابل توجه بود دی سال گذشته و بمان ، نزدیک به یک میلیارد لیتر توسط شرکت ملی پالایش و توزیع نفت ایران وارد شده است که بیش از ۵ میلیون دلار برای این کشور هزینه دارد.

پاکخاد گفت بسیاری از مصرف سوخت زیاد در زمستان به دلیل عملکرد ضعیف نیروگاه های کم عملکرد ، کمتر از ۲ ٪ است. یعنی تنها ۵ میلیون دلار برای تولید برق هزینه شده و ۵ میلیون دلار دیگر از دست رفته است و امیدوارم که وزارت انرژی بیشتر با افزایش کارایی نیروگاه ها همراه باشد.

به گفته وی ، این مضرات مربوط به سالهای گذشته بوده است ، اما به تدریج به دلیل تجزیه مصرف و تقاضا ، این روند افزایش یافته است و به همان اندازه که ما به تولید حامل های انرژی اضافه کرده ایم ، ما هنوز عقب مانده ایم و به یک چاه و عمیق تر می شویم.

وزیر نفت گفت که تولید برق این کشور تاکنون به میزان سرمایه گذاری است ، اما ما باید مدیریت مصرف ، مدیریت تقاضا و بهینه سازی مصرف را در اولویت قرار دهیم. اگرچه شرکای ما در زمینه افزایش تولید کار خواهند کرد ، افزایش تولید به تنهایی پاسخگو به تقاضا نیست. بنابراین این امر به همراهی مردم نیاز دارد.

وی گفت: “زمستان گذشته ما تأثیر دو درجه فرهنگ را دیدیم که باعث شد ما در زمستان پیروز شویم.”

وی گفت: “این نقش ما را در دولت كاهش نمی دهد ، و ما باید به دنبال تجهیزات بالایی باشیم كه بهینه مصرف می شود و حتی در قالب امکانات مالی به مردم می پردازد تا ساختار مصرف را تغییر دهند ، كه در آن ظرفیت قانونی خوبی داریم ؛ برنامه توسعه هفتم اقدامات و راهكارهایی را در قانون بودجه سالانه برای امسال نشان می دهد.

وی همچنین در مورد تولید نفت خام گفت: “تا پایان برنامه توسعه هفتم ، حدود ۴ میلیون و ۶۰۰۰ بشکه تولید نفت خام و حدود ۱.۵ میلیارد متر مکعب تولید گاز دیده شده است ، و ما امیدواریم که بتوانیم با برنامه ریزی به این اهداف برسیم.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا