بانک و بیمه

ادامه روند ریزشی قیمت و ترس سرمایه گذاران از آینده بازار طلا

بازار؛ گروه بین المللی: با اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا، بسیاری از بازارهای مالی جهانی نوسانات شدیدی را تجربه کردند. بزرگترین فایده پیروزی ترامپ تا کنون، بازار ارزهای دیجیتال بوده است و طلا احتمالاً بزرگترین بازنده هفته گذشته است.

بامداد دوشنبه به وقت بازار آسیا، طلا هفته معاملاتی جدیدی را با قیمت زیر ۲۷۰۰ دلار آغاز کرد و همانطور که هفته گذشته پیش بینی می شد شکستن حمایت مهم ۲۷۰۰ دلاری این فلز گرانبها منجر به سقوط آزاد قیمت طلا شد. بازارهای جهانی قیمت هر اونس طلا در زمان نگارش این مقاله ۲۶۷۳ دلار بود و به نظر می رسد روند کوتاه مدت قیمت این فلز نزولی باشد.

عوامل اصلی کاهش قیمت را افزایش علاقه به اوراق قرضه دولتی آمریکا و افزایش نگرانی ها از رکود اقتصادی در چین و همچنین آغاز روند جدید افزایش شاخص دلار از طلا دانست. به ویژه، شاخص دلار که بیشترین تأثیر را بر طلا دارد، وارد کانال ۱۰۵ نیز شده است که بزرگترین تهدید برای توسعه قیمت طلا خواهد بود.

ادامه روند افت قیمت و نگرانی سرمایه گذاران از آینده بازار طلا

نکته مهم این است که طلا پس از شکستن حمایت ۲۷۰۰ دلاری، یک حمایت کلیدی دیگر را در ۲۶۷۳ (۶۱.۸ درصد فیب) شکست. بنابراین، این احتمال وجود دارد که قیمت به پایین ترین سطح ۱۰ اکتبر یعنی ۲۶۰۴ دلار سقوط کند. اما قبل از رسیدن به آن نقطه، حمایت کلیدی دیگری برای قیمت طلا داریم که به موازات SMA 50 روزه و ۷۸.۶% فیب، ۲۶۴۱ دلار است. حفظ این نقطه پشتیبانی برای جلوگیری از کاهش بیشتر ضروری به نظر می رسد.

سیاست های دونالد ترامپ برای تقویت دلار و اقتصاد آمریکا نگرانی های زیادی را در برخی بازارهای مالی به ویژه بازار طلا ایجاد کرده است.

اندیکاتور RSI14 روی نخ Teniz زیر ۵۰ است که نشان دهنده افزایش فشار فروش در بازار و شکل گیری روند نزولی در کوتاه مدت است. نکته مهم دیگر این است که شاخص RSI از روز جمعه در همین سطح بوده و روز دوشنبه نیز ادامه داشته است که نشان می دهد خرس ها بر بازار طلا کاملاً مسلط شده اند. پیشنهاد ما به معامله گران معتبر طلا در بازارهای جهانی این است که تا رسیدن قیمت به سطح ۲۷۰۰ دلار، موقعیت های خرید را باز کرده و نگه دارند. زیرا در شرایط فعلی احتمال ادامه روند نزولی که آغاز شده بیشتر از افزایش قیمت است.

عوامل اساسی موثر بر رشد قیمت طلا

چین در سال های اخیر بزرگترین خریدار طلا در جهان بوده است. این در حالی است که افزایش بدهی دولت چین به ۱.۴ تریلیون دلار و افزایش نرخ تورم و نیز ادامه رکود در بازار چین از مهم ترین عوامل کاهش قیمت طلا محسوب می شود. شاخص CPI چین در ماه گذشته حدود ۰.۳ درصد رشد کرد و البته این نرخ در مقایسه با رشد ۰.۴ درصدی سپتامبر، اندکی کاهش یافت. با این حال، شرایط عمومی اقتصادی چین نامطلوب تلقی می شود که تاثیر منفی بر طلا خواهد داشت.

نکته مهم دیگر این است که سیاست های دونالد ترامپ برای تقویت دلار و اقتصاد آمریکا باعث نگرانی شدید برخی بازارهای مالی به ویژه طلا شده است. ترامپ برای حفظ ارزش دلار در برابر طلا، در اولین دوره ریاست جمهوری خود، مالیات و عوارض واردات طلا را افزایش داد. اکنون بازار طلا غرق در ترس از این است که با بازگشت ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۲۵ چه اتفاقی برای قیمت طلا خواهد افتاد.

نکته دیگری که در این زمینه باید به آن اشاره کرد این است که به دلیل عدم کنترل کامل تورم در آمریکا، در صورت عدم تغییرات مثبت در اقتصاد این کشور، امکان توقف روند کاهش نرخ سود بانکی وجود دارد. این نیز عاملی است که تاثیر منفی بر طلا خواهد داشت. از سوی دیگر ترامپ در وعده های انتخاباتی خود اعلام کرد که می خواهد جنگ های خاورمیانه و اوکراین را به عنوان دو عامل مهم تاثیرگذار بر روند عجیب صعودی طلا مهار کند. همان طور که می دانیم جنگ های فوق یکی از عوامل مهمی بود که در ماه های اخیر بر شکل گیری روند صعودی قیمت طلا تأثیر گذاشت و در صورت کاهش تنش ها باید منتظر کاهش شدید قیمت طلا بود. قیمت این فلز گرانبها در بازارهای جهانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا