اقتصاد جهان

ادعای رویترز درباره اثر لغو تحریم ایران بر پالایشگاه های چین

رویترز عصر روز دوشنبه گزارش داد: احتمال افزایش تحریم های ایالات متحده علیه صادرات نفت ایران می تواند منجر به پالایشگاه های مستقل چینی به یک ضربه کشنده شود ، که با پالایشگاه های نفتی ارزان قیمت ایران شکوفا می شود و در عین حال قیمت نفت جهانی را کاهش می دهد.

گزارش زیر:

رئیس جمهور آمریكا دونالد ترامپ ایران را دوكت مضاعف انتخاب كرد. از یک سو ، این کمپین با تشدید تحریم های اقتصادی “حداکثر فشار” منجر می شود و از طرف دیگر مستقیماً در مذاکرات بالای برنامه هسته ای تهران درگیر می شود. ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که طرفین توافق بسیار نزدیکی را انجام داده اند.

البته مذاکرات هسته ای بین ایران و قدرتهای غربی همیشه بسیار پیچیده و پر از توقف و شروع بود و اظهارات اخیر ترامپ در مورد امکان دستیابی به توافق توسط بسیاری همراه بود.

با این حال ، اگر توافق نامه ای انجام شود ، تقریباً مطمئناً شامل لغو بسیاری از محدودیت های اقتصادی در صنعت نفت ایالات متحده خواهد بود. موضوعی که تأثیر عمیقی بر بازارهای جهانی انرژی دارد.

تحریم های سخت ایالات متحده علیه صنعت نفت ایران از زمانی حاصل شد که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از بازپرداخت سازمان ملل خارج شد. اگرچه این تحریم ها باعث کاهش صادرات نفت ایران شده است که منبع اصلی درآمد است ، اما آنها هرگز نتوانسته اند آنها را به صفر برساند. هدفی که ترامپ هفت سال پیش قول داده است.

طبق گفته Kepler Analytics ، صادرات نفت ایران در ماه مه سال ۲۰۱۸ به ۲.۸ میلیون بشکه در روز سقوط کرد و در ماه مه ۲۰۲۰ به پایین ترین ارزش ۱۵۰،۰۰۰ بشکه در روز سقوط کرد ، اما از آن زمان به تدریج در سال ۲۰۲۵ به طور متوسط ​​حدود ۱.۶۵ میلیون بشکه در روز رسیده است.

در سالهای اخیر ، خریداران اصلی نفت ایران پالایشگاه های خصوصی چینی بوده اند که به طور کلی از آنها به عنوان “قوری” یاد می شود. این پالایشگاه ها به دلیل تخفیف شدید به نفت ایران جذب شدند. این پالایشگاه های کوچک و مستقل عمدتاً در استان شاندونگ در شرق چین مستقر هستند و ظرفیت پالایش آنها حدود ۴ میلیون بشکه در روز است که مربوط به موضوع کل ظرفیت قاچاق چینی است.

در سالهای اخیر ، حجم زیادی از روغن طراحی شده توسط روغن توسط یک شبکه پیچیده از رسمی و ناوگان به نام “ناوگان تاریک” وارد شده است. روغنی که با کشتی های مختلف پنهان شده است ، منشأ اصلی آن است.

حجم دقیق این تجارت مشخص نیست زیرا آمار رسمی گمرک چین نشان می دهد که این کشور نفتی را از ایران وارد نمی کند. با این حال ، کپلر استفاده از کشتی ها و فناوری ماهواره ای را تخمین زد ، که ایران سال گذشته ۷۷ درصد از صادرات ۱.۶ میلیون بشکه ایران را وارد کرد.

سهم چین به طور متوسط ​​۵۰ درصد امسال ؛ احتمالاً به دلیل تحریم های جدید ایالات متحده مبنی بر هدف قرار دادن برخی از Affiners Shandong Teekanne و اپراتورهای بندری. این فرضیه با این واقعیت تأیید می شود که میزان روغن ایرانی که در کشتی ها باقی مانده است ، از نوامبر ۲۰۲۳ به بالاترین سطح رسیده است.

هنگام برداشت تحریم ها ، روغن به سرعت فروخته می شود.

تولید نفت ایران نیز می تواند به سرعت افزایش یابد.

براساس داده های کشورهای صادرات نفت (OPEC) ، صنعت نفت ایران با وجود فشار فزاینده غرب ، مقاومت در برابر انتظار را نشان می دهد و به طور متوسط ​​۳.۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ تولید می کند.

بازگشت سریع ایران در بازارهای جهانی نه تنها ممکن است فشار بیشتری به قیمت نفت وارد کند (که در ژانویه از ۸۲ دلار به حدود ۶۵ دلار آمریکا کاهش یافته است) بلکه به Araffineries Teapin چینی نیز رسیده است.

این پالایشگاه های مستقل و کوچک معمولاً با حاشیه های بسیار کمی کار می کنند ، زیرا بیشتر آنها به دلیل مازاد مازاد در این بخش و محدودیت های گسترش سوخت در خارج از کشور با سرعت ۵۰ ٪ یا کمتر کار می کنند.

در سالهای اخیر رقابت خشونت آمیز بین این پالایشگاه ها رخ داده است ، و کسانی که زنده مانده اند عمدتاً به دلیل سودآوری فیدر ارزان قیمت ایران و ونزوئلا بوده اند.

در نتیجه ، حذف تحریم های ایالات متحده علیه نفت ایران می تواند الگوی کسب و کار شما را زیر سوال ببرد. بسیاری از آنها احتمالاً کاهش شدید فعالیت یا حتی بسته شدن کامل دارند.

کاهش تولید در پالایشگاه های قوری چین می تواند پالایشگاه های عالی ایالتی را برای تأمین نیازهای بازار داخلی فراهم کند. در سطح بزرگتر ، کاهش ظرفیت پالایش جهانی صنعت می تواند در صورت تقاضای سوخت هایی مانند بنزین و دیزل به دلیل جنگ تجاری و انتقال انرژی سود ببرد.

بازگشت ایران به بازار جهانی نفت برای بسیاری از افراد ، به ویژه برای عربستان سعودی ، که در میانه جنگ قیمت است ، مشکل خواهد بود ، اما حلال های اصلی احتمالاً پالایشگاه های مستقل در چین خواهند بود و بزرگترین برنده در خارج از ایران احتمالاً کابل پالایشگاه خواهد بود ، خواه هدف ترامپ باشد.

پایان پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا