بانک و بیمه

ارائه راهکارها و برنامه‌ها برای رفع چالش‌های صنعت بیمه

به گزارش افق میهن، نشست خبری شصتمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بین المللی بیمه و توسعه با محوریت رضایت و اعتماد مردم به صنعت بیمه با حضور لیلی نیاکان رئیس پژوهشکده بیمه به جای آن برگزار شد. از

در ابتدای این نشست، لیلی نیاکان – رئیس پژوهشکده بیمه گفت: امروز در آستانه ۲۲ آذرماه، روز ملی بیمه، رویکرد اصلی پژوهشگاه بیمه گسترش روابط با نهادهای مرتبط است به صنعت بیمه پژوهشگاه در صورتی می تواند نقش خود را ایفا کند که بتواند در تدوین قوانین و مقررات این صنعت حضور داشته باشد و در ارتباط صنعت بیمه و جامعه نقش فعالی داشته باشد.

وی افزود: از آنجایی که این پژوهشکده یک پژوهشکده در صنعت حرفه ای است، باید اتاق فکر صنعت بیمه باشد. در همین راستا شورای علمی پژوهشکده به منظور ایجاد ارتباط بین صنعت بیمه و بخش های پژوهشی و علمی این صنعت تشکیل شد. همچنین سعی می کنیم محورها و مسائل علمی صنعت بیمه را با موضوعات روز بین المللی به روز کنیم و در نهایت این پژوهشکده به عنوان قطب بین دانشگاه و صنعت بیمه ایفای نقش کند.

رئیس پژوهشکده بیمه تصریح کرد: از آنجایی که صنعت بیمه یک صنعت آموزش محور، دانش محور و حرفه ای است، چالش های پیش روی صنعت بیمه در حوزه بین الملل در کارگاه های آموزشی مرتبط با این همایش افشا خواهد شد کنفرانس، این کارگاه به کار خود ادامه خواهد داد.

نیاکان خاطرنشان کرد: از برنامه ها و اقدامات اخیر پژوهشگاه می توان به نشست جایگاه بیمه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ برای بررسی جایگاه و نقش بازار و صنعت بیمه در آیین نامه ها و لایحه بودجه سال آینده اشاره کرد. به ابتکار این پژوهشکده، جلسه پرداخت غرامت کاهش قیمت خودرو نیز در شورای عالی بیمه برگزار شد، بنابراین پس از مدت ها چالش مربوط به پرداخت غرامت و کاهش قیمت قیمت خودروهای تصادفی تعیین شد

محورهای همایش ملی روز بیمه

مدیر اجرایی همایش ملی توسعه و بیمه گفت: هر ساله کارشناسان حوزه به بررسی و تحلیل مسائل روز صنعت بیمه می پردازند. اما بر اساس بررسی های انجام شده، موضوع «اعتماد عمومی به صنعت بیمه» برای همایش امسال برجسته شد و موضوع رضایت و اعتماد مردم به صنعت بیمه نیز به عنوان محور اصلی همایش اخیر مطرح شد.

نیاکان خاطرنشان کرد: این کنفرانس در مدت یک ماه ۶۲۷ مقاله داخلی و ۶ مقاله خارجی دریافت کرد و حدود ۱۲۰ داور مقالات ارسال شده به همایش را داوری کردند و حتی برای ارزیابی نهایی مقالات علمی «کمیته ارزیابی» تشکیل شد. پس از ارزیابی مقالات، ۱۶ مقاله، ۹۹ مقاله فقط برای چاپ و بقیه مقالات به صورت پوستر ارائه می شود. همچنین در قسمت علمی این همایش، علاوه بر مقالات علمی و پژوهشی، ۱۰۱ ایده به دبیرخانه همایش ارسال شد که پنج ایده به عنوان ایده های برتر برای ارائه در روز همایش انتخاب شدند.

او توضیح داد: اسفند هر ساله مکاتباتی با تمامی ادارات و موسسات صنعت بیمه انجام می شود تا پژوهشکده با توجه به نیاز این موسسات و گروه ها تحقیقات و بررسی های مورد نیاز در این زمینه را آغاز و در نهایت راهکارهای لازم را ارائه کند. برای رفع نیازها و چالش های موجود در این بخش

رئیس پژوهشکده بیمه تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در سال های اخیر به ویژه در دو سال اخیر مطرح شد، وضعیت تکافل پژوهشکده بیمه بود و امروز چالش پژوهشگاه در این زمینه به پایان رسیده و تحقیقات انجام شده است. این موسسه به بیمه مرکزی واگذار شده است. یعنی پرونده تکافل توسط پژوهشکده بیمه بسته شد.

نیاکان در پاسخ به سوال خبرنگاران چرا صورت های مالی پژوهشکده منتشر نمی شود، پاسخ داد: پژوهشکده یک دستگاه اجرایی است و انتشار صورت های مالی برای پژوهشکده بیمه اجباری نیست، اما چیزی برای کتمان نیست و هر زمان که باشد. لازم است صورتهای مالی سالانه را منتشر و در دسترس عموم قرار دهد.

رئیس پژوهشکده بیمه در خصوص قانون جدید بیمه ای دولت برای بازنشستگان گفت: بر اساس این قانون، بیمه بازرگانی باید علاوه بر بیمه پایه به عنوان بیمه تکمیلی بازنشستگان نیز عمل کند. بر اساس این لایحه که هم اکنون در دست دولت است، بیمه بازرگانی علاوه بر بیمه پای، سهم قابل توجهی در بیمه بازنشستگی دارد. این بیمه با بیمه تکمیلی درمان متفاوت است و بر اساس این لایحه بخشی از اندوخته بازپرداخت کارکنان دولت به عنوان بیمه بازنشستگی تکمیلی در پایان خدمت در کنار بیمه پایه در ساز و کار جدید پرداخت می شود.

وی درباره موضوع میانگین ضریب نفوذ بیمه در ایران که در مقایسه با کشورهای جهان پایین است، گفت: در برنامه ششم توسعه نرخ هفت درصد هدف گذاری شده بود که با واقعیت فعلی فاصله زیادی دارد. توسعه بیمه ارتباط مستقیمی با توسعه اقتصادی دارد و قبل از تحقق توسعه نهایی، توسعه اقتصادی است که تاثیر و نقش اصلی را در توسعه صنعت بیمه دارد.

رئیس پژوهشکده بیمه در پایان گفت: اگر رشد اقتصادی کم باشد، توسعه صنعت بیمه رشد نمی کند و افزایش ضریب نفوذ بیمه محقق نمی شود در ضریب نفوذ بیمه باید گفت که ریسک و مدیریت صحیح و پرداخت صحیح خسارت. در این شرایط ضریب نفوذ بیمه از اثربخشی بالاتری برخوردار است.

باید گفت؛ سی و یکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بین المللی بیمه و توسعه روز سه شنبه ۲۲ آذرماه سال جاری برگزار می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا