بانک و بیمه

ارز خودرو شفاف شد| به زودی داد برخی بلند خواهد شد| تیغ نقادان کارشناسان تخصیص ارز را پاسخگو می کند

به گزارش افق میهن، بررسی آمارهای بانک مرکزی که اخیرا اقدام به جداسازی عرضه ارز از سامانه نیما و ارز اشخاص حقیقی کرده است، نشان می دهد که در سال گذشته حدود ۸۷۰ میلیون دلار گوشی تلفن همراه از طریق سامانه نیما معامله شده است. رویه واردات در مقابل صادرات سامانه نیما.

لازم به ذکر است طبق مقررات مصوب تنها گوشی های تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار شامل مدل های مختلف آیفون از طریق روال واردات و صادرات وارد می شود. واردات رفرش و ریپک آیفون ۱۳ به ارزش ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار یکی از موضوعات عجیب تجارت خارجی کشور در سال گذشته بود.

همچنین ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار از سامانه نیما برای واردات گوشی تلفن همراه اختصاص یافت. در سال ۱۴۰۲ کل واردات تلفن همراه تقریباً ۳ میلیارد دلار بود.

یک مقام آگاه: برخی از گزینه های توزیع ارز به زودی اعلام می شود; وی ادامه داد: با روشنگری با تحلیل آمارها، فعالان حوزه واردات قطعات خودرو به بازیگرانی تبدیل می شوند که نحوه تخصیص ارز را کنترل می کنند و احتمال سوء استفاده در این زمینه را کاهش می دهند.

توزیع ارز برای خودروسازان مشخص شد
بر اساس این گزارش، قطعات خودرو به ارزش نزدیک به یک میلیارد و ۶۷۲ میلیون دلار نیز از طریق ارز وارد کشور شده است. مجموع واردات قطعات خودرو ۳.۷ میلیارد دلار بوده است. مونتاژکاران نیز ۲ میلیارد دلار از سامانه نیما با میانگین قیمت ۴۰ هزار تومان دریافت کردند.

در جدول منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نزدیک به ۳ میلیارد دلار برای واردات قطعات و لوازم یدکی خودرو در نظر گرفته شده است.

یک مقام آگاه بانک مرکزی با اعلام این خبر به پایگاه خبری بازار گفت: در بازار خودرو و سال گذشته شرکت واردات و مونتاژ خودرو سهم زیادی از تخصیص ارز شناسایی و تخصیص یافته توسط سامانه های نظارتی بانک مرکزی را به خود اختصاص داده است. محدود شد به این ترتیب بانک مرکزی با شفاف سازی نحوه تخصیص ارز به شرکت ها گام مهمی در جهت ساماندهی واردات بر اساس نیاز برداشته است.

کارشناسان تخصیص ارز سریعتر واکنش نشان خواهند داد

این مقام آگاه همچنین گفت: نحوه تخصیص ارز بر اساس نظرات کارشناسی مراجع ذی ربط از جمله جهاد کشاورزی و وزارت حراست است و این شفاف سازی کارشناسان مستقر در این مرجع را نسبت به نحوه تخصیص ارز پاسخگوتر می کند. از این به بعد

وی خاطرنشان کرد: به زودی برخی از گزینه های توزیع ارز اعلام می شود. وی ادامه داد: با شفاف سازی، فعالان حوزه واردات قطعات خودرو با تحلیل آماری به عاملی تبدیل می شوند که نحوه تخصیص ارز را کنترل می کند و احتمال سوء استفاده در این زمینه را کاهش می دهد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر تاثیر و برکات شفاف سازی نحوه تخصیص ارزهای بانک مرکزی بر اساس کلان دیتا و هوش مصنوعی، به زودی بر نحوه تخصیص و نظارت بهینه منابع ارزی نیز نظارت بیشتری خواهد شد که قطعا این امر محقق خواهد شد. در این صورت به نفع مردم بوده و منجر به کاهش قیمت نهایی محصولات می شود.

این مقام آگاه با تاکید بر اینکه ارز بر اساس میزان مورد نیاز بازار در دسترس است، گفت: با استفاده از هوش مصنوعی و شفافیت اطلاعات و داده ها، مدیریت منابع ارزی نیز بهبود می یابد که به کنترل مبادلات کمک می کند. کاهش نرخ بهره در بازارهای مختلف موثر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا