بانک و بیمه

از بنگاه‌داری به تامین مالی تولید

به گزارش افق میهن، احمد امین کرامتی، کارشناس اقتصادی نوشت: «برگزاری اولین همایش تامین مالی تولید; از کارآفرینی تا کارآفرینی در بانک ملی ایران با حضور رئیس مجلس، وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی. روسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس، مسئولان بانک‌ها، اساتید برجسته اقتصاد و فعالان اقتصادی نشان دادند که نه تنها بانک‌ها در مسیر تبدیل از کارآفرینی به کارآفرینی قرار دارند، بلکه این تغییر مسیر تنها با ارتقای توان تولیدی کشور همخوانی ندارد. از این طریق تحت تأثیر قرار می گیرد، اما می تواند منجر به ایجاد بستری برای رشد اقتصادی پایدار در بلندمدت شود.

در این همایش گزارشی از روند واگذاری شرکت های گروه بانک ملی ارائه شد.

اخیراً توجه بسیاری از اقتصاددانان و فعالان حوزه تولید به رویکرد جدید بانک‌ها به‌ویژه بانک ملی ایران معطوف شده است. رویکردی که بر کنار گذاشتن کارآفرینی و تمرکز بر تامین مالی تولید به عنوان راهبرد اصلی اقتصادی تاکید دارد. این تحول در سیاست‌های کلان اقتصادی به‌ویژه پس از انتشار اخباری مبنی بر واگذاری سهام شرکت‌های تابعه بانک ملی ایران به بخش خصوصی محسوس بود. بانک ملی ایران در راستای اجرای قانون رفع موانع تولید و همچنین سیاست های کلان تامین مالی تولید، بیش از ۳۶ میلیارد تومان از دارایی های خود را عرضه کرده است. این واگذاری ها شامل تعدادی شرکت بزرگ مانند پتروشیمی شازند، شرکت های سرمایه گذاری توسعه ملی، داروسازی راموفورمین و بسیاری دیگر از شرکت های تابعه بانک ملی می شود.

تغییر در سیاست بانک ملی

از زمان حضور مدیرعامل وقت بانک ملی در سال ۱۴۰۲، واگذاری این سهام سرعت بیشتری گرفت تا از مالکیت بانک ها کاسته شود و به حمایت از بخش خصوصی روی آورد. این تغییر جهت بخشی از یک استراتژی گسترده تر با هدف کاهش حضور دولت در اقتصاد و ایجاد بستر مناسب برای بخش خصوصی است. رئیس کل بانک ملی ایران در سخنان افتتاحیه این همایش اظهار داشت: فرآیند واگذاری در صورت انجام سریع و دقیق می تواند زمینه ساز رونق تولید و توسعه پایدار اقتصاد کشور باشد.

واگذاری سهام پتروشیمی شازند، بزرگترین نقل و انتقال پول در تاریخ بازار سرمایه ایران به ارزش ۲۵ میلیارد تومان و همچنین واگذاری سایر شرکت ها به ۴۰ میلیون سهامدار، اراده بانک ملی را به وضوح نشان می دهد. ایران برای تقویت بخش خصوصی و سرمایه گذاری در حوزه های مختلف فعالیت می کند. این سیاست نه تنها می تواند بار اقتصادی بانک ها و دولت را کاهش دهد، بلکه باعث رونق تولید داخلی و افزایش رقابت در بازارهای مختلف می شود.

گام های بلند به سوی اقتصاد پویا و تولید محور

یکی از نکات مهم این تغییر سیاست، اعلام بانک ملی ایران مبنی بر عرضه سهام پنج شرکت دیگر به ارزش ۵۰ هزار میلیارد تومان در آینده است. این اقدام نه تنها برای کاهش کارآفرینی، بلکه به عنوان یک برنامه راهبردی برای بهبود نظام مالی کشور و حمایت از تولید ملی مطرح شد. این تغییرات نشان دهنده یک تغییر اساسی در سیاست اقتصادی کشور است، جایی که بخش خصوصی به عنوان موتور رشد و توسعه اقتصادی تلقی می شود.

نجارزاده در تحلیل این سیاست اذعان داشت که اجرای صحیح و کامل واگذاری بنگاه ها به بخش خصوصی می تواند ظرفیت های تولیدی کشور را تقویت کرده و بستر مناسبی برای رشد اقتصادی پایدار ایجاد کند. وی همچنین بر اهمیت این واگذاری ها در ایجاد شفافیت و رقابت در بازارهای اقتصادی تاکید کرد.

تغییر رویکرد بانک ها در تامین مالی تولید نه تنها می تواند اقتصاد کشور را از رکود خارج کند، بلکه باعث توسعه پایدار و رشد مستمر می شود. این تحولات در سیاست های بانک ملی ایران که با هدف کاهش مالکیت دولتی و تقویت بخش خصوصی به عنوان موتور توسعه اقتصادی صورت می گیرد، می تواند الگویی برای سایر بانک ها و موسسات مالی کشور باشد. در صورت ادامه این روند می توان امیدوار بود که بخش تولیدی کشور از مشکلات مالی رهایی یابد و توسعه اقتصادی کشور با آرامش بیشتری پیش رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا