اخبار اقتصاد ایران

از ۶۰ میلیون کد بورسی فعلاً فقط ۲میلیون فعال هستند! :: افق میهن

رئیس سازمان بورس گفت: نزدیک به ۶۰ میلیون کد بورسی داریم اما فعالان بازار به ۲ میلیون نفر محدود می شوند و امیدواریم تعداد شرکت کنندگان افزایش یابد.

به گزارش افق میهن، حجت الله سعیدی امروز با حضور در اتاق ایران گفت: بخش واقعی و واقعی اقتصاد در واقع در اتاق ایران و با تلاش ۷۰ هزار عضو آن شکل می گیرد.

وی در این دیدار گفت: یادی کنیم از عهد مالک اشتر که حضرت علی (ع) مالک را به داشتن نگرش تجار توصیه می کند که رزق و روزی مردم به آن بستگی دارد.

رئیس سازمان بورس ادامه داد: تولید همه کشورها به اعضای تجاری آنها بستگی دارد و بنابراین گردش و حرکت تجارت رونق و تولید را به همراه دارد.

سعیدی خاطرنشان کرد: در کشور تحت فشارهای مختلفی هستیم، چه تحریم و چه نوع حکمرانی که داریم. در برنامه ما رشد سالانه ۸ درصدی و رسیدن به رتبه اول منطقه در سال ۱۴۰۴ را هدف گذاری کرده بودیم که مسائل و راهکارها بارها توصیه و تکرار شده است اما راهی جز تکرار و توصیه مجدد وجود ندارد.

این مسئول ادامه داد: یک موضوع رتبه ما در منطقه و دیگری فاصله موجود است. با اینکه در رده چهارم هستیم و در دهه هفتاد شانه به شانه حرکت می کردیم، اما اکنون این فاصله زیاد شده و تولید ناخالص ما الان حدود نیمی از رقبایمان است. اولین دغدغه کشور که مورد تاکید بزرگان است میزان رشد و تشکیل سرمایه است.

وی خاطرنشان کرد: یک پنجم تشکیل سرمایه ما در بازار سرمایه و مابقی در بازار پول است در حالی که در کشورهای پیشرفته این نسبت ۵۰ به ۵۰ است.

وی تصریح کرد: بورس با اعضای خود معنا پیدا می کند و بدون آنها نمی تواند کاری انجام دهد. اعتمادی که در بازار سرمایه خدشه دار شده است سه علت اصلی دارد، یکی بلاتکلیفی و بلاتکلیفی است که در کل کشور وجود دارد که البته در بین همه کشورها رایج است، اما اینطور نیست که در آنجا چیزی قابل پیش بینی نباشد. که آن هم ناشی از شرایط منطقه ای ماست.

سعیدی گفت: دلیل دوم تصمیم گیری و سیاست گذاری مسئولان و مدیران ماست. به طور کلی و رفتاری مردم به زمین، طلا، ارز و در نهایت به اوراق قرضه می آیند و عامل سوم به خود شرکت ها برمی گردد، هرچند کلی نیست، اما گاهی اوقات دید کوتاه مدتی هم دارند که می توانید درآمد کسب کنید. مبلغی با ارائه سهام خود دارند و سپس همه چیز را ترک می کنند.

این مسئول خاطرنشان کرد: نزدیک به ۶۰ میلیون کد بورسی داریم، اما فعالان بازار محدود به ۲ میلیون نفر هستند و امیدواریم تعداد شرکت کنندگان افزایش یابد. در شرکت‌ها مشاهده شده است که صورت‌های مالی برای کمتر نشان دادن سود خالص دستکاری شده است و انتظار می‌رود حسابرسان سخت‌گیرانه‌تر عمل کنند زیرا این عامل بر اعتماد فعالان تأثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد: یکی از جای خالی شورای عالی بورس، حضور رئیس اتاق بازرگانی است. من به عنوان مسئول حفظ حقوق سهامداران در بودجه، مالیات، وزارت نفت و حراست باید برای احقاق حقوق سهامداران تلاش کنم.

وی گفت: اوراق بدهی دولت دو ویژگی مثبت داشت یکی مستندسازی بدهی ها و دیگری تاریخ و تعیین سررسید آن. اما مشکل اینجاست که حجم آن باید متناسب باشد. یا مثلا قرار بود افزایش سرمایه از سود انباشته مالیات گرفته شود که با رایزنی ها جلوی آن را گرفتیم.

به گفته سعیدی، برای اینکه بورس و شرکت های ما به ارزش واقعی و ذاتی خود برسند، باید پذیرش را برای شرکت ها آسان کنیم. این کار هزینه تامین مالی این شرکت ها را نیز کاهش می دهد. این همان بخش واقعی اقتصاد ماست که همواره در تمام مشکلات و شرایط تحریم به اقتصاد کشور کمک کرده است.

سعیدی با اشاره به اینکه وظیفه من حفظ استقلال بورس است، تاکید کرد: به استقلال بورس اعتقاد زیادی دارم و قانون اوراق بهادار نیز بر این موضوع تاکید دارد، اما استقلال همیشه یک امر نسبی است و در مرکز هم همینطور است. بانک و سایر بخش ها ساختار بورس یک ساختار مستقل است و از رئیس اتاق بازرگانی ایران که یکی از کارآفرینان بزرگ و بزرگانی است که دست پر برکتی دارند تقاضا داریم در شورای بورس حضور داشته باشد. یکی از وظایف من حفظ استقلال بورس است و باید از منافع سهامداران خرد و کل محافظت کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا