استارتاپ بریتانیایی میخواهد با ایده جدیدی ضخامت یخهای قطب شمال را افزایش دهد
بسیاری از دانشمندان پیش بینی می کنند که قطب شمال تا چند سال آینده عاری از یخ خواهد بود. برنامه بلندمدت نجات قطب شمال کاهش انتشار گازهای گلخانه ای است، اما اکنون یک استارتاپ بریتانیایی ایده خلاقانه دیگری دارد.
به گزارش Interesting Engineering، استارت آپ Real Ice می خواهد با روشی جدید ضخامت یخ قطب شمال را افزایش دهد. این استارت آپ قصد دارد با کمک پهپادهای دریایی، آب دریا را به یخ بازگرداند تا ضخامت آن را افزایش دهد. در واقع، ایده این است که آب شدن یخ ها را معکوس کنیم. با این حال، اجرای این ایده ممکن است ۱۰ میلیارد دلار در سال هزینه داشته باشد.
افزایش ضخامت یخ قطب شمال با پهپاد
برخلاف سایر نقاط زمین، زمانی که یخ های سفید قطب شمال ذوب می شوند، قسمت بیشتری از اقیانوس در معرض نور خورشید قرار می گیرد و چون رنگ آب تیره تر است، گرمای بیشتری جذب می کند (این پدیده را اثر آلبیدو می نامند). به عبارت دیگر، هرچه یخ قطبی کمتر باشد، اقیانوس گرمای بیشتری جذب می کند و دما به طور تصاعدی افزایش می یابد. به همین دلیل، بازیابی یخ های قطب شمال مهم است.
استارتاپ Real Ice معتقد است که این سناریو را می توان با ایجاد یخ های بیشتر در قطب شمال معکوس کرد. این شرکت در حال توسعه یک پهپاد زیر آب با سوخت هیدروژن سبز است که زیر یخ را سوراخ می کند. پهپاد پس از قرار گرفتن در محل مناسب، آب دریا را از یخ خارج می کند. سپس به دلیل دمای پایین یخ، آب داخل نیز یخ می زند و به مرور زمان لایه های بالایی ضخیم تر می شوند.
البته مانند هر ایده خلاقانه، استارت آپ Real Ice نیز با موانع متعددی روبرو است. اول، آنها باید ثابت کنند که فناوری آنها می تواند در مقیاس کار کند. دوم، آنها نیاز به بودجه دارند. به عبارت دیگر، آنها باید با دریافت بودجه روی فناوری خود در مقیاس کار کنند. برای مثال، ۱۰ میلیون پمپ باد لازم است تا یخ دریا در یک دهم قطب شمال غلیظ شود. همچنین این پمپ ها و سایر سیستم ها باید بتوانند در سرمای زمستان قطبی زنده بمانند.
اگرچه اجرای این ایده هزینه بالایی را می طلبد، اما «آندره سکولینی» مدیرعامل این استارت آپ می گوید: بشریت مشکلات بسیار پیچیده تر و بسیار پرهزینه تری را حل کرده است. با این حال، انسان ها در شرایط آب و هوایی نسبتاً بحرانی قرار دارند، چند روز پیش دانشمندان گفتند که احتمالاً سال ۲۰۲۴ گرم ترین سال ثبت شده است. به همین دلیل هر سال که می گذرد باید منتظر وقوع یک اتفاق خطرناک زیست محیطی باشیم.
منبع: دیجیاتو