افزایش خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی
بانک مرکزی گزارشی از تحولات پول را در ماه دسامبر و در بخش نقدینگی منتشر کرده است: حجم نقدینگی در آذر سال ۲ به ۱.۲ تریلیون ریال رسید که مربوط به رشد ۴.۹ درصد از پایان سال است. همچنین نرخ رشد نقدینگی ۶ ماهه آذر سال ۲ ۱.۵ ٪ بود که در مقایسه با نرخ رشد مشابه مدت مشابه آذر سال ۲ (۴.۱ ٪) ۴.۳ درصد افزایش می یابد.
پولی
EVAL BASE ON آذر سال ۲ تعداد ۱.۵ تریلیون ریال را ثبت کرد. بر این آذر ۱ در مقایسه با همان تعداد به ۴.۹ ٪ رسید آذر سال ۲ (۲.۵ ٪) ۴.۳ درصد کاهش می یابد. همچنین مبنای پولی در آذر ماه سال دوم رشد ۴.۹ ٪ را در مقایسه با پایان سال گذشته ثبت کرد.
با توجه به وظایف مجمع عمومی بانک مرکزی برای گسترش ارز خارجی به دلیل کیفیت آن و بدهی ارزی بانک مرکزی ، دارایی ها و بدهی های بانک مرکزی در پایان سال بررسی شد. علاوه بر این ، مطابق دستورالعمل های مربوط به آمار پولی و مالی بین المللی (MFSMCG) و در نظر گرفتن اصل حوزه اقتصادی اجزای اساسی پولی مطابق با استانداردهای بین المللی بررسی شد.
در شش ماه منجر به آذر سال چهارم دارایی های خارجی بانک مرکزی مهمترین عامل برای رشد پایگاه پولی بود و سهم فزاینده ۴.۳ درصد در رشد جریمه ها ۲.۳ ٪ بود. علت اصلی دارایی های خارجی بانک مرکزی در سال جاری افزایش نرخ بهره بود.
دومین عامل فزاینده در رشد مبنای پولی در پایان آذر ادعاهای بانک مرکزی با سهم ۱.۵ واحد در ماه دسامبر در مقایسه با پایان سال ، بدهی خالص بخش دولتی به بانک مرکزی داشت که با ۱.۵ درصد از رشد نه ماهه ماه مطابقت داشت. لازم به ذکر است که افزایش خالص بدهی های بخش دولتی به بانک مرکزی عمدتاً به دلیل افزایش الزامات بانک مرکزی توسط دولت بوده است.
تنها عامل کاهش رشد پول در پایان ماه دسامبر ، شبکه پست مرکزی دیگر با سهم ۱.۵ درصد بود.
لازم به ذکر است که ضریب در حال رشد نقدینگی نیز در پایان است آذر ماهها در مقایسه با پایان سال ۲ ٪ افزایش یافت و به ۴.۹ ٪ رسید.