افزایش دما، کاهش غذا؛ گرمایش زمین تا سال ۲۱۰۰ یک وعده را از سفره بشر حذف میکند
تولید جهانی مواد غذایی اکنون در اوج است ، اما گرم شدن کره زمین می تواند کشاورزی را به بحران برساند. حتی بزرگترین مزارع از کاهش برداشت در امان نخواهد بود.
در نگاه اول ، آمار امیدوار کننده است: انسان در حال حاضر بیشتر از گذشته در تاریخ غذا تولید می کند ، اما موفقیت در چند منطقه خاص و محدود به نام “سبد نان” رخ داده است. کشورهایی مانند اوکراین و روسیه ، که بیش از یک سوم صادرات گندم جهانی و جو را تأمین می کنند ، از مراکز اصلی تولید هستند. با این حال ، مناطق دیگر نیز در مسیر تجربه کاهش شدید برداشت قرار دارند.
یک مطالعه جدید نشان می دهد که کاهش تولید مواد غذایی پیامد جهانی دارد ، زیرا جمعیت رو به رشد سرزمین رو به رشد نه تنها دشوارتر می شود بلکه پرهزینه تر می شود. این امر هم معیشت کشاورزان و هم خانواده های کوچکتر را تهدید می کند.
با ادامه روند فعلی گرم شدن کره زمین ، تا پایان قرن جاری ، عملکرد شش محصول اصلی مواد غذایی بیش از ۵ ٪ کاهش می یابد. برخلاف انتظار ، کاهش عمدتاً در اراضی پرشور و پیشرفته است ، نه در مناطق فقیر و حاشیه. مناطقی مانند Midost America ، که یکی از مهمترین مراکز ذرت و سویا در جهان بوده است ، بسیار آسیب پذیر خواهد بود.
نمونه هایی از تأثیرات تغییر در حال حاضر دیده شده است: سیل در تاجیکستان برنج ، باران شدید خیار اسپانیایی و طوفان های بهاری در ایالات متحده را از بین برده است. در سالهای اخیر ، امواج گرما به طور چشمگیری محصولاتی مانند زغال اخته ، زیتون و انگور را کاهش داده اند.
دیدگاه کارشناسان کشاورزی ، مانند اندرو هلتگرن از دانشگاه ایلینویز ، تأکید می کند که کشاورزی آسیب پذیرترین بخش اقتصاد در برابر تغییرات آب و هوایی است ، بخشی که هر نوسان جو به طور مستقیم تأثیر می گذارد.
بر اساس نگرانی ها ، تلاش ها برای مقابله با چالش ها انجام می شود. کشاورزان در حال آزمایش محصولات دوام تر ، تغییر زمان کاشت ، اصلاح کود و مصرف آب و ایجاد زیرساخت هایی مانند مخازن ذخیره آب هستند. این اقدامات نشانه تلاش برای سازگاری است ، اما سوال اصلی این است که آیا چنین اقداماتی می تواند با سرعت تغییرات آب و هوا همزمان شود؟
برای پاسخ به این سؤال ، تیمی از محققان به سرپرستی هلتگرن داده های کشاورزی و اقلیمی از دو کشور را از دهه ۱۹۸۰ تا امروز تجزیه و تحلیل کرده اند. تمرکز روی شش محصول اساسی است: ذرت ، گندم ، برنج ، مانیک (CASAW) ، ذرت خوشه ای (Sirgum) و سویا که دو سوم انرژی غذایی انسان را تأمین می کند.
یافته های محققان نشان می دهد که اقدامات مداوم می تواند برخی از کاهش ها را جبران کند ، اما آنها قادر به مقابله با عواقب گرم شدن کره زمین نیستند. براساس تخمین ها ، با هر درجه افزایش دمای زمین ، سهم غذای روزانه هر فرد حدود ۵ کالری کاهش می یابد. حتی با در نظر گرفتن تأثیرات مثبت احتمالی ، مانند افزایش فصل رشد یا افزایش کربن بیشتر اکسید دی اکسید ، در سناریوی فعلی ، تنها یک سوم از کاهش هنوز جبران می شود.
Haltgrene هشدار می دهد که گرم شدن کره زمین سه در مقایسه با سال ۲ می تواند منجر به کاهش ۵ ٪ در کالری شود. این معادل از بین بردن یک وعده غذایی کامل مانند صبحانه یا حدود ۲ کالری برای هر نفر است.
نقشه های این مطالعه نشان می دهد که کدام کشورها بیشترین افزایش یا کاهش محصولات برداشت را تجربه می کنند. مناطقی مانند روسیه و کانادا با آب و هوای خنک تر در آینده گرم ممکن است برداشت بیشتری داشته باشند ، در حالی که اراضی حاصلخیز امروز در معرض بالاترین نزول قرار دارد.
نتایج این مطالعه این حس مشترک را به چالش می کشد که کشورهای فقیر مضر ترین تغییرات آب و هوا را می بینند. تولید کنندگان بزرگ و ثروتمند احتمالاً به احتمال زیاد آسیب می رسانند ، اما کشورهای فقیر نیز تحت تأثیر عواقب افزایش قیمت های غذایی جهانی قرار می گیرند که به دلیل کاهش عرضه خواهد بود. در عین حال ، جمعیت جهان در حال افزایش است ، این بدان معناست که تولید بیشتری که تولید آن دشوارتر شده است.
در میان محصولات ، برنج مکان دیگری دارد. این محصول انعطاف پذیر تر از سایر غلات و از مزایای دمای بالاتر در شب است. همین ویژگی باعث می شود که تولید برنج حتی در سناریوهای گرمتر به طور قابل توجهی کاهش یابد. به همین دلیل مناطقی مانند جنوب و جنوب شرقی آسیا ممکن است کمتر از سایرین آسیب دیده باشند.
اثرات تغییرات آب و هوایی محدود به کاهش جزئی در تولید نیست. کیفیت تغذیه نیز می تواند کاهش یابد. تحقیقات قبلی نشان داده است که افزایش کربن اکسید دی اکسید باعث کاهش میزان آهن ، روی و ویتامین ها در برخی از محصولات از جمله برنج می شود. بنابراین ، مواد غذایی آینده ممکن است کمتر و کمتر مغذی باشد.
سهم تولید مواد غذایی در گرم شدن کره زمین نیز قابل توجه است. حدود یک سوم از کل گازهای گلخانه ای انسانی از بخش کشاورزی سرچشمه می گیرد و تقریباً نیمی از این سهم گوشت و لبنیات است. در نتیجه ، مقابله با بحران آب و هوا بدون تغییر روش تولید مواد غذایی امکان پذیر نخواهد بود. کشاورزی باید در جریان برخورد با گرم شدن کره زمین به یکی از جبهه های اصلی تبدیل شود.
این تحقیق در مجله Nature منتشر شده است.
منبع: زومیت