افزایش شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه ژوئیه
براساس اعلام سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) روز جمعه ، قیمت مواد غذایی در سراسر جهان به دلیل افزایش قیمت های گوشت و روغن های گیاهی ، پرش را در سراسر جهان تجربه کرد.
داده ها نشان می دهد که شاخص قیمت مواد غذایی FAO در مقایسه با ماه قبل ۱.۶ درصد افزایش یافته و به ۱۳۰.۱ واحد رسیده است.
شاخص قیمت روغن های گیاهی نیز در ماه ژوئیه به میزان چشمگیری به ۷.۱ درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح سه سال گذشته ، ۱۶۶.۸ واحد رسید.
افزایش قیمت روغن نخل ، سویا و روغن آفتابگردان ، به ویژه قیمت روغن نخل ، به دلیل تقاضای شدید جهانی و رقابت افزایش یافته است.
قیمت نفت آفتابگردان نیز برای ارائه پیشنهاد صادرات در منطقه دریای سیاه افزایش یافته است ، در حالی که قیمت نفت کلزا به دلیل کمبود عرضه محصول جدید در اروپا کاهش یافته است.
شاخص قیمت گوشت در ماه ژوئیه ۱.۲ درصد افزایش یافت و به رکورد جدید ۱۲۷.۳ واحد رسید. افزایش تقاضای واردات ، به ویژه از چین و ایالات متحده ، قیمت گوشت گاو و گوشت گاو را افزایش داد.
براساس این گزارش ، شاخص قیمت شیر از ماه ژوئن تا ۱۵۵.۳ واحد با ۰.۱ درصد کاهش یافته است ، اولین کاهش در آوریل ۲۰۲۴.
در گزارش FAO همچنین به کاهش قیمت کره و پودر شیر اشاره شده است که براساس آن پیشنهاد صادرات بالا و تقاضای واردات کم ، به ویژه از آسیا ، ذکر شده است.
با این حال ، قیمت پنیر بین المللی به دلیل تقاضای زیاد در بازارهای آسیا و خاورمیانه و محدودیت پیشنهاد صادرات در اتحادیه اروپا افزایش یافته است.
شاخص قیمت دانه در ماه ژوئیه با ۰.۸ درصد به ۱۰۶.۵ امتیاز رسید ، در حالی که شاخص قیمت قند ۰.۲ درصد کاهش به ۱۰۳.۳ رسید.
اگرچه شاخص کل قیمت مواد غذایی در ماه ژوئیه در مقایسه با ماه قبل و ۷.۶ درصد بیشتر از ژوئیه ۲۰۲۴ افزایش یافته است ، اما در مارس ۲۰۲۲ هنوز ۱۸.۸ درصد بود.
پایان پیام/