اخبار اقتصاد ایران

افزایش غیررسمی انواع نان/علت بازار آشفته این روزهای قوت غالب مردم چیست؟ :: افق میهن

افزایش قیمت نان و تفاوت نرخ در نانوایی های مختلف در زمان های اخیر باعث ایجاد بخش های زیادی از جامعه شده است. رئیس انجمن صنفی تهران می گوید مدیریت ناقص در زمینه نان عامل اصلی این مشکلات است و مسئله نان باید توسط یک سازمان واحد اداره شود.

در ماه های اخیر ، بازار نان آشفته ، افزایش قیمت ها و قیمت های مختلف نان در محلات و نانوایی های مختلف به یکی از اصلی ترین نگرانی های مردم تبدیل شده است. علیرغم نرخ تأیید شده دولت که قیمت نان سانگاک را برای ۲ هزار تومانس ، ۲ هزار تومانس ، لاواش ۲ تومن و تفتون ۱ هزار تومانس تعیین می کند ، این نانوایی عملاً نانوایی کمتری است.

حتی نانوایی های متعلق به ایالت به بهانه یارانه کافی نان با قیمت های بالاتر می فروشند.

از ۶۰۰۰ نانوایی در سراسر کشور ، ۶۰۰۰ نانوایی دولتی وجود دارد و فقط ۶۰۰۰ نفر آزادانه پخته می شوند ، اما بیشتر نانوایی ها ادعا می کنند که رایگان هستند.

یکی از دلایل اصلی افزایش غیر رسمی انواع نان ، کاهش یا تعلیق پرداخت یارانه نان است. نانوایی ها تاکنون بخشی از هزینه های تولید خود را از طریق سیستم Nanino دریافت کرده اند که روزانه یارانه ها را پرداخت می کردند. با این حال ، برخی از نانوایی ها از سه هفته گذشته توقف کامل این پرداخت ها را اعلام کرده اند.

در حالی که بودجه دولت برای بودجه سال ، نانوایی ۶ تریلیون دلار برای نانوایی ها برای رسیدن به نرخ مصوب مصرف کننده تعیین شده است ، اما هر دو یارانه مصرف می شود و هزینه نانوایی توسط جیب های افراد جبران می شود.

بازدید از چندین نانوایی در شهر نشان می دهد که نان در نانوایی های مختلف قیمت های مختلفی دارد ، که این یک شکایت توسط مردم است. در برخی از نانوایی ها ، قیمت نان تا ۵ برابر نرخ تأیید شده است.
نانوایان: یا ما باید گران یا با کیفیت پایین بفروشیم

یک نانوایی در شرق تهران گفت: “با قیمت تأیید شده ، حتی هزینه گاز و دستمزد کارگران نیز فراهم نمی شود ؛ ما باید نان را با قیمت بالاتر بفروشیم یا کیفیت را کاهش دهیم.

یکی دیگر از نانوایی ها در محله شیخ هادی از افزایش قیمت نان می گوید: دولت در حال آرد یارانه ای است ، اما هزینه های دیگری مانند اجاره و حقوق را محاسبه نکرده است ، بنابراین ما باید با افزایش قیمت هزینه های خود را جبران کنیم.

زنی که مشتری نانوایی است می گوید هر بار که قیمت نان را افزایش می دهیم و اعتراض خود را به فروشنده اعلام می کنیم ، هزینه ها را بهانه می کنند.

یک نانوایی در میدان بهارستان همچنین می گوید: با قیمت تأیید شده ، ما حتی نمی توانیم یک روز بنزین بپردازیم. ما باید یا قیمت را بالا ببریم یا وزن نان را از دست بدهیم.

مطالعات نشان می دهد که تطبیق قیمت مصوب با هزینه های واقعی نانوایی ها ، قاچاق آرد یارانه ای و ضعف نظارتی دلایل اصلی این مشکل است. برخی از نانوایی ها همچنین به “سیستم غیرنو” اعتراض می کنند و می گویند که به جای کمک ، سیستم را محدود کرده است.
دلیل اصلی افزایش قیمت نان چیست؟

حمید رضا رستگار ، رئیس اتاق صنفی تهران ، دلایل افزایش قیمت نان و راه حل های این مشکل را بیان کرد.

Rastegar با اشاره به تفاوت قیمت بین نانوایی های رایگان و دولت -از نانوایی ها ، گفت: مدیریت ناقص در زمینه نان عامل اصلی مشکلات فعلی است و گفت: مسئله نان باید توسط یک سازمان واحد اداره شود. طبق قانون ، اتحادیه صنفی و اتاق صنفی به عنوان مقامات اصلی اتحادیه صنفی تعریف شده اند.

رئیس انجمن صنفی تهران گفت که در گذشته هیچ مشکلی فعلی وجود ندارد و گفت که اتحادیه ها مسئولیت پیگیری ، اجرای ، بازرسی ، نظارت و قیمت گذاری را بر عهده دارند ، اما متأسفانه نقش آنها با گذشت زمان کاهش یافته است. ورود دستگاه های مختلف به اتحادیه های کارگری منجر به اقتدار اتحادیه ها شده است.
برای جلوگیری از تعدد نان چه کاری می توان انجام داد؟

رستاگر در ادامه به موضوع قیمت گذاری گرامری نان اشاره کرد و افزود: “در چند سال گذشته ، قیمت نان به عنوان دستور زبان تعیین شده است ، در حالی که این قیمت ها با شرایط واقعی مطابقت ندارند.” این امر باعث شده است که مردم نان با کیفیت دریافت کنند یا مجبور به پرداخت قیمت بالاتری شوند.

وی با تأکید بر ضرورت قیمت واقعی نان ، اظهار داشت که دولت فقط باید نقش نظارتی داشته باشد و اجرای کار باید به اتحادیه ها و اتحادیه های کارگری واگذار شود. قیمت نان باید واقعی باشد و یارانه مستقیماً به مردم پرداخت می شود. این راه حل می تواند از قیمت ها و قاچاق آرد جلوگیری کند.

رئیس انجمن صنفی تهران با اشاره به مشکل قاچاق آرد ، گفت که وجود قیمت های مختلف برای آرد نوع ۱ پایه و اساس سوءاستفاده را فراهم کرده است. این باید توسط اتحادیه ها هماهنگ شود.

رستگار با اشاره به جلسات بی شماری برای حل مشکلات بخش نان گفت: “با پیگیری و توجه ویژه رئیس جمهور به این موضوع ، امیدواریم که به زودی وضعیت نان در کشور را ببینیم.”

وی تأکید کرد: تنها راه حل پایدار برای این مشکل ، واگذاری امور به اتحادیه ها ، آزاد کردن قیمت نان و پرداخت یارانه مستقیم به مردم است. این امر باعث ایجاد رقابت سالم بین نانوایی ها و نظارت مؤثر خواهد شد.

با ادامه روند فعلی ، به نظر می رسد قیمت نان افزایش می یابد مگر اینکه دولت یا یارانه ها به مصرف کننده نهایی بپردازند یا قیمت گذاری را واقع بینانه تر کنند. تا آن زمان ، مردم و نانوایی ها همچنان در این چرخه معیوب شرکت می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا