افزایش قیمت مواد اولیه کود شیمیایی توسط شرکتهای دولتی – افق میهن
رئیس انجمن کود این کشور گفت که شرکت هایی مانند انجمن ملی مس ایران ، انجمن ملی پتروشیمی ایران و شرکت ملی نفت ایران ، که تأمین کنندگان مهم مواد اولیه شیمیایی هستند ، در چهار ماه گذشته محصولات خود را تا ۵ برابر افزایش داده اند.
براساس تجارت اخبار ، سد فرهادی ، رئیس کود کود این کشور ، با نوسازی تولید کودهای این کشور مشکلات جدی دارد: روند ثبت مقررات واردات ماشین آلات و دستگاه های مورد نیاز صنعت با ثبت های اداری پیچیده و اداری روبرو است.
وی توضیح داد که تولید کنندگان در حال حاضر باید بیش از یک سال و نیم صبر کنند تا بیش از یک سال و نیم منتظر وزارت صنعت ، معدن و تجارت باشند. این فرآیند طولانی ، که فقط باید ثبت نام سفارش را بررسی کند ، در واقع روند نوسازی صنعت را کاهش می دهد.
فرهادی تأکید کرد که واردات ماشین های جدید برای صنایع داخلی از اهمیت اساسی برخوردار است. وی گفت: “اگر یک سرمایه گذار قصد دارد یک فعالیت جدید را آغاز کند ، اگر در ابتدای کار باشد ، البته این است که در وسط خیابان پشیمان شوید و از کار خودداری کنید.”
وی همچنین به مشکلات تحویل مواد اولیه اشاره کرد و افزود: در کشور ما برخی از مواد اولیه مورد نیاز صنایع از خارج از کشور وارد می شوند ، چه با ارز ترجیحی و چه در بازار دوم ، بیشتر این مواد در آلمان تحویل داده می شوند و به هر حال ، تولید کنندگان داخلی چالش های جدی هستند.
فرهادی خاطرنشان کرد: بسیاری از مواد اولیه مورد نیاز صنعت کود دولتی توسط شرکت های دولتی تحویل داده می شود و افزود که شرکت هایی مانند شرکت ملی مس ایران ، شرکت ملی پتروشیمی ایران و شرکت ملی نفت ایران ارائه دهنده اصلی این مواد هستند که قیمت چهار ماه گذشته را در چهار ماه گذشته افزایش داده اند.
وی گفت: قیمت برخی از مواد اولیه در همان دوره چهار ماهه افزایش یافته است به طوری که گوگرد از ۱۲۰۰ به ۱۵،۰۰۰ تومن افزایش یافته و بیش از ۱۲ برابر افزایش قیمت است.
فرهادی تأکید کرد که این قیمت ها عمدتاً توسط شرکت های دولتی تحمیل می شوند و متأسفانه بخش خصوصی در تحویل این مواد اهمیتی ندارد. وی گفت: “اگر مدیران ایالتی فقط در مورد افزایش درآمد شرکتهای دولتی فکر کنند ، ناگفته نماند که چنین مشکلاتی باعث تولید کنندگان می شود و روند تولید کشور مختل می شود.”
رئیس انجمن تولید کنندگان کود بر اهمیت تغذیه گیاهان و موسسات کشاورزی تأکید کرد و خاطرنشان کرد که این یکی از اولویت های اصلی بخش کشاورزی در سراسر جهان است. وی افزود: اگر این محصولات در کشور تولید نشوند ، ما باید این محصولات را با ده برابر واردات بیشتر وارد کنیم. “
منبع: tasnim