ارزهای دیجیتال

افزایش مخاطرات محیط زیستی اصفهان با ایجاد صنایع جدید/ این استان توان بارگذاری صنعتی و جمعیتی بیشتر را ندارد

اصفهان یکی از استان های کشور است که بیشترین چالش را در زمینه منابع آب دارد. خطرات زیست محیطی اصفهان محدود به این امر نیست و باید به چالش هایی مانند غرق شدن و آلودگی هوا اضافه شود. در این شرایط ، مقامات قصد دارند ۱۰ شهر جدید صنعتی در استان بسازند. محسن موسووی ، متخصص نصب آب ، در مصاحبه ای با اخبار تجاری گفت که اصفهان نباید استرس جدید صنعتی و جمعیتی را تحمل کند و به سمت توسعه گردشگری حرکت کند.

تنها یک روز پس از اعلام نام اصفهان به عنوان یکی از پنج استان کشور با نگرانی بیشتر در مورد منابع آب ، خبری در مورد ساخت یک سری از شهرهای جدید صنعتی در استان وجود داشت. برخی از خطرات زیست محیطی اسفاهان امروز به سطح بحرانی رسیده اند.

۱۰ شهر جدید صنعتی در اصفهان ساخته شده اند

در چنین شرایطی ، محمد جواد بشی ، مدیرعامل شرکت املاک صنعتی اصفهان ، اعلام کرده است که ساخت چهار شهر صنعتی خصوصی در دستور کار قرار دارد.

همانطور که IRNA گزارش داد ، وی گفت که این شهرک ها “پاک و سازگار با محیط زیست” هستند و “پایه دانش ، فناوری و HYITC تخصصی و فنی تولید می کنند”.

بیگ همچنین اعلام کرده است که می تواند برای تولید برخی از محصولات از جمله فناوری های مدرن نساجی ، فرآیندهای شیمیایی (شالزا) و منطقه ویژه تولید خودروهای برقی ، یک شهرک موضوعی ایجاد کند. وی اعلام کرد که ساختار این شهرکها ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان و فارغ التحصیلان نخبه است.

در همان زمان Mohsen Mousavi ، متخصص نصب آب در مصاحبه با اخبار تجاری ، خطرات زیست محیطی اصفهان تأکید کرده است که این استان استرس جدید صنعتی و جمعیتی را تحمل نمی کند.

به گفته وی ، شهرکهای جدید نباید در اصفهان ساخته شوند ، حتی اگر سازگار با محیط زیست باشند و عملیات بازیافت آب را انجام دهند.

متن کامل این مکالمه را در زیر خواهید خواند.

اصفهان قادر به حفظ استرس صنعتی و جمعیتی نیست

*مقامات دولتی اصفهان قصد دارند شهرک های جدید صنعتی در استان را بسازند. از طرف دیگر ، شواهد و داده های زیادی در مورد خطرات زیست محیطی اصفهان وجود دارد ، از جمله کمبود آب ، غرق شدن و آلودگی هوا. آیا این استان قادر به بارگذاری فعالیت های صنعتی بیشتر است؟

بدون شک نیست توانایی اکولوژیکی اسفاهان ، به ویژه با توجه به شرایط فعلی جریان زاندئرود ، بسیار محدود است. مصرف آب این استان اکنون به سه گانه منابع آب رسیده است و خطرات زیست محیطی اصفهان نگران کننده است. در چنین شرایطی ، نه تنها باید صنعت جدیدی در استان وجود داشته باشد ، بلکه باید استرس نیز کاهش یابد. اصفهان در فلات مرکزی ایران واقع شده است که در زمینه منابع آب ، غرق شدن و سایر مشکلات زیست محیطی چالش های جدی دارد و هیچ استرس صنعتی و جمعیتی ندارد.

حتی شهرکهای صنعتی سازگار با محیط زیست نباید در اصفهان ایجاد شود

*یک نکته این است که شهرک های جدید صنعتی به عنوان “سازگار با محیط زیست” توصیف می شوند. اگرچه توضیحات مفصلی وجود ندارد ، اما در صورت تحقق این مسئله می تواند نگرانی های مربوط به خطرات زیست محیطی اصفهان را کاهش دهد؟

مشکل این نیست که آیا شهرک های جدید صنعتی سازگار با محیط زیست هستند. از آنجا که آب تأسیس شهرکهای جدید علاوه بر برخی از صنایع است ، مهاجرت و آلودگی جمعیت افزایش می یابد. این همچنین باعث افزایش بار مصرف آب می شود. اصفهان در منطقه مرکزی کشور واقع شده است و به دلیل زیرساخت های آموزشی ، رفاه و پزشکی اکنون مهاجرت می کند. به طوری که جمعیت آن به طور مداوم در حال افزایش است. از طرف دیگر ، خطرات زیست محیطی اصفهان در این استان به شرایط زندگی رسیده است. در چنین شرایطی ، ساخت شهرک های جدید صنعتی ، حتی اگر سازگار با محیط زیست باشد ، باعث درد استان نمی شود ، اما این چالش ها را افزایش می دهد.

هر اشتغال جدید منجر به رشد جمعیت و مصرف آب می شود

*بنابراین ، نگرانی اصلی جمعیت بیشتر است.

بله در حقیقت ، دولت باید از اشتغال جدید در اصفهان خودداری کند ، که منجر به جمعیت می شود و بنابراین مصرف آب را افزایش می دهد. البته این در مورد کل فلات مرکزی ایران صدق می کند و رشد ساکنان این منطقه قابل قبول نیست. اسناد بالادست همچنین بر انتقال ۷ ٪ از جمعیت کشور به ساحل جنوبی و رشد جهت گیری دریایی تأکید دارد. در نتیجه ، شهرک های صنعتی ، چه عمومی و چه به صورت خصوصی ، باید در مناطقی مانند Makran به جای اصفهان یا استان آسیب پذیر دیگر ساخته شوند.

اولویت بازیافت آب باید پرداخت حقوق محیط زیست باشد

*گاهی در پاسخ به چنین نگرانی هایی ، ادعا می شود که آب مورد نیاز برای صنایع جدید از روند فلج فاضلاب خود ناشی می شود. آیا این امر می تواند نگرانی های مربوط به خطرات زیست محیطی اسفان را کاهش دهد؟

ببینید ، ویلچر آب و استفاده از آب پسماند مثبت و معقول است ، اما اولویت آن باید برای محیط زیست پرداخت شود. این به معنای تحویل آب مورد نیاز برای رودخانه ها و هادی های زیرزمینی زیرزمینی نیست ، نه برای فعالیت های صنعتی. فاضلاب تصفیه شده نسبت رودخانه است ، در حالی که زاندئرود حداقل ۲ میلیون متر مکعب آب به منطقه رطوبت واسرگاوخونی نیاز دارد. در حالی که فاضلاب پالایشگاه ها ، لانجان ، فاروارجان و حومه های اصفهان امروز برای این صنعت هزینه می شوند. نه محیط این شرایط باید تغییر کند.

اشتغال در اصفهان باید مبتنی بر گردشگری باشد

*توجیه ساخت شهرک های جدید صنعتی ایجاد روابط اشتغال است و در واقع ، ایسفاهان یکی از هشت استان است که نرخ بیکاری آن هنوز دو است. چگونه می توان مردم و کارمندان دولت را تحت چنین شرایطی متقاعد کرد که چنین اقداماتی به نفع استان نیست؟

اصفهان از ظرفیت گردشگری بسیار بالایی برخوردار است و به طور کلی عجیب است که تمرکز آن روی بخش های کشاورزی و صنعتی است. در شرکت های پایگاه گردشگری آب زیادی وجود ندارد ، اما آنها می توانند ارزش افزوده بالایی ایجاد کنند. با این حال ، آلودگی هوا ناشی از فعالیت صنعتی یکی از مهمترین خطرات زیست محیطی اصفهان است و می تواند جاذبه های گردشگری را به ویژه در اصفهان کاهش دهد. خشک و قطره نیز به علت کمک می کند. اگر تمرکز اشتغال استان صنعت و کشاورزی به گردشگری برود ، هم اقتصاد استان و هم نگرانی در مورد خطرات زیست محیطی اصفهان کاهش می یابد.

برای کسب اطلاعات بیشتر آیا بررسی سه گزارش بحران آب نگران کننده تر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا