بانک و بیمه

افسار گرانی انس جهانی و دلار بر گردن طلا| دلار نیمایی ۵۰ هزار تومان، طلا هرگرم ۴ میلیون و ۷۰۰

بازار؛ گروه بانک و بیمه: پس از خروج نرخ دلار از کانال ۵۹ هزار تومانی در اوایل مهرماه، طلا و سکه نیز از ریل خارج شد و در عین حال رکوردهای بی سابقه جهانی را به نام خود ثبت کرد، بنابراین قیمت سکه جدید آزادی طرح جدید به تدریج افزایش یافت. مانند یک حباب و به مرز ۶۰ میلیون تومان رسید، افزایش قیمت غیر منطقی بود و از روی هیجان چرخه رشد را طوری تنظیم کرد که یک پنجم ارزش آن حباب بود. از سوی دیگر هر گرم طلای ۱۸ عیار معادل ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است. شهریور با افزایش تدریجی قیمت ۴ میلیون تومان کاهش یافت و اکنون به بیش از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.

این افزایش کاذب قیمت که ناشی از التهاب بازار به دنبال تشدید تنش ها در منطقه و تحولات خاورمیانه بود، عده ای را بر آن داشت تا بخشی از سرمایه خود را به کالاهای با ارزشی مانند طلا و سکه تبدیل به بازار کنند. اگر رشد دلار و قیمت طلا حفظ شود، ارزش سرمایه خود را در برابر تورم احتمالی خریداری کنند. اگرچه بازار طلا و سکه در این مدت با نوسانات و کاهش شدید قیمت همراه بود، اما تداوم قیمت جهانی در کنار رشد ارز داخلی موجب افزایش بیشتر قیمت طلا و سکه شد.

مشکلات تاثیرگذار بر رشد قیمت سکه و طلا که عمدتا ناشی از تحولات سیاسی و بین المللی و همچنین عواملی مانند افزایش مستمر و نامحدود قیمت جهانی طلا است، باعث شده است که قیمت سکه و طلا نیز تقاضای رشد داشته باشد. در بازار داخلی

افزایش قیمت طلا به دلیل افزایش نرخ ارز و اقتصاد جهانی است

مشکلاتی که بیشتر ناشی از تحولات سیاسی و بین المللی و همچنین تاثیر عواملی مانند رشد نامحدود و مستمر قیمت جهانی طلا است، قیمت سکه و طلا را در بازار داخلی و همچنین در بازار داخلی تغییر داد. حراج بزرگ سکه با قیمت مربوطه در بازار نتوانست از افزایش سریع قیمت این محصول جلوگیری کند. البته کارشناسان می گویند؛ اگر بانک مرکزی سکه را در بازار حراج نمی کرد، بی شک تقاضا برای خرید سکه در بازار افزایش می یافت و این امر باعث می شد قیمت آن تا سطوح حباب گونه افزایش یابد، قوی تر از ارقامی که در حال حاضر در بازار می توان مشاهده کرد. . .

بر اساس اظهارات فعالان بازار طلا، با افزایش قیمت این کالا، بازار معاملات مصنوعات طلا کاهش یافته و اکثر خریداران در این مدت تنها به دنبال خرید طلای فرسوده یا ذوب شده هستند و هیچکس اقدام به خرید مصنوعات طلا نمی کند. . در چنین شرایطی می توان گفت؛ بازار طلا دچار رکود شده است زیرا بسیاری از کسانی که خواهان مصنوعات طلا هستند همچنان منتظر کاهش قیمت هستند و می دانند که قیمت طلا و سکه تا حدودی مانند حباب رشد کرده است.

افزایش قیمت سکه را نمی توان واقعی دانست چرا که بیشتر قیمت سکه و حتی قیمت طلا هم اکنون به حباب تبدیل شده است و حباب قیمت کاملاً در سکه قابل مشاهده است زیرا یک پنجم قیمت آن را تشکیل می دهد.

افزایش قیمت سکه واقعی نیست

محمد کشتی آرای نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرگزاری “بازار” وی در خصوص وضعیت فعلی بازار طلا گفت: همانطور که می دانید در یکی دو ماه اخیر قیمت این کالا به همراه سکه افزایش چشمگیری داشته است. این افزایش قیمت به دلیل تحولات سیاسی و شدت جنگ در خاورمیانه از جمله رویارویی رژیم صهیونیستی با مردم بی دفاع غزه و لبنان و همچنین تشدید تنش ها بین ایران و رژیم اشتباه است. باعث رشد طلای جهانی شد و از طرفی دلار در داخل نیز افزایش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه رشد مداوم قیمت جهانی و افزایش نرخ ارز داخلی به طور مستقیم بر قیمت طلا و سکه تاثیر گذاشته است، افزود: این دو عامل مهم باعث شده تا قیمت طلا و سکه روزانه تغییر کند و نوسان داشته باشد. افزایش قیمتی که نمی توان آن را واقعی دانست چرا که در حال حاضر بیشتر قیمت سکه و حتی طلا به شکل حباب رشد کرده است. حباب قیمتی قابل مشاهده در سکه یک پنجم قیمت آن است، اما از آنجایی که قیمت این محصول در چند روز و هفته اخیر روندی صعودی داشته است، عده ای همچنان اقدام به خرید آن می کنند تا در این محاسبات سود کنند.

قیمت سکه در حال حاضر تحت تاثیر عرضه و تقاضا است، به گونه ای که در روزهایی که بانک مرکزی سکه را حراج می کند، حباب قیمت آن کاهش می یابد و در روزهای دیگر نوسان و افزایش می یابد.

تامین تقاضا با حراج سکه مانعی بر سر راه جهش قیمت آنهاست

این کارشناس بازار طلا در ادامه خاطرنشان کرد: البته قیمت طلا در مقایسه با سکه در دو سه روز اخیر افزایش چندانی نداشته است، زیرا به دلیل رشد خزنده نرخ ارز همراه با افزایش قیمت، قیمت طلا افزایش یافته است. قیمت جهانی مردم یکی دیگر از مشکلاتی که باعث شده سکه مانند طلا منفجر نشود این است که سکه هر هفته توسط بانک مرکزی با قیمت نسبتاً پایینی در بازار عرضه می شود و همین مشکل باعث شده تا قیمت به سرعت بالا برود و به طور غیرمنطقی از این ماده اولیه جلوگیری شود. ورود به بازار

کشتی آرا گفت: قیمت سکه در حال حاضر تحت تاثیر عرضه و تقاضا قرار دارد به گونه ای که در روزهایی که بانک مرکزی سکه را حراج می کند حباب قیمت کاهش می یابد و در روزهای دیگر نوسان و افزایش می یابد. به اعتقاد وی، مشکلات داخلی نیز تاثیر مستقیمی بر نوسانات قیمت طلا و سکه دارد، مشکلات داخلی از جمله رشد نرخ ارز در بازار و همچنین جزئیات بودجه سال آینده که برخی از کارشناسان اقتصادی این موضوع را در پی دارد. به نام تورم، باعث شده است که مردم برای ایجاد تورم مورد انتظار در آینده اقدام به خرید طلا و سکه کنند.

قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار امروز در بازار به ۴ میلیون و ۷۲۱ هزار تومان رسید و سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به ۵۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

سکه ۵۴ میلیون و پانصد، گرمی ۴ میلیون و ۷۰۰ طلا و نیم دلار ۵۰ هزار تومان!

بر اساس این گزارش، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار به ۴ میلیون و ۷۲۱ هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به ۵۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. همچنین قیمت نیم سکه بهار آزادی ۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است. هر مثقال طلا هم اکنون در بازار داخلی ۲۰ میلیون و ۴۵۱ هزار تومان ارزش گذاری شده است. همچنین قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی ۲۷۸۲ دلار است.

امروز در مرکز مبادلات طلا و ارز ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با نرخ ۵۰ هزار و ۶۳۱ تومان و حواله دلاری با نرخ ۴۹ هزار و ۲۵۲ تومان معامله می شود. باید گفت؛ قیمت هر اسکناس یورو در صرافی ایران نسبت به روز کاری گذشته به ۵۴ هزار و ۶۶۶ تومان و نرخ انتقال یورو نیز نسبت به روز گذشته به ۵۳ هزار و ۱۷۷ تومان افزایش یافت. از سوی دیگر، اسکناس درهم امارات نسبت به روز گذشته ۱۳ هزار و ۷۸۶ تومان ارزش دارد و نرخ انتقال درهم نسبت به روز گذشته ۱۳ هزار و ۴۱۱ تومان است. قیمت یکصد دینار عراق امروز با ۳۸ هزار و ۶۴۵ ریال افزایش نسبت به روز گذشته در صرافی اعلام شد. کارشناسان می گویند امروز معاملات در بازار طلا و ارز ریسک بالایی دارد و معامله گران نباید با ورود به چنین بازارهایی برای کسب سود عجله کنند زیرا معلوم نیست قیمت ها در روزهای آینده چقدر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا