افق تازه برای توسعه صنعت پتروشیمی با ورود اروند به بازار سرمایه
مهمترین بازیگر در زنجیره پی وی سی ایران وارد بورس اوراق بهادار می شود.
تولید PVC این کشور تقریباً به ۶۰۰۰ تن در سال می رسد. غادیر پتروشیمی نیز بیش از ظرفیت اسمی خود ۶۰۰۰ تن تولید می کند. این شرکت ها همه در منطقه مهشهر هستند که به دلیل دسترسی ساده به خوراک ، سوخت ، مواد اولیه و آب آزاد از مزایای رقابتی ویژه ای برخوردار هستند.
رویای زابیه کارشناس بازار سرمایه در مصاحبه با بورس اوراق بهادار این مطالعه توسط موقعیت پتروشیمی آروند در صنعت PVC در کشور و آمده است: Arvand Petrochemical با ظرفیت تولید ۶۰۰۰ تن بزرگترین تولید کننده PVC در کشور است. پتروشیمی های بندر امام ، غادیر و آبادان با ظرفیت تولید ۶۰۰۰ تن ، ۶۰۰۰ تن یا ۶۰۰۰ تن در آن قرار دارند ، اما پتروشیمی آبادان به دلیل مشکلات در تغذیه خوراک نمی تواند ظرفیت اسمی خود را تولید کند.
وی افزود: “به طور کلی ، تولید PVC این کشور تقریباً به ۶۰۰۰ تن در سال می رسد.” غادیر پتروشیمی نیز بیش از ظرفیت اسمی خود ۶۰۰۰ تن تولید می کند. این شرکت ها همه در منطقه مهشهر هستند که به دلیل دسترسی ساده به خوراک ، سوخت ، مواد اولیه و آب آزاد از مزایای رقابتی ویژه ای برخوردار هستند.
رویا زابیحی ، یک کارشناس بازار سرمایه ، به نقش اساسی آروند پتروشیمی هنگام تهیه کلر برای صنعت پی وی سی کشور اشاره کرد: آروند پتروشیمی با ظرفیت اسمی ۴۰۰۰ تن و ظرفیت عملی حدود ۶۰۰۰ تن یکی از ارائه دهندگان اصلی کلر در زنجیره است. از این مبلغ ، حدود ۶۰۰۰ تن پتروشیمی غدیر ، ۶۰۰۰ کارون پتروشیمی ، ۶۰۰۰ تا پتروشیمی خوزستان و ۶۰۰۰ در بندر امام ارائه شده است.
وی افزود: تبدیل کلر به PVC برای Arvand Petrochemical دارای ارزش افزوده بالاتری است. پس از برآورده شدن نیاز به قراردادها ، بنابراین بهتر است از این کلر در فرآیند تولید خود استفاده کنید تا نیازهای سایر پتروشیمی ها مانند آبادان پتروشیمی را برآورده کنید.
رویا زابیحی گفت: آروند پتروشیمی تنها تولید کننده سوز آور و E-PVC در کشور است. این شرکت هم به تبادل مواد اولیه و هم به Tondguyan ، Fajr ، Amir Kabir و Maroon Petrochemicals احتیاط می کند. شرکت پتروشیمی غدیر یک پروژه ۵ میلیون دلاری آمریکا را برای معرفی یک واحد جدید ۶۰۰۰ دلار ۵ میلیون دلار آمریکا تعریف کرده است که پیش بینی می شود حداقل ۵ سال طول بکشد. این پروژه نشان دهنده اهمیت استراتژیک واحد کلر در آروند پتروشیمی و موقعیت مهم آن در زنجیره تولید کلر کشور است.
رویا زابیحی ، یک کارشناس بازار سرمایه ، تأثیرات هزینه های شرکت های بازنشستگی را بر هزینه های آروند پتروشیمی بررسی کرد و گفت: “نیمی از هزینه های کلر در شرکت پتروشیمی آروند با برق آویزان است.” بنابراین ، مباحث مربوط به شرکت های عرضه تأثیر قابل توجهی در هزینه های تولید و سودآوری شرکت دارد. بندر پتروشیمی از امام دارای نیروگاه خاص خود است ، اما کمبود نیروگاه ها در برخی از واحدها ، به ویژه در بخش کلر ، به وضوح می تواند احساس شود.
همراه با کاهش کاهش پی وی سی ، این باعث کاهش سودآوری پتروشیمی در دو سال گذشته شده است. با این حال ، شناخت نرخ عرضه جدید می تواند تأثیر عظیمی در بهبود وضعیت این شرکت ها داشته باشد. علاوه بر این ، شرکت پتروشیمی آروند همیشه بین ۲ تا ۵ درصد از درآمد گلف فارسی نشان داده است.
رویا زابیه در مورد ادغام آروند پتروشمی و تأثیرات آن بر مشکلات مالی و توسعه پروژه های این شرکت گفت. علاوه بر این ، دریافت اتیلن به عنوان خوراک آروند پتروشیمی هزینه های بالایی است. در همین راستا ، امکان سنجی اقتصادی استخراج اتان باید به جای اتیلن بیشتر مراقب باشد.
پایان