اقتصاد جهان

اقتصاد ایران بیشتر از 99 کشور جهان رشد کرد/ کسب رتبه دوم رشد در خاورمیانه

به گزارش خبرگزاری افق میهن ، معاونت اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در تازه ترین گزارش خود از سلسله گزارش های چشم انداز و وضعیت اقتصاد جهان که هر ساله منتشر می کند، رشد اقتصادی ایران در سال گذشته را ۳ درصد برآورد و پیش بینی کرد. همچنین رشد ۲.۴ درصدی در سال ۲۰۲۴ وجود خواهد داشت.

در میان ۱۸۰ کشور جهان که در این گزارش تحلیل شده، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بیشتر از ۹۹ کشور بوده است. ایران امسال از نظر رشد اقتصادی در رتبه ۸۱ جهان قرار گرفت.

گویان بالاترین رشد اقتصادی را در بین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳ خواهد داشت. رشد اقتصادی گویان که اخیرا میدان های نفتی جدیدی را در این کشور کشف کرده است به ۳۲.۵ درصد رسیده است. تیمور شرق با رشد منفی ۱۵.۲ درصدی، کمترین رشد اقتصادی جهان را در سال ۲۰۲۳ به ثبت رساند.

رشد اقتصادی برخی کشورهای دیگر در سال جاری عبارتند از: آمریکا ۲.۵%، ژاپن ۱.۷%، فرانسه ۰.۹%، آلمان منفی ۰.۱%، انگلستان ۰.۵%، روسیه ۲.۷%، چین ۵، ۳%، هند ۶.۴%، ترکیه ۳.۵% و برزیل ۳.۱ درصد

*ایران رتبه دوم رشد اقتصادی در منطقه خاورمیانه را به خود اختصاص داد

آمارهای سازمان ملل نشان می دهد که متوسط ​​رشد اقتصادی ۱۲ کشور خاورمیانه در سال ۲۰۲۳ کمتر از یک درصد بوده است. به عبارت دیگر اقتصاد ایران در سال جاری سه برابر میانگین منطقه رشد کرد.

ایران همچنین از نظر رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۳ رتبه دوم منطقه را به خود اختصاص داده است. پس از بحرین که با رشد ۳.۱ درصدی رتبه اول را به خود اختصاص داده است، ایران بالاترین رشد اقتصادی را در مقایسه با سایر کشورهای خاورمیانه به ثبت رساند.

چهار کشور کویت، عراق، یمن و لبنان در سال جاری رشد منفی را ثبت کردند. رشد اقتصادی این کشورها به ترتیب منفی ۰.۷، منفی ۳.۵، منفی ۰.۵ درصد و منفی ۰.۲ درصد گزارش شده است.

رشد اقتصادی عمان نیز ۱.۲ درصد، قطر ۲.۳ درصد، امارات ۲.۷ درصد، اردن ۲.۱ درصد و سوریه ۱.۳ درصد است. اقتصاد عربستان نیز در سال جاری با رکود و رشد صفر مواجه بوده است.

*پیش بینی کاهش نرخ تورم در ایران به ۲۸ درصد در سال ۲۰۲۴

این گزارش همچنین نرخ تورم ایران در سال ۲۰۲۳ را ۴۲.۱ درصد برآورد و پیش بینی کرد که در سال جاری به ۲۸.۶ درصد برسد که نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا