بانک و بیمه

الزامات جدید مبارزه با پولشویی برای بانک‌ها ابلاغ شد

به گزارش افق میهن، این بخشنامه به منظور ارتقای اثربخشی و کارآمدی سامانه مبارزه با پولشویی از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده و طبق قانون، افراد باید مبلغ معامله را به حساب همان طرف معامله یا قرارداد واریز کنند. و از انجام هرگونه تراکنش الکترونیکی غیرقابل ردیابی خودداری کنید.

همچنین شبکه بانکی برای انتقال الکترونیکی وجوه بیش از «چهار میلیارد ریال» در روز از مشتریان واقعی و کلیه نقل و انتقالات الکترونیکی بیش از «۱۰ میلیارد ریال» روزانه از مشتریان حقوقی و حساب‌های سپرده تجاری مشتریان واقعی مشمول قانون است. انتقال وجه تا تکمیل قسمت (فیلد) جهت پرداخت فرم های مربوطه و ارائه مدارک مثبته مبنی بر ایجاد معامله، قرارداد یا دلیل انتقال.

یکی از عوامل اصلی بهبود اثربخشی و کارایی سیستم مبارزه با پولشویی در کشور، وجود مکاتبات بین «معاملات بانکی افراد» و «جریان مدارک و اطلاعات مربوط به مبادله کالا و کالای آنها و افراد» است. خدمات».

از آنجا که به موجب بند ج ماده (۵۸) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۲. تسویه هر گونه بدهی یا بدهی فقط با واحد پول رایج کشور امکان پذیر است مگر اینکه قانون روش دیگری معین کرده باشد یا با رعایت مقررات بین بدهکار و طلبکار قرارداد دیگری منعقد شود. بنابراین مبارزه با پولشویی در کشور به شدت متکی بر نظارت بر جریان پول و ارزش بین اشخاص حقیقی و حقوقی است و تا زمانی که امکان بازسازی سیستماتیک تراکنش‌های بانکی بر اساس اسناد و مدارک مثبته و اطلاعات مرتبط با این تراکنش‌ها وجود نداشته باشد. نظام مبارزه با پولشویی در کشور از قوام و استحکام مناسبی برخوردار نخواهد بود و اجرای قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

با توجه به مطالب فوق و تحقیقات انجام شده با استفاده از اطلاعات موجود در سیستم های حاکمیتی این بانک، حاکی از آن است که تعداد زیادی از تراکنش های بانکی انجام شده از طریق شبکه بانکی کشور، تراکنشی بوده و روابط مشارکتی و حتی خانوادگی به صورت معنادار حفظ نمی شود. به نحوی شفاف و شفاف بین طرفین درگیر در معاملات.

تحقیقات تکمیلی با نظارت بر نقل و انتقالات افرادی که در فعالیت های غیرقانونی فعالیت می کنند مانند: ب- دلالان غیرمجاز ارز. فروشندگان دارایی مجازی غیرمجاز؛ فعالان قمار و شرط بندی؛ اخلالگران بازار پول؛ صرافی ها و فلزات گرانبها و همچنین افراد مشکوک به پولشویی خاطرنشان می کنند: گاهی وجوه سپرده شده توسط تعداد قابل توجهی از مشتریان شبکه بانکی به درخواست طرف مقابل و متأسفانه عمدتاً با پذیرش شعبه بانکی واریز می شود. مؤسسه اعتباری یا در اجرای نادرست طبق مقررات مربوط در مؤسسه اعتباری، بدون اطلاع سپرده گذار از موضوع و نوع فعالیت اقتصادی طرف معامله (سپرده گذار) به حساب غیر سپرده ای واریز می شود.

این نقص باعث شده است که در هنگام رسیدگی و اقدام قانونی با متخلفین، متأسفانه اشخاص ثالث نیز مشمول اجرای دقیق قانونی می شوند، زیرا الزامات قانونی در معامله توسط آنها رعایت نمی شود و در زنجیره معاملات بین آنها و متخلفان می توان اقدام کرد. کشیده شده .

با عنایت به مراتب فوق تاکید می شود که بر اساس ماده (۵) قانون مبارزه با پولشویی مصوب ۱۳۸۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مسئول اجرای الزامات مبارزه با پولشویی می باشند. (۲) ماده ۵۰ آیین نامه اجرایی ماده (۱۴) الحاقیه قانون مبارزه با پولشویی مصوب جلسه مورخ ۳۰ تیرماه ۱۳۹۷ هیأت وزیران و مشتمل بر آیاتی. افراد مجاز باید از انجام تراکنش های مالی الکترونیکی غیرقابل ردیابی خودداری کنند.

همچنین بر اساس تبصره (۲) ماده (۱۴۳) آیین نامه مذکور، اشخاص مذکور موظفند اطلاعات، سوابق، اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود را به گونه ای مدیریت و مدیریت کنند که امکان بازسازی وجود داشته باشد. زنجیره معاملات در صورت لزوم

همچنین بر اساس ماده (۱۵) دستورالعمل مبارزه با پولشویی در موسسات تجاری و غیرتجاری مصوب جلسه شورای عالی مبارزه با پولشویی در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۹۷، افراد باید مبلغ معامله را به حساب همان طرف درگیر در معامله یا درگیر قرارداد است

موسسات اعتباری نیز به عنوان مصداق اصلی بر اساس مواد (۱۰) و (۱۱) دستورالعمل شفاف سازی تراکنش های بانکی اشخاص حقیقی، نظارت بر تراکنش های بانکی به مفهوم موارد مطروحه در این بخشنامه را بر عهده دارند. مؤسسه اعتباری موظف است کلیه نقل و انتقالات الکترونیکی وجوه بالای «چهار میلیارد ریال» را روزانه بین بانک‌ها و بانک‌های مشتریان حقیقی و همچنین کلیه نقل و انتقالات الکترونیکی وجوه بالای «۱۰ میلیارد ریال» بین بانک‌ها و تراکنش‌های بانکی روزانه حقوقی را انجام دهد. مشتریان و حساب‌های سپرده بازرگانی از مشتریان واقعی، انتقال وجه منوط به پرکردن قسمت (فیلد) در فرم‌های مربوطه و ارائه مدارک مثبته مبنی بر اتمام معامله، قرارداد یا دلیل انتقال وجه است. تصویری از اسناد مثبته مربوط به آن جهت نگهداری حواله در فایل تراکنش فوق

بر این اساس بانک‌ها موظفند در انجام تراکنش‌های بانکی اشخاص حقیقی، مقررات مربوطه را به طور کامل رعایت کرده و در مؤسسه اعتباری مربوطه با الزام تسریع اقدامات زیر را به اجرا بگذارند:

۱- در مواردی که مشتری برای انجام معامله ملزم به ارائه مدارک می باشد، شعب و باجه های مربوطه این موسسه اعتباری باید مشخصات انتقال دهنده و گیرنده را با ارکان معامله/قرارداد یا هر نوع سند دیگری مطابقت دهند. ارائه شده توسط مشتری و اطمینان از تحقق آن در مواردی که مشخصات طرفین معامله با مدارک ارائه شده مطابقت نداشته باشد، اشخاص مذکور این بانک مجاز به انجام معامله نیستند.

سازمان مبارزه با پولشویی و مرجع تأیید این مؤسسه اعتباری باید در چارچوب ماده (۵) «راهنمای موضوع ماده (۷) تبصره (۲) ماده (۱۰) و ماده (۱۱) ) ) بخشنامه شفاف سازی تراکنش های بانکی اشخاص حقیقی» که طی بخشنامه شماره ۲۲۸۴۸/۰۳ مورخ ۲/۴/۱۴۰۳ موظف است مراتب فوق و هرگونه تخلف از اجرای ضوابط و مقررات فوق را به طور مستمر بررسی نماید. در چارچوب قوانین و مقررات رسیدگی شود.

ناگفته نماند چنانچه حسابرسان این بانک به مواردی برخورد کنند که الزامات تعیین شده رعایت نشده باشد یا موسسه اعتباری اقدامات انضباطی مناسبی را در قبال متخلفان اتخاذ نکرده باشد، با ضمانت حسن انجام کار مقرر در قانون رفع خواهد شد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۴۰۲.

۲- مؤسسه اعتباری موظف است با طرق مقتضی از جمله ارسال پیامک، انتشار در سایت مؤسسه اعتباری و یا صدور اخطاریه از طریق دستگاه های خودپرداز، کیوسک و ابزارهای پرداخت آفلاین، توضیحات و هشدارهای مندرج در این بخشنامه را به اطلاع مشتریان خود برساند. اگر طرف معامله از تراکنش بانکی اطلاع نداشته باشد، عواقب آن را به اطلاع طرف معامله می‌رسانند.

لازم به ذکر است مسئولیت حسن اجرای ضوابط و دستورالعمل های ابلاغی بر عهده اعضای هیأت مدیره، مدیرعامل و سایر اعضای هیأت مدیره این مؤسسه اعتباری است و لازم به تأکید است که وجود دارد. تخلف از اجرای ضوابط ابلاغی مبارزه با پولشویی از جمله مفاد این بخشنامه مشمول اقدامات نظارتی و انتظامی مقرر از جمله ارائه گزارش به کمیسیون بررسی و لغو تشخیص صلاحیت‌های حرفه‌ای است. مدیران موسسات اعتباری بانک مرکزی یا کمیسیون بررسی صلاحیت های حرفه ای و عزل رئیس ستاد مبارزه با پولشویی و ارجاع موارد عدم انطباق به هیأت انتظامی بانک ها و سایر ترتیبات مندرج در ماده (۲۳) ). تا (۲۵) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

بانک ها موظف به رعایت مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳/۹۶ مورخ ۲۶ اردیبهشت می باشند. /۱۳۹۶ به کلیه واحدهای ذیربط موسسه اعتباری و نظارت دقیق بر اجرای آنها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا