اخبار بورس

انتقال سود دلالان به مشتریان از طریق افزایش قیمت خودرو

تاثیر مثبت اصلاح قیمت خودروسازان بر بازار سرمایه.

با سازوکار فعلی و افزایش قیمت توسط خودروساز، بدون شک قیمت خودرو در بازار آزاد کاهش یافته و در نهایت دلالان و دلالان حذف خواهند شد. به این ترتیب سود نهایی بین مصرف کننده و خودروساز تقسیم می شود تا خودروساز نیز از زیان خارج شود و در سال های آینده به تدریج روند سودآوری را دنبال کند. رونق تولید، رونق بازار سرمایه و پرداخت بدهی خودروسازان به سیستم بانکی نیز از جمله مزایای این افزایش نرخ سود است که منجر به حل بسیاری از مشکلات کشور در حوزه های مختلف خواهد شد.

احمد اشتیاقیکارشناس بازار سرمایه در گفتگو با اخبار بورسوی در خصوص افزایش قیمت خودروسازان گفت: اصلاح قیمت خودرو نمی تواند تاثیر تکان دهنده ای بر بازار آزاد داشته باشد. اگر روش فروش خودروساز تغییر کند، به خصوص اگر در بورس کالا عرضه شود و قیمت در آنجا تعیین شود و به این ترتیب مصرف کننده نهایی با خودروساز مواجه شود، احتمال کاهش قیمت در بازار آزاد وجود دارد.

تاثیر افزایش قیمت خودروسازان بر کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد

وی افزود: با توجه به افزایش قیمت ها توسط خودروسازان، این قیمت همچنان با بازار آزاد فاصله دارد و همچنان حدود ۲۵ درصد کمتر از قیمت بازار است. بنابراین نحوه فروش محصولات که از طریق قرعه کشی و ثبت نام انجام می شود ممکن است تغییر کند و خرید از خودروساز توسط مصرف کننده نهایی انجام شود که در این صورت به تدریج کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد مشاهده می شود.

اشتیاقی تصریح کرد: این اصلاح قیمت نه تنها بر قیمت بازار آزاد اثر فزاینده ای خواهد داشت، بلکه بسته به عرضه در بورس مواد اولیه اثر کاهشی نیز خواهد داشت. به این ترتیب واسطه ها و دلال ها حذف می شوند و با توجه به محدودیت هایی که می توان در فروش محصول به مصرف کننده نهایی در نظر گرفت، با حذف دلالان و دلالان می توان شاهد کاهش تدریجی قیمت خودرو بود.

وی یادآور شد: اصولاً محصولات عرضه شده در بورس کالا توانست مصرف کننده را مقدم بر تولیدکننده قرار دهد و واسطه ها را حذف کند. به این ترتیب سود به جیب تولیدکننده می رفت و مصرف کننده با قیمت ارزان تری خرید می کرد. بنابراین سودی که دلالان به دست می آورند به تولیدکننده و مصرف کننده منتقل می شود.

حذف سود از جیب دلالان از طریق افزایش قیمت خودروسازان

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در صنعت خودرو کشور به دلیل فاصله قابل توجه قیمت خودروسازان با بازار آزاد، خودروساز متحمل ضرر شد و در نهایت مصرف کننده محصول را با قیمت آزاد خریداری کرد قیمت خودروسازان و بازار آزاد به ضرر تجار و برخی افراد غیر مصرف کننده تمام شد.

استیاقی ادامه داد: با سازوکار فعلی و افزایش قیمت از سوی خودروساز، بی شک قیمت خودرو در بازار آزاد کاهش یافته و در نهایت دلالان و دلالان حذف خواهند شد. به این ترتیب سود نهایی بین مصرف کننده و خودروساز تقسیم می شود تا خودروساز نیز از زیان خارج شود و در سال های آینده به تدریج روند سودآوری را دنبال کند. رونق تولید، رونق بازار سرمایه و بازپرداخت بدهی خودروسازان به سیستم بانکی نیز از جمله مزایای این افزایش نرخ سود است که حل بسیاری از مشکلات کشور در حوزه های مختلف را در پی خواهد داشت.

تاثیر مثبت افزایش نرخ سود خودرو بر بازار سرمایه ناشی از پیشرو محور بودن سهام خودروسازان است.

وی تصریح کرد: این اتفاق نشان دهنده عزم دولت برای فاصله گرفتن از وضع قیمت گذاری اجباری است که با توجه به لیدر محور بودن سهام خودروسازان در بازار سرمایه، این امر بر بازار سرمایه نیز تاثیرگذار خواهد بود. شاخص و مبنای رشد بازار می شود و ممکن است بر همه سهام اثر کلی بگذارد. به این ترتیب روند بازار سرمایه با افزایش عملکرد سهام خودروسازان افزایش خواهد یافت.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: این سیگنال از سوی دولت برای اتخاذ قیمت‌گذاری اجباری، آینده بسیار مثبتی را برای بازار سرمایه نوید می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل جلوگیری از رشد بازار سرمایه، قیمت گذاری دستوری است. اگر دولت با حذف قیمت گذاری اجباری خودروسازان این موضوع را در مورد سایر محصولات نیز اعمال کند، رونق بسیار خوبی برای بازار ایجاد می کند و روند رو به رشدی را برای بازار سرمایه رقم می زند.

پایان مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا