انحصار در تمامی ارکان اقتصاد بسترساز فساد است | با فسادهای اقتصادی برخورد سیاسی نکنیم
هادی حقسان تاکید کرد:
حقشانه گفت: انحصار بستری برای فساد در همه ابعاد اقتصادی است. در همه دولتها وقتی فساد آشکار میشود، رنگ سیاسی به خود میگیرد، در حالی که درمان درمانی و ریشهای فساد قویتر است.
حق شناس معتقد است که در گذشته و در دولت های گذشته فسادهای گسترده ای وجود داشته و تنها محدود به این دولت و آن دولت نیست. با این حال، در دو سال گذشته یک وحدت قدرت وجود داشته است که باعث اعتماد بیشتر می شود که در نهایت منجر به کشف دیرتر فساد می شود. این در حالی است که اگر جریان های منتقد همزمان در قدرت بودند، شاید زودتر مفاسد شناسایی می شد. نکته دیگر اینکه در برخی سمت ها افراد شایسته به کار گرفته نشده اند و برخی از این افراد برای حفظ جایگاه خود انواع رانت ایجاد می کنند. انجام دهید به عبارت سادهتر، اگر نظام اقتصادی کشور شفافتر باشد، ممکن است از ایجاد بستر برای فساد جلوگیری کند.
رکن چهارم دموکراسی، رسانه ها هستند، تا زمانی که به هر دلیلی به وظیفه خود عمل نکنند، مدیران اگر لایق جایگاه خود نباشند، سر جای خود می مانند و مفسدان اقتصادی از این خلأهای قانونی نهایت استفاده را می برند. در نتیجه دو نقطه ضعف برای رشد فساد در کشور وجود دارد.
اول اینکه رسانه ها نمی توانند آزادانه وارد شوند و دوم مدیران ناکارآمدی که زمینه فساد را فراهم می کنند. فساد اقتصادی باید به صورت ریشه ای حل شود. بنابراین لازم است ارز چند نرخی در اقتصاد وجود نداشته باشد. همچنین هر فعالیت اقتصادی نباید در انحصار شرکت یا فرد خاصی باشد. چرا باید فقط یک شرکت مجوز واردات چای داشته باشد در حالی که اگر این انحصار نبود با این رقم این فساد ایجاد نمی شد.
انحصار در همه ارکان اقتصاد، بستر رشد فساد است. در همه دولتها وقتی فساد آشکار میشود، رنگ سیاسی به خود میگیرد، در حالی که درمان درمانی و ریشهای فساد قویتر است. در این صورت باید از بازرسی رئیس جمهور نیز تشکر کرد که این فساد را افشا کردند، اما نباید با آن برخورد سیاسی کرد، بلکه باید با آن برخورد اقتصادی کرد. به هر حال این فساد ارزی در این دولت ادامه داشته و برخی برخوردهای رسانه ای و سیاسی حامیان دولت اشتباه و سیاسی است. با توجه به رویکرد مبارزه با فساد، دولت فعلی باید راهکارها و برنامه ریزی هایی برای جلوگیری از تکرار این فسادها بدهد.