اخبار اقتصاد ایران

انفجار در بندر شهید رجایی و نگرانی‌ درباره تأمین کالاهای اساسی؟! :: افق میهن

انفجار وحشتناک بندر شهید رجائی نگرانی هایی در مورد عرضه کالاهای اساسی ایجاد کرده است ، اما به نظر می رسد تنها ۵ ٪ از بندر در واردات این کالاها ، زنجیره تأمین کشور محکم است.

با توجه به زمزمه ، حدود ظهر شنبه ، ۲ اردیبهشت ۱ (۱ آوریل) ، یک انفجار وحشتناک در بندر شهید رجائی بندر عباس ، یکی از بزرگترین بنادر تجاری ایران رخ داد. این حادثه که به گفته گمرک بندر عباس ، احتمالاً به دلیل انبار کالاهای خطرناک و مواد شیمیایی بوده است.

بندر شهید رجائی با ظرفیت حمل و نقل سالانه ۵ میلیون تن کالا و اتصال به ۵ بنادر جهانی ، نقش استراتژیک در تجارت خارجی ایران دارد. این بندر که بیش از ۵ ٪ از بنادر کشور را به خود اختصاص می دهد ، در ترانزیت کالاهای کانتینر و صادرات محصولات نفتی جایگاه ویژه ای دارد. با این حال ، آمار نشان می دهد که سهم بندر در واردات کالاهای اساسی ، بر خلاف مفهوم عمومی ، بسیار اندک است.

براساس گزارش های رسمی ، در سال بیش از ۲ میلیون تن کالای اساسی وارد ایران شد که تنها ۲ میلیون تن (حدود ۲ ٪) از طریق گمرک بندر شهید رجائی مرخص شده است. در مقابل ، بندر امام خمینی (RA) ، با ۲ ٪ و بندر امیرآباد با ۲ ٪ ، نقش اساسی در تأمین کالاهای اساسی در کشور دارد. گمرک Noshahr ، Chabahar و Anzali Bandar نیز بعدی هستند.

شبکه های اجتماعی فیلم هایی در مورد آسیب ظروف اصلی کالا منتشر شده است که نباید به این تصاویر اعتماد کنند ، که مشخص نیست ، و فقط آمار و اطلاعات گمرک و دولت و غیره است و در این شرایط فقط دولت می تواند با شروع دولت اظهار نظر قطعی کند. Gholamreza Nouri Ghezeljeh ، وزیر جهاد کشاورزی ، بر ادامه عرضه کالاهای اساسی بدون اختلال تأکید کرد و گفت که کشتی های حامل این کالاها به بندر امام خمینی هدایت می شوند.

وی همچنین از استقرار مدیرعامل شرکت پشتیبانی دامداری به صحنه این حادثه خبر داد و گفت: “انتقال ظروف یخچال به مکان های برق در اولویت است و در صورت لزوم ، از امکانات وزارتخانه برای حمایت از بخش خصوصی استفاده می شود.”

نوری گیزلجه با اشاره به اهمیت سرمایه بخش خصوصی به عنوان سرمایه ملی ، افزود: طبق اطلاعات اولیه ، کالاهای اساسی در بندر به شدت آسیب دیده است. اظهارات در حالی صورت گرفت که تیم فنی گمرک به ریاست معاون وزیر اقتصاد در محل بندر مستقر شد تا از طریق ترخیص کالاهای اساسی از سر گرفته شود.

انفجار بندر شهید رجائی ، اگرچه ناشی از تلفات و زیرساخت های قابل توجهی است ، اما به نظر نمی رسد تأثیر مستقیمی در عرضه کالاهای اساسی در کشور داشته باشد. تمرکز این بندر بر روی کالاهای کانتینر و نقش جزئی آن در واردات کالاهای اساسی باعث شده است که بنادر دیگر مانند امام خمینی و امیرآباد بتوانند خلاء موقت را جبران کنند. با این حال ، متوقف کردن فعالیت بندر می تواند بر ترانزیت کالاهای غیر اصلی ، صادرات محصولات نفتی و تجارت منطقه ای تأثیر بگذارد.

وزیر امور خارجه جهاد بر نقش مراکز تحقیقاتی در ارائه استراتژی های عملیاتی در جلسه کارکنان مدیریت بحران تأکید کرد و خواستار مشارکت فعال کشاورزان و کشاورزان در تصمیم گیری شد. سرانجام ، انفجار بندر شهید رجائی ، اگرچه در زنجیره تأمین موقت است ، اما بعید است به دلیل ظرفیت سایر بنادر و اقدامات سریع منجر به یک بحران پایدار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا