اخبار بورس

اهمیت هماهنگی‌های بین‌المللی برای بهره‌برداری از فرصت‌ رمز ارزها

دبیر شورای عالی موضوع مبارزه و پیشگیری از جرایم پولشویی را مطرح کرد.

یکی از ویژگی های ارز دیجیتال این است که ارزش آن توسط دولت تعیین نمی شود و مردم برای آن ارزش قائل هستند. با این حال، این هم فرصت است و هم تهدید. همچنین نامعلوم است و امیدواریم با ورود رسمی بانک مرکزی به ارزهای رمزنگاری شده، در راستای فرهنگ سازی و آگاهی بخشی تلاش شود.

گزارش کردن اخبار بورسدر دومین روز از رویداد ارزهای دیجیتال، هادی خانی، دبیر شورای عالی مبارزه و پیشگیری از جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم با اشاره به اهمیت بحث ارزهای دیجیتال در بسیاری از جلسات و کارگروه های منطقه ای مبارزه با پولشویی، گفت: وی با بیان اینکه این معضل، فرصت ها و مخاطرات آن و همچنین نحوه برخورد با آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است، افزود: این فرصت می تواند فرصتی برای نظام پولی و مالی دنیا باشد اما در عین حال. زمانی که به نقاط ضعف نیز اشاره می کند، که باید ارزشش را داشته باشد.» دولت خیلی دیرتر از مردم وارد رمزارزها شد، اما امیدواریم با تصمیمات درست و هزینه کم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: مردم در بحث ارزهای دیجیتال از دولت جلوتر بوده اند، اما خوب است که ما به تازگی وارد شده ایم و ابتدا باید خود را به مردم معرفی کنیم، سپس به قوانین و مقررات موجود رسیدگی کنیم.

خانی گفت: یکی از ویژگی‌های ارز دیجیتال این است که ارزش آن را دولت تعیین نمی‌کند و مردم برای آن ارزش قائل هستند. با این حال، این هم یک فرصت است و هم یک تهدید، ناشناخته است و امیدواریم با تصویب رسمی بانک مرکزی در مورد ارزهای دیجیتال، تلاش هایی در جهت فرهنگ سازی و آگاهی بخشی صورت گیرد.

وی با تاکید بر لزوم نظارت صحیح در این حوزه گفت: FATF تمرکز زیادی بر موضوع پولشویی و حمایت مالی از تروریسم داشته است و یکی از موضوعات مهم این نهاد ارزهای رمزنگاری شده است و چالش جدی در این زمینه ایجاد شده است. این موضوع در کشورهای دیگر بنابراین، ملاحظات داخلی و بحث در مورد ارزهای رمزپایه باید قوانین فرامرزی را نیز در نظر داشته باشد تا بتوانیم از مزایای آنها استفاده کنیم.

خانی تاکید کرد: در ایران اخیرا بحث ارزهای رمزنگاری شده و پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و امنیتی آن در دستور کار قرار گرفته است و لازم است قبل از هر اقدام اجرایی با برنامه ریزی، نظارت و تصمیم گیری مناسب وارد این حوزه شویم. هماهنگی ملی لازم برای ایجاد فرصت ها و کنترل تهدیدها با کمترین هزینه و بهترین روش.

وی خاطرنشان کرد: مردم در بحث ارزهای دیجیتال در مقابل نهادهای دولتی اقدام کرده اند و استفاده از این فناوری به دلیل سادگی و هزینه کم در کشور گسترش یافته است. اما چالش های ناشی از این موضوع توجه و فرهنگ سازی را می طلبد.

خانی با اشاره به موضوع نظارت برون مرزی مربوط به جرایم مالی ناشی از استفاده غیرقانونی از ارزهای رمزنگاری شده، تاکید کرد: موضوع نظارت فرامرزی یکی از موضوعات حساس در حوزه ارزهای دیجیتال است. این مشکل تنها با رویکرد ملی قابل حل نیست و نیازمند تعامل و هماهنگی بین المللی است.
وی یادآور شد: «ما در شناخت و مقابله با فرصت‌هایی که این مشکل ایجاد می‌کند از بقیه دنیا عقب هستیم. مطالعه تجربیات جهانی و همکاری با کشورهای مختلف به شناسایی فرصت‌ها و چالش‌های ارز دیجیتال کمک می‌کند.»

وی در این زمینه به دیدار اخیر خود با معاون وزیر امور اقتصادی ژاپن در هند اشاره کرد و از تلاش برای ایجاد جلسات فنی خبر داد: هدف ما استفاده از تجربیات جهانی و هماهنگی با سایر کشورها برای موفقیت بیشتر در بهره برداری از این فرصت است. . مدیریت این حوزه نیازمند رویکردی هوشمندانه، کارشناسانه و به دور از هرگونه احساسات و تصمیمات احساسی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا