اولین واکنش شرکت گاز به انفجارهای اخیر/ به طور متوسط هر روز ۶ حادثه مرتبط با نشت گاز در کشور :: افق میهن
براساس اعلام شرکت ملی گاز سال گذشته ، به طور متوسط چهار حادثه مربوط به نشت گاز در کشور است.
Alireza Shokouhian ، مدیر HSE و دفاع منفعل از شرکت ملی گاز ایران ، در سال ۲۰۰۸ در این کشور ثبت شده است که نزدیک به ۲ ٪ انفجار و آتش سوزی در داخل خانه ها است.
آماری که با متوسط ۲ تصادف در روز ، زنگ خطر مهمی در مورد ضرورت پایبندی به اصول ایمنی در گاز داخلی به نظر می رسد.
شوکوهایان گفت: مطالعات جامع ، متخصص و فنی در این زمینه نشان می دهد که همه این حوادث ریشه در عوامل داخلی ، فنی یا نادرست دارند و هیچ مدرکی از اقدامات خرابکارانه یا تروریستی مشاهده نشده است.
وی با اشاره به تجزیه و تحلیل آماری حوادث گاز در سالهای ۱ تا ۲ ، گفت: در سال ۲ ، کمترین تعداد تصادفات ناشی از گاز با تعداد ۲ ثبت شد. این تعداد در سال ۲ و ۲ در سال ۲ به ۲ رسید. افزایش کشور خنک تر و افزایش مصرف گاز طبیعی در کشور بوده است.
شوکوهایان تأکید کرد: طبق آمار دقیق ، تقریباً ۲ ٪ از این وقایع ، بیش از ۲ مورد در سال ، مربوط به انفجار و آتش سوزی در خانه های مسکونی است. معادل ۲ مورد در ماه و حدود ۲ حادثه در روز.
HSE و مدیر دفاع منفعل شرکت ملی گاز ایران ادامه دادند: با توجه به وجود بیش از ۵ میلیون خانوار در کشور ، برخی از تصادفات اجتناب ناپذیر است ، اما با ترویج آگاهی و رعایت اصول ایمنی ، می توان از بخش بزرگی از این حوادث جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: تجزیه و تحلیل دقیق نشان می دهد که ۲ ٪ از تصادفات نشت گاز از شیلنگ فرسوده یا پاره شده ، ۴.۷ درصد از نشت گاز دیگر ، ۴.۹ درصد از تجهیزات بدون گاز غیر استاندارد ، ۴.۷ درصد نشت از سیستم لوله کشی خانگی ، ۴.۹ درصد گاز و گاز.
شوکوهیان تأکید کرد: ۵ ٪ از کل تصادفات گاز نشت گاز است. این آمار نشان می دهد که علت اصلی انفجارها خارجی و خرابکارانه نیست ، بلکه کاملاً داخلی ، فنی و پیشگیرانه است.
مدیر دفاعی HSE و منفعل شرکت ملی گاز ایران ، با اشاره به نقش مهم آموزش عمومی در کاهش این حوادث ، گفت: “شرکت ملی گاز ایران ، با همکاری موسسات آموزشی ، رسانه ها و مراکز فرهنگی ، برنامه های گسترده ای را برای اطلاع رسانی در مصرف گاز ، اصول تهویه ، استاندارد سازی تجهیزات و فاصله ایمن از تأمین گاز از تهیه گاز آغاز کرده است.”
شرکت ملی گاز چقدر مسئول است؟
وی گفت: مسئولیت حقوقی شرکت ملی گاز ایران فقط به محل کنتور گاز است. از این نقطه به بعد ، تمام امکانات داخلی ساختمانها ، از جمله لوله کشی ، نصب تجهیزات ، بهره برداری و نگهداری ، تحت اختیار و تعهد مالک یا اپراتور ساختمان هستند و اجرای این موارد تحت نظارت سازمان مهندسی عمران انجام می شود.
Shokouhian در ادامه افزود: بر اساس مسئله مقررات ملی ساختمان ، که به طراحی ، اجرای و نظارت سیستم گاز طبیعی در ساختمانها اختصاص داده شده است ، کلیه مقررات مربوط به لوله کشی ، انتخاب و نصب منابع بنزین ، سیستم های تهویه ، دودکش ها و سایر الزامات ایمنی فراتر از مسئولیت سازمانی شرکت ملی گاز ایران است.
وی تأکید کرد: از آنجا که شرکت گاز موظف است گاز را به ورودی خانه ها و ساختمان ها تأمین کند ، کاربران و مهندسان نیز وظیفه اجرای صحیح اصول فنی ، استاندارد سازی و مراقبت های ایمنی را در داخل ملک دارند.