اگر هر روز تخم مرغ بخورید، چه اتفاقی میافتد؟

بسیاری از ما صبح خود را با تخم مرغ شروع می کنیم، اما آیا خوردن هر روز تخم مرغ بی خطر است؟
برای بسیاری، روز با شکستن تخم مرغ شروع می شود. برخی آن را هم می زنند و املت درست می کنند، برخی آن را در پنکیک می ریزند و برخی از شب قبل مقداری تخم مرغ را می جوشانند تا صبح آماده شود.
تخم مرغ سال هاست که به عنوان یک غذای کامل و غنی از پروتئین شناخته شده است. پروتئینی که می تواند انرژی اولیه روز را تامین کند و شما را برای مدت قابل توجهی سیر نگه دارد. با این حال، در کنار همه این تعاریف، همیشه هشدارهایی وجود داشته است; که شاید تخم مرغ آنقدرها هم بی خطر نباشد و مصرف روزانه آن مشکل ساز شود.
این تضاد همان سؤالی را ایجاد می کند که بسیاری از ما در هنگام صبحانه به آن فکر کرده ایم: آیا واقعاً باید نگران خوردن هر روز تخم مرغ باشیم؟ دکتر کلیان پتروچی، متخصص تغذیه به این سوالات پاسخ می دهد.
فواید تخم مرغ چیست؟
تخم مرغ کوچک است اما حاوی مواد مغذی زیادی است. هر تخم مرغ بزرگ تقریباً ۶ گرم پروتئین کامل دارد و از نظر اقتصادی یکی از مقرون به صرفه ترین منابع پروتئین در مقایسه با گوشت و ماهی به حساب می آید. با این حال، داستان فقط به پروتئین ختم نمی شود. تخم مرغ حاوی ترکیبات مهم دیگری است که برای بدن ضروری است.
یکی از مهمترین مواد مغذی موجود در تخم مرغ کولین است. ماده ای که عمدتا در زرده یافت می شود. پتروچی توضیح میدهد: «کولین به ساخت غشاهای سلولی قوی و انعطافپذیر کمک میکند و نقش کلیدی در فرآیند متیلاسیون (که در آن ژنها روشن یا خاموش میشوند) بازی میکند.
کولین نیز جزء کلیدی استیل کولین است. استیل کولین یک انتقال دهنده عصبی مهم است که در تنظیم خلق و خو و عملکرد حافظه نقش دارد. پتروچی می گوید: دریافت کولین بیشتر می تواند به پیشگیری از افسردگی، کاهش اضطراب و پیشگیری از مشکلات حافظه کمک کند.
اما فواید تخم مرغ به همین جا ختم نمی شود. تخم مرغ سرشار از ریبوفلاوین، آهن، روی، فولات، فسفر و ویتامین های A، D، B6 و B12 است. مجموعه ای که آن را به یک مولتی ویتامین طبیعی تبدیل می کند.
آیا خوردن روزانه تخم مرغ مفید است؟
اگر نگران کلسترول تخم مرغ هستید، تنها نیستید. سالها به ما میگفتند که زرده تخممرغ میتواند کلسترول خون را افزایش دهد و این باعث شد که برخی افراد به تنهایی به سراغ سفیده بروند. اما اکنون شواهد علمی تصویر متفاوتی را ارائه می دهند.
دکتر پتروچی می گوید: «تخم مرغ تأثیر زیادی بر کلسترول شما ندارد. حتی زمانی که تغییری ایجاد می کند، تحقیقات نشان می دهد که این تغییر معمولاً برای بدن مفید است.
این موضوع توسط کارشناسان دانشکده پزشکی هاروارد نیز تایید شده است. مطالعات جدید نشان داده است که بیشتر کلسترول بدن در کبد ساخته می شود و مقصر اصلی آن چربی های اشباع و ترانس در رژیم غذایی است نه کلسترول موجود در غذاها. از سوی دیگر، هر تخم مرغ تنها حدود ۱.۵ گرم چربی اشباع شده دارد، بنابراین نگرانی ها بیش از حد افزایش یافته است.
بنابراین خوردن روزانه تخم مرغ به خودی خود نگرانی خاصی ایجاد نمی کند. توجه به نحوه و با چه چیزی آن را مصرف می کنید بسیار مهم است. بسیاری از ما تخم مرغ را در کنار بیکن، سوسیس و سایر گوشت های فرآوری شده می خوریم. غذاهایی که سرشار از سدیم و چربی اشباع هستند، خود می توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهند.
البته لازم نیست کاملاً با بیکن خداحافظی کنید. فقط باید حواستان باشد که مصرف زیاد و مداوم این غذاها است که مشکل ساز می شود نه اینکه گهگاهی آنها را بخورید.
سالم بودن تخم مرغ تنها به خود غذا محدود نمی شود، بلکه روش پخت و نوع چربی که برای آن استفاده می کنید نیز در نتیجه نهایی نقش مهمی دارد. برخی از چربی ها در برابر حرارت بالا ناپایدار هستند و می توانند ترکیبات ناسالم تولید کنند. ترکیباتی که ارزش غذایی یک غذای سالم را کاهش می دهند.
پتروچی استفاده از چربی های با کیفیت و پایدار را برای پختن تخم مرغ توصیه می کند. یعنی آنهایی که با حرارت دادن آسیبی نمی بینند و حتی می توانند ارزش غذایی صبحانه را افزایش دهند. نمونه هایی که او توصیه می کند شامل روغن زیتون با کیفیت بالا، کره تهیه شده از گاوهای پرورش یافته در مرتع و روغن حیوانی ارگانیک تولید شده از گاوهایی است که از مراتع طبیعی تغذیه می شوند.
منبع: زومیت










