ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد | تصویب اجرای توافقنامه تجارت آزاد میان اوراسیا و ایران
پس از سفر اخیر معاون اول رئیس جمهور به ارمنستان و شرکت در نشست نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا؛ در نشست امروز روسای این اتحادیه در سن پترزبورگ روسیه که وزیر صمت به نمایندگی از کشورمان در این نشست حضور داشت، جمهوری اسلامی ایران رسما به عضویت ناظر این اتحادیه مهم اقتصادی درآمد.
افق میهن، سند عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا عصر امروز پنجشنبه ششم دی ماه سال ۱۴۰۳ به امضای سران پنج کشور عضو این اتحادیه رسید.
به گزارش ایرنا، این سند در پایان نشست شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا که با حضور سید محمد اتابک وزیر امور خارجه در سن پترزبورگ برگزار شد، در مراسمی به امضای سران کشورهای عضو رسید. صنعت، معدن و تجارت.
در این مراسم حدود ۱۷ سند از جمله تصمیم به اعطای وضعیت ناظر به ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا امضا شد.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان که کشورش ریاست این اتحادیه را در سال ۲۰۲۴ بر عهده دارد، موافقت خود را با این اسناد از طریق ارتباط تصویری با محل نشست اعلام کرد.
کرملین اعلام کرد: اجرای توافقنامه تجارت آزاد بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران تصویب شد
قطعنامه های اجلاس اتحادیه اقتصادی اوراسیا بند دیگری نیز در رابطه با ایران داشت.
سال گذشته در همین روزها در سن پترزبورگ ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا قرارداد تجارت آزاد امضا کرده بودند. خود را با اجرای این توافق اعلام کردند.
با گذشت دو ماه از مراحل قانونی تصویب این موافقتنامه در شورای اسلامی، این قرارداد عملیاتی می شود و حدود ۸۷ درصد از صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا بدون تعرفه گمرکی انجام می شود و در مقابل، صادرات این کشورها به کشور ما از این مزیت برخوردار خواهد بود. خواهد بود
این قرارداد سال گذشته بین طرفین امضا شد و اجرای آن منوط به تصویب در تمامی مجالس کشورهای متعاهد بود. پارلمان های پنج کشور عضو اتحادیه قبلاً این توافقنامه را تصویب کرده اند.
سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا روز پنجشنبه نشست های خود را در قالب های محدود و گسترده برگزار کردند.
سامت وزیر کشور در سخنرانی خود در نشست سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا رویکرد جمهوری اسلامی ایران را برای توسعه مبادلات تجاری با همسایگان و سایر کشورها و همچنین در چارچوب همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا بیان کرد.
در این مراسم سفیر ایران در روسیه و رئیس سازمان توسعه تجارت وزیر صمت را همراهی می کردند.
رئیس جمهور روسیه در سخنان خود در ابتدای این دیدار گفت: روسیه برای همکاری با شرکای خود در اتحادیه اقتصادی اوراسیا ارزش قائل است و علاقه مند به تقویت همکاری ها است.
ولادیمیر پوتین افزود: فعالیت های اتحادیه اقتصادی اوراسیا به گسترش تجارت و تعمیق همکاری ها کمک می کند و امکان رشد اقتصادی پایدار در منطقه را فراهم می کند.
وی خاطرنشان کرد: اتحادیه اقتصادی اوراسیا خود را به عنوان یکی از مراکز مستقل و خودکفا در جهان چندقطبی نوظهور تثبیت کرده و در حال توسعه است.
محمدرضا عارف امسال در راس هیاتی بلندپایه برای شرکت در نشست نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا به ارمنستان سفر کرد. اوراسیا تاسیس شد و عضویت ناظر ایران در نشست امروز سران این اتحادیه در سن پترزبورگ رسما اعلام شد.
با این اقدام سازنده، گامی در اجرای راهبرد دولت چهاردهم برای گسترش عرصههای تجاری، اقتصادی و سایر حوزههای تعامل و مبادلات با کشورهای همسایه و منطقه از طریق انعقاد معاهدات و موافقتنامههای مهم منطقهای و ۸۰۰ برداشته شده است. بازار میلیاردی برای فعالان اقتصادی و بخش خصوصی کشورمان. باز شده است
دسترسی به بازارهای جدید از جمله روسیه، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان یکی از مزیت های عضویت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا است که می تواند فرصتی برای صادرات کالا و خدمات ایرانی باشد.
گسترش و تقویت همکاری های تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری برای تبادل فناوری و دانش فنی از دیگر مزایای مهمی است که کشور از طریق عضویت در این اتحادیه دریافت خواهد کرد.