این هوش مصنوعی در ۱۰ ثانیه بخشهای باقیمانده از تومور مغزی را حین جراحی تشخیص میدهد
دانشمندان یک مدل هوش مصنوعی جدید برای کمک به درمان سرطان مغز ابداع کردهاند که میتواند سایر قسمتهای قابل برداشت تومور را در ۱۰ ثانیه در طول جراحی تشخیص دهد.
فناوری ایجاد شده توسط دانشمندان “دانشگاه میشیگان” و “دانشگاه کالیفرنیا” FastGlioma نام دارد. آنها می گویند که از روش های مرسوم برای شناسایی قسمت های باقی مانده تومور در طول جراحی استفاده می کند. تاد هالون، جراح مغز و اعصاب در دانشگاه میشیگان و محقق اصلی این مطالعه، میگوید:
FastGlioma یک سیستم تشخیص مبتنی بر هوش مصنوعی است که بلافاصله مدیریت جامع بیماران مبتلا به گلیوما را بهبود می بخشد [نوعی سرطان مغز] Scatter این پتانسیل را دارد که زمینه جراحی مغز و اعصاب را تغییر دهد. این فناوری در تشخیص تومور سریعتر و دقیقتر از روشهای استاندارد فعلی است و میتواند برای تشخیص سایر تومورهای مغزی در کودکان و بزرگسالان استفاده شود.
دقت FastGlioma در تشخیص تومور مغزی
برای توسعه این مدل مبتنی بر هوش مصنوعی، تیمهای جراحی مغز و اعصاب نمونههای تازه و پردازش نشده ۲۲۰ بیمار گلیوما را تجزیه و تحلیل کردند. در مطالعه خود که توسط مجله Nature منتشر شد، آنها ادعا کردند که FastGlioma قادر به شناسایی و اندازه گیری تومورهای باقیمانده با دقت متوسط تقریبا ۹۲٪ است.
همچنین در مورد عملکرد ادعایی FastGlioma، فناوری هوش مصنوعی تنها در ۳.۸ درصد مواقع در تشخیص تومورهای پرخطر شکست خورد، در مقایسه با تقریباً ۲۵ درصد برای روشهای معمول فعلی.
FastGlioma از سیستمهای تصویربرداری نوری میکروسکوپی همراه با هوش مصنوعی که با دادههای آموزشی برای تشخیص تومورهای مغزی باقیمانده توسعه یافته است، استفاده میکند.
در نهایت، دانشمندان ادعا میکنند که این فناوری علاوه بر اینکه ابزاری مقرونبهصرفه و در دسترس برای تیمهای جراحی مغز و اعصاب است که بر روی گلیوما کار میکنند، میتواند قطعات باقیمانده در تومورهای غیرگلیوما، از جمله تومورهای مغزی کودکان مانند مدولوبلاستوما را نیز به دقت تشخیص دهد. آنها همچنین قصد دارند در آینده بر روی تشخیص سایر سرطان های مبتلا به FastGlioma از جمله سرطان ریه، پروستات و سینه تمرکز کنند.
منبع: دیجیاتو