اخبار اقتصاد ایران

بازار ارز به ثبات می‌رسد اما به قبل باز نمی‌گردد | نرخ ارز بیشتر تحت تأثیر متغیرهای سیاسی است تا اقتصادی

بازار ارز بیشتر تحت تأثیر مسائل سیاسی قرار می گیرد ، نه اینکه به دلایل اقتصادی نوسان کند. این نوسانات ، که به طور مداوم به بازار فشار می آورد ، نشان می دهد که با حل و فصل عوامل سیاسی ، بازار ارز بهبود می یابد.

با توجه به نوسانات شدید در بازارهای ارز و طلا در ایران ، تجزیه و تحلیل و گمانه زنی های بی شماری درباره وضعیت اقتصادی این کشور مطرح شده است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که این افزایش به عوامل سیاسی ، تحولات بین المللی و غیر اقتصادی بستگی دارد. به گفته این گروه از کارشناسان ، به عنوان تنش های سیاسی و نظامی منطقه تاکنون ، مانند جنگ اسرائیل -گازا ، حماس روسیه و اوکراین و غیره تأثیر زیادی در بازارهای مالی و اقتصادی ایران داشته اند ، این بار ارز و بازارهای طلا تحت تأثیر مؤلفه های سیاسی ، نوسانات در مؤلفه های سیاسی قرار گرفتند. یک تجربه شدید را تجربه کرد. به گفته برخی از محققان ، با توجه به عمق بیشتر این عوامل در کشور ، نوسانات بیشتر منجر به نوسانات بیشتر در این منطقه شده است ، اما با توجه به اینکه ریشه های اقتصادی ندارند ، قطعاً کاهش می یابد و ارز کاهش می یابد. از طرف دیگر ، گروهی از تحلیلگران در عوامل اقتصادی داخلی نیز نوسانات بازار را تشدید می کنند ، از جمله تشدید نرخ تورم تولید سیاست های اقتصادی و غیره.

شاخص های تأثیرگذار

هادی هاغان در مورد نوسانات شدید ارز و بازار طلا به دلیل ملی گفت: انتظارات تورم ، کسری بودجه و تحولات سیاسی و منطقه ای از جمله عواملی است که به طور مستقیم منجر به تغییرات شدید در بازار ارز و طلا شده است. این نوسانات نه تنها بر زندگی روزمره مردم تأثیر گذاشته بلکه باعث بی ثباتی اقتصادی شده است. وی تأکید کرد که قیمت واقعی ارز در حال حاضر از آنچه در بازار دیده می شود ، افزود: تغییرات اقتصادی واقعی نمی تواند چنین نرخ را تعیین کند. برای تعیین نرخ ارز در کشور ، شاخص هایی از قبیل نرخ رشد اقتصادی ، نرخ رشد نقدینگی ، نرخ تورم و مانده تجارت و صادرات و واردات باید در نظر گرفته شود.

این قانونگذار همچنین به تأثیرات منفی این نوسانات بر روند سرمایه گذاری اشاره کرد و اظهار داشت: در شرایط فعلی ، ورود به سرمایه گذاری های کوتاه مدت یا بلند مدت در بازارهای خارجی و بازارهای طلا خطر بالایی برای نیکوکاران اقتصادی دارد. احتمال خسارت در این بازار بسیار زیاد است و این می تواند منجر به نگرانی در بین سرمایه گذاران و مردم عادی شود.

لنگر اقتصاد ایران

نرخ ارز در اقتصاد کشور به عنوان لنگر اقتصاد ایران شناخته می شود. با این حال ، سهم ارز در تولید ناخالص داخلی بسیار زیاد نیست و آنچه غالب است ، تولید کشاورزی ، صنعتی و خدماتی است که می تواند به عنوان شاخص های اصلی توصیف شود.

با نگاهی به سالهای قبل از انقلاب ، می بینیم که بیش از ۲ درصد از بودجه کشور به دلیل فروش نفت در اواخر دهه ۱۹۸۰ بوده است ، اما امروز این روند به میزان قابل توجهی تغییر کرده است و سهم نفت به کمتر از ۵ درصد کاهش یافته است. بنابراین ، نرخ ارز نباید در ثبات اقتصادی درگیر باشد.

وی افزود: به همین دلیل گفته می شود که نرخ ارز بیشتر از آن تحت تأثیر متغیرهای اقتصادی تحت تأثیر متغیرهای سیاسی قرار می گیرد. ” این نشان می دهد که با کاهش تنش های سیاسی و فرونشست عوامل سیاسی ، التهاب بازار ارز نیز می تواند فروکش کند. بنابراین ، به نظر می رسد که بازار ارز به جای نوسان به دلایل اقتصادی ، به احتمال زیاد دارای مسائل سیاسی است ، که مطمئناً بازار فعلی ارز را بهبود می بخشد ، اگرچه به قیمت قبلی باز نمی گردد ، اما به قبلی باز نمی گردد قیمت. اما با از بین بردن یا بهبود عوامل تأثیرگذار در بازار سیاسی ، بازار ارز نیز بهبود می یابد.

اقتصاد سیاسی

تحلیلگر اقتصادی توضیح داد که به نظر می رسد بازار ارز به جای نوسان به دلایل اقتصادی ، تحت تأثیر مسائل سیاسی قرار می گیرد. این نوسانات ، که به طور مداوم به بازار فشار می آورد ، نشان می دهد که با حل و فصل عوامل سیاسی ، بازار ارز بهبود می یابد. همچنین در دهه ۱۹۸۰ اتفاق افتاد و بازار ارز پس از مدتی تثبیت شد. اکنون به نظر می رسد که التهاب مسائل سیاسی به تدریج کاهش می یابد ، و این می تواند نوید بهبود وضعیت بازار ارز باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا