بازار در تله انرژی و ابهام سیاسی/ صنایع انرژیبر قربانی کمبود برق و تصمیمات فوری
سیگنال مذاکره منفی بازار را در مرحله انتظار نگه داشته است.
Navid Salek ، یک کارشناس بازار سرمایه در مصاحبه با بورس اوراق بهادار ، کاهش در شاخص ها روز دوشنبه را تجزیه و تحلیل می کند. اردیبهشت پرداخت به گفته وی ، استرس روانی ، که منجر به کاهش شاخص کلی بیش از ۶۰۰۰ واحد از طریق ابهامات سیاسی ، افزایش قیمت قیمت ارائه دهندگان انرژی و خطرات ساختاری ، از جمله صنایع کلی شد. ورود نقدینگی در صندوق های طلا و رشد بازارهای موازی مانند دلار و طلا نشانه های افزایش عدم اطمینان در منطقه اقتصادی کشور است.
نوید فروش کارشناس بازار سرمایه در مصاحبه با بورس اوراق بهادار تجزیه و تحلیل وضعیت بازار سهام در روز دوشنبه اردیبهشت پرداخت و گفت: “امروز هم کل شاخص و هم همان شاخص قرمز کار خود را به پایان رساند. شاخص کل در سطح ۲ میلیون و ۶۰۰۰ واحد با کاهش ۱۸۰۰ درصد بود. همان شاخص نیز حدود ۲ واحد کاهش یافته و ۴.۹ درصد کاهش یافت و به ۱۶۰۰ رسید.
وی گفت ، با توجه به نمادهای تحت تأثیر بازار ، منفی ترین تأثیرات بر روی شاخص کلی مربوط به نمادهای “فارس” ، “فمالی” ، “Webmal” ، “فولاد” ، “نوری” ، “Veghadir” و “خودرو” است. امروز ، در مجموع ۲ نماد صف فروش و ۲ نماد با صف خرید همراه بود که نشانگر تعادل نسبی بازار بود ، اما روند منفی نمادهای بزرگتر منجر به کاهش شد.
جستجوگر همچنین به ورود و نتیجه پول واقعی در بازار اشاره کرد و افزود که امروز بیشتر پول واقعی در صندوق های طلا به دست آمد ، در حالی که گروه های بانکی ، سهام و نمادهای ماشین پول واقعی را تجربه کردند.
وی گفت: “یكی از مهمترین دلایل جو منفی بازار اظهارات متناقض توسط مقامات ایران و آمریكا در مورد روند مذاکره بود که سیگنال هایی را به بازار آورد.” اگرچه هنوز مشخص نیست که این مواضع چقدر واقعی هستند و چقدر آنها فقط از طریق رسانه ها دارند ، اما تأثیرات روانی آنها بر بازارهای مالی ، از جمله بورس اوراق بهادار ، آشکار است.
وی همچنین دیروز به پیام دیگری اشاره کرد و گفت: “وزیر کشور دستور داد که به دلیل محدودیت های برق ، تولید سیمان و فولاد را متوقف کند ، خطری دیگر که فضای بازار را سایه می زند.” اگرچه برخی از صنایع در سالهای اخیر راه حل هایی برای این چالش پیدا کرده اند ، اما خطر ابتلا به برق هنوز یکی از اصلی ترین نگرانی های مهمترین صنعت انرژی است.
Navid Salek همچنین در مورد افزایش قیمت بنزین اظهار داشت: طبق نامه ای بیش از ۲ اردیبهشت ۲۰۱۴ دولت یک قالب جدی تر از دولت ، سیاست را برای افزایش نرخ دیزل و تبعیض قیمت پذیرفته است. اگرچه اهداف این سیاست با هدف کاهش کسری بودجه بودجه دولت ، تأثیر آن بر صنایع مصرف کننده دیزل و سودآوری آنها نیاز به مطالعات بیشتر دارد. دیروز ، اخبار دیروز منجر به پذیرش نسبی برخی از شرکت ها شد که در رابطه با پالایش و انرژی با پالایشگاه و انرژی سروکار دارند.
وی افزود: “به نظر می رسد که دولت به تدریج کسری بودجه را با قیمت برخی از شرکت های انرژی و مواد اولیه جبران می کند ، که می تواند در میان مدت تأثیرات قابل توجهی بر برخی صنایع در بازار سرمایه داشته باشد.”
این متخصص همچنین به وضعیت بازارهای موازی اشاره کرد و گفت: “امروز در مسیر صعودی طلا و دلار وجود داشت.” طلای طلایی در هر گرم به ۲ میلیون و ۶۰۰۰ تومانیان رسید و نعناع امامی به ۴ میلیون و ۶۰۰۰ تومن افزایش یافت. دلار رایگان نیز به ۴۰۰۰ تومن افزایش یافت که عمدتاً در رابطه با مذاکرات تحت تأثیر اخبار بود. در مقابل ، دلار کاهش یافت و به ۲۰۰۰ و ۲ تومان رسید. نرخ بهره بدهی های دولت نیز در چند روز گذشته افزایش یافته و به ۲ ٪ رسیده است.
پایان