بازار سرمایه در تنگنای سیاستهای پولی/ بازار سرمایه قربانی اول جنگ بر سر نرخ بهره
حد بالایی مؤثر برای بهره بانکی یک ضرورت برای ثبات اقتصادی است.
امیر تگی خان تاجریسی ، رئیس هیئت مدیره گروه مالی Firoooozeh ، از افزایش نرخ بهره و تأثیرات منفی آن در بازار سرمایه در مصاحبه با Börse انتقاد کرد و خواستار هماهنگی مؤثر بین پول و سیاست مالی شد. وی تأکید کرد که بی اعتنایی به پیامدهای این دستورالعمل ها می تواند رکود اقتصادی را در بازار سرمایه عمیق تر کند و به تولید ملی آسیب برساند.
امیر تنگی خان تاجریسیرئیس هیئت مدیره گروه مالی فیروزه ای ، در گفتگو با بورس اوراق بهاداروی با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور و نقش بانک مرکزی در کنترل ماکرواریابل ها ، وی تأکید کرد که سیاست پولی باید در شرایط فعلی تفسیر و پیاده سازی شود تا از آسیب به بازار سرمایه جلوگیری شود.
به گفته تاجری ، بانک مرکزی برای کنترل رشد نقدینگی باید با افزایش انتظارات تورم و فشار سیاسی و بین المللی افزایش یابد. یکی از مهمترین ابزارهای این موسسه ، کنترل ترازنامه بانک است. ابزاری که به طور طبیعی وام های بانکی را محدود می کند و بنابراین منجر به افزایش نرخ بهره در بازار می شود.
وی افزود: اگر این افزایش نرخ غیرقابل کنترل و جدی باشد ، مستقیماً بر جذابیت بازار سرمایه تأثیر می گذارد و خطر خروج سرمایه را افزایش می دهد. “
وی گفت که یکی از مهمترین راه های مدیریت نرخ بهره بدون آسیب رساندن به بازار سرمایه ، اجرای دستورالعمل های نظارتی برای بانک ها است. تاجری گفت: برخی از بانکها با کسری مزمن با نرخ بهره بالاتر به بازیکنان اصلی بازار بین بانکی تبدیل شدند. حضور این بانکها در بازار بین بانکی و پیشگیری از جنگ سپرده با تعیین حد موثر خط بانکی و ارتقاء شفافیت نرخ بهره یکی از اصلی ترین اقدامات بانک مرکزی است.
وی همچنین به نقش دولت در تعمیق بحران بهره اشاره کرد و گفت که رشد جریمه ها محدود است ، تأمین کسری بودجه دولت با فروش اوراق بهادار در بازار سرمایه باعث افزایش رقابت برای منابع مالی و افزایش نرخ بهره می شود. همراه با فشار تورم ، این فرایند نه تنها به ثبات اقتصاد کمک می کند ، بلکه اثرات منفی آن در میان مدت باعث افزایش انتظارات تورم و کاهش اعتماد به بازار سرمایه می شود.
تنگیخان تاجری بر اهمیت هماهنگی بین سیاست های پولی و مالی تأکید کرد و به نقش تجارت بازار آزاد در مدیریت سود کوتاه مدت اشاره کرد. وی گفت: “بانک مرکزی برای تنظیم نقدینگی باید از ابزارهایی مانند عملیات بازار آزاد و قراردادهای REIPO استفاده کند.” این ابزارها مدیریت علاقه هدفمند را قادر می سازند و می توانند از نوسانات جدی که به بازار سهام می رسد جلوگیری کند.
سرانجام ، رئیس هیئت مدیره گروه مالی فیلم گفت که نیاز به یک سیاست منسجم و منسجم بین دولت و بانک مرکزی برای حفظ تعادل در بازارهای مالی کشور ، که تأکید می کند که بی توجهی به عواقب نرخ بهره می تواند منجر به رکود تولید و تقویت مشکلات ساختاری اقتصاد شود.