بازار سرمایه در سایه ابهامات سیاسی/ ادامه خروج پول و افت شاخصها در آغاز هفته
احساسات فروش کاهش یافته است ، اما بازار هنوز در عدم اطمینان است.
در مصاحبه ای با بورس اوراق بهادار ، علی فاجی ، کارشناس بازار سرمایه ، در اولین روز معاملاتی هفته ، که تحت تأثیر عدم تصمیم گیری تعیین کننده و اخبار سیاسی متناقض بود ، به ارزیابی اتاق کلی بازار در اولین روز معاملاتی ادامه داد. وی بر ادامه تخلیه سرمایه واقعی و ضعف تقاضای مؤثر تأکید کرد و بر لزوم بازگشت محرکهای جدید برای اعتماد به بازار سرمایه تأکید کرد.
علی فراکی کارشناس بازار سرمایه در مصاحبه با بورس اوراق بهادار با توجه به وضعیت کلی بازار سرمایه در اولین روز معاملاتی هفته ، وی گفت: شنبه ، 20th اردیبهات ماهه شاخص های بورس اوراق بهادار سقوط کرد و بازده منفی را ثبت کرد. موضوعی که ادامه شرایط نامناسب بازار را نشان می دهد.
فاجی همچنان به روند معاملات نزدیکتر نگاه خود را ادامه داد و به کاهش تدریجی احساسات فروش در طول روز اشاره کرد و گفت: “با بررسی نقشه بازار و نمادهای نمادها ، می توان دریافت که بازار ، اگرچه بازار با فشار فروش آغاز شد ، اما همچنان به کاهش سنگین این احساسات و پله های فشار منفی ادامه داد.”
با این حال ، وی افزود که نتیجه پول تا پایان تجارت از بازار ادامه یافته است ، و بسیاری از نمادها هنوز در رسانه های منفی و فروش بودند. به خصوص در مورد نمادهایی که در محدوده منفی ۲ ٪ معامله شده اند ، هیچ نشانه ای از عواقب مؤثر وجود ندارد.
کارشناس بازار سرمایه گفت: “اگرچه کاهش احساسات فروش برای روزهای آینده می تواند یک سیگنال مثبت باشد ، ادامه پول واقعی و شرایط ناپایدار فعلی نشان می دهد که بازار هنوز وارد مرحله تثبیت نشده است و برای بازگشت سرمایه گذار به محرک های جدی نیاز دارد.”
بیشتر بخوانید: بازار مشروط از اخبار سیاسی/ بازار به واقع گرایی نزدیکتر است
علی فاجی روز شنبه به روند تجارت اشاره کرد: یکی از نکات امیدوار کننده امروز افزایش ارزش و حجم معامله در مقایسه با دوره های قبلی بود. به طور خاص ، فواصل کوتاه و طولانی مدت ، بازار توانست ارزش تجاری خود را بیش از ۵ تریلیون دلار تحکیم کند. موضوعی که قبلاً کمتر دیده می شد و عمدتاً ارزش معاملات زیر این سطح بود.
وی افزود: عبور از ارزش معاملات از این مرز روانشناختی و ادغام آن نشانه خروج نسبی بازار از رکود اقتصادی است. با این حال ، رویای کلی بازار هنوز تحت تأثیر تصمیم و عدم جهت گیری است.
فاجی همچنین به احتیاط در معاملات اشاره کرد که اظهار داشت با وجود ارزش ارزش معامله ، بخش قابل توجهی از شاخص ها هنوز منفی است ، که این نشانگر ادامه عدم اطمینان در رفتار سرمایه گذار است. عدم اطمینان ، به ویژه تحت تأثیر جو سیاسی و دور چهارم مذاکرات USIRAN ، دوباره تقویت شده است.
در پایان ، وی تأکید کرد که در شرایط فعلی ، بازار نسبت به اخبار سیاسی بسیار حساس است و مسئله مذاکرات آینده می تواند نقش مهمی در جهت گیری سرمایه گذاران و بازگشت یا تعمیق رکود در هفته های آینده داشته باشد.
علی فاجی با نگاهی به وضعیت تجارت روز شنبه ؛ آردیبههت ماه به گسترش عملکرد مثبت در برخی از صنایع اشاره کرد و گفت: اگرچه بازار امروز روند منفی داشت و شاخص ها کاهش قابل توجهی را به ثبت رساند ، اما می توان نمادهای فردی را مشاهده کرد که عملکرد مثبتی دارند.
به گفته فاراگی ، بیشترین علائم مثبت بازار در گروه های “سرمایه گذاری” و “ماشین و ایجاد جزئی” مشاهده شد. جایی که بعضی از نمادها به هیچ وجه وارد صف شدند. با این حال ، در صنایع دیگر ، این روند بسیار محدودتر و متناقض تر بود ، و به طور کلی بیشتر نمادها منفی بودند.
وی بر نقش رفتار مرتبط با بازار نسبت به اخبار سیاسی تأکید کرد و گفت: اتاق کلی بازار هنوز از تصمیمات مزمن رنج می برد. وضعیتی که تحت تأثیر گمانه زنی ها در مورد دور چهارم مذاکرات ایران در عمان و نوسانات عاطفی بازار قرار گرفته است ، ناشی از این عدم قطعیت ها است.
در پایان ، کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: با توجه به حساسیت بالای سرمایه گذاران به اخبار سیاسی ، نتایج مذاکرات همچنین می تواند در مسیر باقی مانده هفته تأثیر بگذارد و نقش مهمی در تعیین جهت معامله ایفا کند.
پایان