بازار سرمایه در پیچ نقدینگی/ هشدار درباره خروج ۱۸۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی
اگر عدم اطمینان سیاسی حل نشود ، پول وارد بازار نمی شود.
غفوری ، که بازار را با استخر دوست دارد که توانایی پر کردن بدون پول را ندارد ، تأکید کرد که در صورت بازگشت اعتماد و خطرات سیستماتیک ، بازار فقط می توان امیدوار به ترک رکود و شروع افزایش پایدار بود.
محمد غفوریکارشناس بازار سرمایه ، در گفتگو با بورس اوراق بهادار وی شرایط فعلی بازار سرمایه را مورد بررسی قرار داد و گفت: “پس از رسیدن کل شاخص بورس اوراق بهادار به منطقه مقاومت ، امروز ما افزایش فشار فروش را به بازار و سپس برداشت ۵ میلیارد دلار آمریکا از سرمایه گذاران واقعی ثبت کردیم. این منجر به روند منفی بازار شد.
وی تأکید کرد که وضعیت اساسی بازار هنوز به همان اندازه ارزان است و افزود که بازار سرمایه از نظر عوامل اساسی در وضعیت خوبی قرار دارد ، اما ادامه روند نقدینگی به عنوان یک چالش مهم می تواند بر روند رو به رشد بازار تأثیر بگذارد. هنگامی که این وضعیت ادامه یابد ، نه تنها کل فهرست ، بلکه ارزش نمونه کارها بسیاری از سهامداران نیز کاهش می یابد.
غفوری تأکید کرد: راه حل چالش نقدینگی باید برای تصمیم گیری های سیاسی اولویت باشد تا بازار بتواند پتانسیل اساسی خود را خسته کند و به روند صعودی بازگردد.
کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازار سهام گفت و به ادامه بحران نقدینگی بازار اشاره کرد: تا زمانی که خطرات سیستماتیک در بازار سرمایه باقی بماند و هیچ چشم انداز روشنی برای کاهش این خطرات وجود ندارد ، چالش نقدینگی یکی از مهمترین موانع رشد بازار خواهد بود.
بیشتر بخوانید: نتیجه ارز واقعی رکورد بی سابقه ای را در بازار سرمایه تعیین کرده است
وی افزود: اقداماتی از قبیل مسئله مقالات فروش فرعی و حمایت از پول نقد مقامات بازار اقدامات مثبتی در جهت حمایت از بازار بوده و افزود: “اگرچه این اقدامات می تواند مؤثر باشد ، اما عدم دیدگاه روشن برای کاهش خطرات کلان اقتصادی و سیاسی کوتاه مدت خواهد بود.”
غفوری تأکید کرد که بازار در سطح فعلی باید اطمینان حاصل شود که علاوه بر پشتیبانی فنی و نوار ، از رکود فعلی خارج شود تا سرمایه گذاران بتوانند بازار را تکرار کنند.
محمد غفوری در مورد تأثیرات این فصل در بازار سرمایه گفت: “در سالهای اخیر همیشه سیگنال مثبتی برای بازار بوده است.” اگرچه بازار در رابطه با پارامترهای اساسی در موقعیت خوبی قرار دارد ، اما عامل تعیین کننده در بازار عامل تعیین کننده است.
“بازار سرمایه را می توان با استخر مقایسه کرد که از آن نمی توان انتظار داشت که بدون آب پر شود.” اگرچه تمام شرایط فنی و ساختاری این استخر بدون هیچ گونه نقدینگی می تواند در دسترس باشد ، اما نباید انتظار رشد یا پویایی را داشته باشید.
غفوری تأکید کرد: اگر جریان پول نقد در بازار تقویت نشود ، بازار حتی با مدارس ابتدایی کافی نمی تواند به یک روند صعودی پایدار وارد شود و همچنان در رکود منفی و نوسانات شرکت کند.
محمد غفوری بر شرایط مطلوب بازار بازار تأکید کرد: “بازار سرمایه با قیمت قابل قبولی و اساسی است ، اما نقدینگی تا زمانی که اعتماد لازم تعریف نشود مانع می شود و سایه بی ثباتی سیاسی از بازار حذف نمی شود.”
وی گفت: “با این حال ، برخی از صنایع توانستند خوب عمل کنند.” به ویژه ، صنعت سیمان ، صنعت پالایشگاه و نیروگاه گزارش های مالی خوبی را در سیستم Kodal منتشر کرده اند. به طور خاص ، صنعت سیمان ، که پس از کاهش مداخلات قیمت و نرخ نزدیک شدن به مکانیسم پیشنهاد و تقاضا در تبادل مواد اولیه قادر به انجام عملکرد خوب بود.
سرانجام ، غفوری دریافت: اگر بازار در رکود یا نوسانات منفی باشد ، این گروه ها می توانند مورد توجه شرکت کنندگان در بازار باشند و هنوز گزینه های سرمایه گذاری جذاب دارند.
پایان