بازار لوازم خانگی در انتظار توافق ایران و آمریکا/ توافق قفل رکود بازار را باز میکند؟
محدودیت واردات لوازم خانگی از دهه ۱۹۸۰ اعمال شده است. با آغاز مذاکرات ایران ، احتمالاً بازار لوازم خانگی رونق خواهد گرفت و واردات کالا و مواد اولیه از سر گرفته می شود. در غیر این صورت ، محاکمه بازار ادامه خواهد یافت و مصرف باید کالاها را با قیمت بالاتری قرار دهد.
صنعت لوازم خانگی یکی از مهمترین تولید و مصرف کنندگان در اقتصاد ایران است ، نه تنها با معیشت هزاران خانوار ایرانی بلکه نقش مهمی در اشتغال ، فروش و توسعه صنعتی کشور نیز دارد. با این حال ، این صنعت در ده سال گذشته به دلیل تصمیمات سیاسی ، محدودیت واردات ، بحران ارز ، تحریم های بین المللی و مشکلات زیرساختی مانند انرژی ، چالش های نادری داشته است.
بازار این محصولات از دور دوم واردات لوازم خانگی بسیار تحت تأثیر قرار گرفته است. بازاری که در سال ششم با رکود بی سابقه ای ، کاهش قدرت خرید مصرف کنندگان و افزایش نسبت قاچاق. در چنین شرایطی ، شروع مذاکرات ایران دو سناریو را برای صنعت لوازم خانگی ایران افزایش می دهد. یک سناریو به بهبود شرایط و از سرگیری واردات و دیگری در عدم موفقیت مذاکرات و خاموش کردن بازار اشاره دارد.
بازار لوازم خانگی در رکود است
محمد حسین اسلامیان ، معاون رئیس جمهور اتحادیه فروشنده لوازم خانگی ، در مورد وضعیت فعلی بازار لوازم خانگی در مصاحبه اخبار تجاری وی توضیح داد: دور دوم ممنوعیت واردات لوازم خانگی در سال ششم آغاز شد و فقط ممنوعیت برخی از آنها مانند تهویه مطبوع با واردات زیاد برداشته شد. بازار لوازم خانگی در حال حاضر در رکود کامل است و هیچ مغازه ای وجود ندارد.
کالاها با نتیجه گیری مذاکرات وارد بازار می شوند.
معاون رئیس جمهور فروشنده دستگاه اتحادیه در مورد تأثیرات ایران و مذاکرات ایالات متحده در بازار لوازم خانگی گفت: در شرایط فعلی ، که هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمی امکان پذیر نیست ، تجارت در بازار. با وارد کردن شرکت های معتبر ، دولت علاوه بر دولت می تواند واردات خوبی نیز داشته باشد و مصرف کننده نیز می تواند پس از فروش فروش ، فروش را دریافت کند.
وی تأکید کرد که با نتیجه گیری مذاکرات و آزادسازی واردات حملات خانگی ، به جای قاچاق وارد بازار ، مواد اولیه مورد هدف قرار می گیرند و اگر خط تولید این کارخانه ها در ایران فعال شود ، حتی می توان صادرات به منطقه را انجام داد.
در هنگام انجام مذاکرات ، قیمت کالاهای داخلی کاهش می یابد
اسلامگرایان در مورد نقش ایران و ایالات متحده در تولید لوازم خانگی ایران گفتند: از آنجا که تحریم ایران از مواد اولیه ای که از کشورهای دوم و سوم به آن احتیاج دارد ممنوع است ، با اتمام این مذاکرات ، هزینه های تولید کالاها برای تولید کننده ایرانی به اتمام می رسد.
وی افزود: “اگر مذاکرات به نتیجه نهایی برسد و عرضه ارز ، کارخانه های لوازم خانگی می توانند دستگاه های تولیدی خود را به روز کنند و زیرساخت های لازم را برای بهبود بهره وری ایجاد کنند.” چنین مارک های ایرانی می توانند با کالاهای خارجی رقابت کنند.
معاون فروشنده اتحادیه لوازم خانگی در مورد تأثیر مذاکرات در بازار لوازم خانگی گفت: “اگر مذاکرات به دلیل تحریم ها و مشکلات ارزی به نتیجه مطلوب نرسید ، قیمت مواد اولیه نهایی افزایش می یابد.” در نتیجه ، مصرف کننده باید محصول را با قیمت بالاتر بسازد.
ممنوعیت واردات خانه ها در دهه ۱۹۸۰ آغاز شد و ادامه دارد
در دسامبر سال ۲۰۰۸ ، دولت تصمیم گرفت با قرار دادن اشیاء در گروه لیست مواد اولیه ، واردات لوازم خانگی را منع کند. طبق این تصمیم ، مهدی غزانفاری ، وزیر صنعت ، معدن و تجارت آن زمان ، گفت که این کالاها اولویت اشیاء هستند که کالاهای داخلی یا غیر ضروری هستند.
غزانفری این تصمیم را توضیح داد: ثبت کالاهایی مانند وسایل نقلیه بالا ، برخی لوازم خانگی ، لباس ، اجسام تزئینی ، دکوراسیون و کالاهای لوکس اولویت است.
وی همچنین تأکید کرد که حقوق واردکنندگان و صادرکنندگان باید از نظر قانون رعایت شود و واردات نمی تواند ناگهان متوقف شود.
روند محدودیت به گونه ای بود که در ابتدا این دستور ممنوع اعلام شد و به تدریج منجر به خاتمه کامل واردات شد.
این محدودیت ها تا سال به طول انجامید تا اینکه دولت تصمیم به پیشنهاد برای از بین بردن واردات کالا ۲ کالا در شش برنامه اول به روز خود گرفت.
دور دوم محدودیت واردات برای واردات لوازم خانگی به دلیل بحران ارز ، حمایت از تولید داخلی و اشتغال بود.
در سال دوم ، قیمت لوازم خانگی بین ۲ تا ۵ درصد افزایش یافت
صنعت لوازم خانگی ایران با ادامه واردات خانه ها در صنعت لوازم خانگی ایران به پایان رسید و رکود این محصولات غالب شد. همچنین در یک اختلال انرژی مشکلی وجود داشت که منجر به بستن برخی از کارخانه ها ، به ویژه در شش ماه دوم سال شد.
علاوه بر این ، قیمت لوازم خانگی به دلیل افزایش نرخ ارز و افزایش مواد اولیه بین ۲ تا ۵ درصد افزایش یافته است.
سال چهارم با پوسیدگی انرژی و از سرگیری مذاکرات آغاز شد
محدودیت های برق از ابتدای سال آغاز شد و امسال محدودیت ها به جای تابستان از بهار به جای تابستان اعمال شده است. علاوه بر این ، مذاکرات بین ایران و ایالات متحده از هفته گذشته آغاز شد و وضعیت صنعت لوازم خانگی خانواده با پایان یافتن مذاکرات انجام شد.
براساس این گزارش ، بازار لوازم خانگی ایران در سالهای اخیر به دلیل دستورالعمل های واردات ، نوسانات ارزی و چالش های زیرساختی مانند انرژی نادر بوده است.
در عمل ، ممنوعیت واردات در ابتدا با هدف حمایت از تولید داخلی منجر به افزایش قاچاق ، افزایش قیمت ها و کاهش ظرفیت خرید مصرف کنندگان شد. در این شرایط ، امید برای شرکت کنندگان در بازار با سرنوشت مذاکرات ایران مورد بررسی قرار گرفت. مذاکراتی که می تواند با فعال کردن واردات رسمی ، بهبود دامنه مواد اولیه و به روزرسانی خطوط تولید ، به کاهش قیمت محصول در بازارهای منطقه ای کمک کند.
از طرف دیگر ، عدم موفقیت در این مذاکرات به معنای وضعیت فعلی و سفت شدن فشار به سازنده و مصرف کننده است. بنابراین ، آینده صنعت لوازم خانگی ایران تا حد زیادی با تحولات دیپلماتیک و تصمیمات اقتصادی همراه است.
برای اطلاعات بیشتر ، به گزارش افق میهن لوازم خانگی برای رکود اقتصادی و اخبار گران قیمت شرکت مراجعه کنید.