اخبار اقتصاد ایران

بازار کار ایران زیر ذره‌بین؛ شغل دولتی همچنان برای مردها محبوب است؟

سهم بخش دولتی و خصوصی از اشتغال مردان در پاییز ؛

مطالعه الگوی اشتغال آقایان در ایران نشان می دهد که به طور متوسط ​​۴.۹ درصد از کارمندان در بخش خصوصی و ۴.۹ درصد در بخش دولتی فعالیت می کنند. داده ها نشان می دهد که استان های توسعه یافته تر ، مانند اصفهان ، خراسان رازوی و قازوین ، سهم بالاتری از اشتغال در بخش خصوصی دارند.

مطالعه الگوی اشتغال مردان در ایران نشان می دهد که سهم بخش های خصوصی و دولتی در استان های مختلف با توجه به بانک اطلاعاتی اطلاعات Diarmirza تفاوت های قابل توجهی دارد. داده های استخراج شده از دفتر سرشماری ایران و پاییز ۱ نشان می دهد که به طور متوسط ​​۴.۹ درصد از مردان در کشور در بخش خصوصی کار می کنند ، در حالی که ۴.۹ درصد در بخش دولتی کار می کنند.

برندگان و ضررهای بازار کار خصوصی

در بین استانها ، خوراسان رازاوی با ۴.۹ درصد بیشترین سهم را در اشتغال بخش خصوصی دارد. پس از آن ، استان های قزوین (۴.۹ ٪) و خوزستان (۲ ٪) بعدی هستند. با این حال ، مشاهدات میدانی در مورد وضعیت تبلیغات شغلی تخصصی در خراسان رازوی نشان می دهد که فرصت های شغلی زیادی برای این گروه ها در بخش خصوصی استان وجود ندارد. از طرف دیگر ، تمرکز مشاغل دولتی بیشتر در پایتخت است زیرا سازمان های دولتی ، وزارتخانه ها و شرکت های تابعه در پایتخت هستند. بنابراین ، احتمالاً دلیل بیشتر سهم بیشتر بخش خصوصی در استان ، با وجود فرصت های کم شغلی ، ظرفیت اشتغال کم در بخش دولتی است.

در مقابل ، Kohgiluyeh و Boyer Ahmad با ۴.۹ درصد کمترین سهم اشتغال خصوصی را دارند. همچنین ، بوشر (۴.۹ ٪) و خراسان جنوبی (۴.۹ ٪) استان های دیگری هستند که سهم کمی از اشتغال در این بخش دارند. این وضعیت نشان دهنده وابستگی بیشتر به این استانها به مشاغل دولتی است که می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله سیاست های توسعه ، وابستگی به بودجه دولت یا ضعف در سرمایه گذاری خصوصی باشد.

مطالعه بخش دولتی نشان می دهد که Kohgiluyeh و Boyer Ahmad با ۴.۹ درصد ، بالاترین نرخ اشتغال دولت را در بین استان ها دارند. پس از آن ، استانهای بوشر (۱.۵ ٪) و خراسان جنوبی واقع شده اند. این آمار حاکی از آن است که در این استانها ، دولت به عنوان یک کارفرمای بزرگ عمل می کند و سهم بیشتری در ایجاد فرصت های شغلی دارد.

داده ها نشان می دهد که استان های توسعه یافته تر ، مانند اصفهان ، خراسان رازوی و قازوین ، سهم بالاتری از اشتغال در بخش خصوصی دارند. در مقابل ، استان های کمتر توسعه یافته یا مرزی ، مانند Kohgiluyeh و Boyer احمد ، سیستان و بلوچستان ، درصد بالاتری از اشتغال دولت دارند. این می تواند نشانگر نیاز به سیاست های تشویقی برای گسترش سرمایه گذاری های بخش خصوصی در مناطق کمتر توسعه یافته باشد.

جالب اینجاست که تهران ، به عنوان پایتخت و مرکز اقتصادی کشور ، از میانگین ملی پایین تر است و ۴.۹ درصد از بخش خصوصی است. این می تواند به دلیل تمرکز بالای سازمان های دولتی و سازمان های وابسته به دولت در تهران باشد که فرصت های شغلی دولت بیشتری ایجاد کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا