اخبار بورس

بازدهی بیش از ۹۰ درصدی صندوق سهامی ویستا

یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت سبد ویستا گفت:

یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت سابدگردان ویستا گفت: از زمان تاسیس صندوق سهام ویستا این صندوق بیش از ۹۰ درصد بازدهی داشته است و سعی کرده ایم با مدیریت ریسک به بازده خوبی برسیم.

حمید فاروقی عضو هیئت مدیره شرکت سبد ویستا در گفتگو با افق میهنوی با پیش بینی عدم تعادل در کشور گفت: عدم تعادل انرژی مشکل نگران کننده ای است امسال شاهد بودیم که قطعی برق شدیدتر شد و حتی به مصرف کنندگان خصوصی نیز رسید. در بازدیدها و جلساتی که با شرکت ها داشتیم همه از این موضوع ناراضی بودند اما این نارضایتی در حساب های سالانه شرکت ها نیز قابل مشاهده و تاثیرگذار است.

وی افزود: نکته اینجاست که بخشی از نارضایتی ها ناشی از سیاست های غلط دولت در سال های اخیر است. قیمت گذاری اجباری در صنایع به ویژه برق و انباشت مطالبات منجر به عدم سرمایه گذاری جدید در این صنعت شد. از سوی دیگر تفاوت قیمت باعث می شد که این سوخت ها گاهی قاچاق شوند. واقعیت این است که این صنعت نیاز به سرمایه گذاری دارد. اگر در صنعت گاز سرمایه گذاری نشود به مرور زمان فشار گاز کاهش می یابد.

فاروقی خاطرنشان کرد: ظرف ۴ تا ۵ سال آینده ظرفیت تولید گاز کشور ۴۰ درصد کاهش می یابد و این امر مستلزم سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری برای پایداری تولید گاز است. فارغ از این سوال، علم در دست برخی کشورهاست که باید تلاش کنیم تا به کشور بیاییم و مشکل را حل کنیم تا تحریم ها برداشته شود.
یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت سابدگردان ویستا گفت: یکی از مخاطرات بازار سرمایه عدم تعادل انرژی است که می تواند بر تولید و فروش شرکت ها بدتر شده و تاثیر بگذارد. این مشکل نیاز به عزم جدی دارد و نیاز به سرمایه و دانش دارد.»

یکی از اعضای هیئت مدیره سابدگردان ویستا گفت: برای رفع عدم تعادل به ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار در صنعت برق نیاز داریم. تراز تجاری این کشور حدود ۶۵ میلیارد دلار است. اگر سرمایه گذار خارجی بخواهد سرمایه گذاری کند دلار موجود نیست. این مشکل باید با کاهش تحریم ها، عزم دولت و حل مناقشات و تنش ها حل شود. در غیر این صورت، این مشکل در سال آینده ادامه خواهد داشت و کمی جدی تر خواهد بود.

وی در خصوص پیش بینی خود از بازار سرمایه تا پایان سال جاری گفت: اگر ریسک های غیرسیستماتیک ایجاد نشود، بازار می تواند رشد کند. نرخ بهره پایین به رشد بازار کمک می کند. تقریبا اکثر سهام قیمت دارند. اگر بازار سرمایه را با سایر بازارها مقایسه کنیم، ارزش آن بسیار بیشتر از ملک، دلار و طلا است.

فاروقی در خصوص مزیت های رقابتی صندوق ویستا گفت: مهمترین عامل برای سبدگردان ویستا این است که فرآیند تصمیم گیری بازار سرمایه توسط تیمی مجرب پشتیبانی می شود. گاهی اوقات صندوقی را می بینیم که بازده قابل توجهی دارد و در سال بعد در پایین ترین سطح بازار قرار می گیرد.

یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت پرتفولیوی ویستا گفت: گاهی اوقات مدیران صندوق ترجیح می دهند رویه های معمول حرفه ای را طی نکنند. گاهی اوقات سهامی را می خرند که بازده خوبی را در یک دوره زمانی ایجاد می کند و گاهی ضررهای قابل توجهی را تجربه می کند. از دیدگاه ما، آنچه مهم است، سود پایدار و بازده بالاتر از شاخص است.

وی ادامه داد: از ابتدای راه اندازی صندوق ویستا تاکنون این صندوق بیش از ۹۰ درصد بازدهی داشته است و سعی کرده ایم با مدیریت ریسک به بازده خوبی برسیم. گاهی اوقات سرمایه ها ریسک زیادی می کنند. درست است که آنها بازدهی موقتی را ارائه می دهند، اما گاهی اوقات می تواند برای سرمایه گذار بسیار مضر باشد.

فاروقی در مورد بازار سرمایه گفت: به افرادی که وارد بازار سرمایه می شوند توصیه می کنیم سرمایه گذاری از طریق صندوق های سرمایه گذاری مشترک را انتخاب کنند. در سال ۹۸/۹۹ بسیاری از افراد به طور تصادفی از آن بهره بردند و این احساس را داشتند که ویژگی های خاص بازار سرمایه را به خوبی می شناسند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا