ترندهای روز

بازیگرانی که با عمل زیبایی، کارگردان «مختارنامه» را عاصی کردند

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (irtahlil.com):

تغییر چهره بازیگران یکی از مشکلات جدی سریال «مختارنامه» بود. نویسنده کتاب «پرونده مختارنامه» ماجرا را این گونه روایت می کند: «در پروژه ای طولانی مثل مختارنامه، گاهی بازیگر قسمت هایی از اجرای خود را در یک سال خاص اجرا می کند و ادامه اجرای او به زمان دیگری موکول می شود.

اما گاهی بازیگران در چهره خود تغییراتی ایجاد می کنند که برای بازیگران زن مشکل ساز است.» اتفاقی که بارها در سریال مختارنامه رخ داد و باعث تغییراتی در مرحله کارگردانی و تدوین شد.

جراحی های دردسرساز الهام حمیدی و حدیث فولادوند

الهام حمیدی در نقش همسر کیان و حدیث فولادوند در نقش همسر ابراهیم اشتر به دلیل اعمال جراحی زیبایی و تغییر چهره، حفظ رپکورد بسیار سخت بود. در واقع این دو بازیگر با تغییرات گسترده در چهره سازندگان سریال را شگفت زده کردند. موضوعی که باعث شد سکانس های آنها کم شود.

الهام حمیدی در ۲ قسمت ایفای نقش همسر کیان بینی خود را عمل کرد و حدیث فولادوند نیز جراحی زیبایی بینی انجام داد. به طوری که در صحنه ای که در فاصله یک سال فیلمبرداری شده تفاوت چهره او کاملا محسوس است. همین موضوع باعث شد بسیاری از کلوزآپ های فولادوند در مرحله تدوین دور ریخته شود.

تغییر چهره به دلیل گذشت زمان

گاهی اوقات، زمان بر خلاف پروژه کار می کرد. طولانی شدن زمان فیلمبرداری باعث شد که گذشت چندین سال تاثیرات خود را در چهره بازیگران زن نشان دهد. در مورد بازیگران مرد، داشتن ریش کمک زیادی به گریمور می کرد به طوری که تغییر چهره محسوس نبود، اما در مورد خانم ها به راحتی قابل حل نبود. در بخشی از کار، گونه های فریبا کوثری چاق شد و چهره ماهچهره خلیلی به دلیل گذشت زمان و چاق و لاغری تغییر کرد. البته تغییر چهره این بازیگران به اندازه الهام حمیدی و حدیث فولادوند دردسرساز نبود.

برداشتن محمد حاتمی به دلیل عمل بینی

اگرچه این عمل جراحی برای بازیگران زن دردسر بیشتری داشت، اما در یک مورد برای یک بازیگر مرد اتفاق افتاد و حتی باعث شد میر باقری او را از کار اخراج کند. همانطور که در کتاب «پرونده مختارنامه» آمده است، محمد حاتمی جزو گزینه های بازی در این سریال بود که به دلیل جراحی بینی از لیست بازیگران خارج شد.

داوود رشیدی نمی توانست دیالوگ هایش را حفظ کند

برخی از بازیگران این سریال که از چهره های مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون بودند، به دلیل سن و سال خود دچار مشکل شدند. مثلا داود رشیدی نمی توانست دیالوگ های طولانی را حفظ کند. بنابراین دیالوگ ها روی کاغذ نوشته می شد و جلوی او گرفته می شد و یا زمانی که امکان ضبط صحنه دو نفره داوود رشیدی و فرهاد اصلانی وجود نداشت، سکانسی دو نفره دکوپاژ می شد و تک نماهای فرهاد اصلانی گرفته می شد. و ۶ ماه بعد ضربات داوود رشیدی ضبط شد.

جمشید شاه محمدی نیز برای نقش زهیر بن قین افق میهن شده و در کاشان جلوی دوربین می رود. اما با تکمیل فیلمنامه و اینکه زهیر باید توانایی مبارزه و حضور در سکانس های نبرد را داشته باشد، جای خود را به محمود اردلان می دهد. در عوض جمشید شاه محمدی نقش خواهر شوهر مختار را بازی می کرد که با ویژگی های ظاهری او همخوانی داشت.

یک روایت زمانی

فایل مختارنامه توسط رضا استادی مسئول روابط عمومی این سریال نوشته شده است. به گفته وی با توجه به مسئولیتی که در این پروژه داشت به اطلاعات و اسناد مهم و جالبی دسترسی داشت و باید به این سوال پاسخ می داد که وکالتنامه چگونه ماندگار شد و چگونه پس از سال ها تازگی خود را حفظ کرد؟ نویسنده هدف خود را این بوده که کتابش شبیه «رمان خواندنی درباره یک سریال دیدنی» باشد.

این کتاب روایت زمانی دارد، از قبل از تهیه فیلمنامه در سال ۱۳۸۰ تا وقایع بعد از پخش آخرین قسمت سریال و سپس بخش هایی با عنوان خلاصه، ضعف، درباره داوود میرباقری، درباره عظیم جوانروح، درباره محمود فلاح، پیوست ها. و آلبوم عکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا