باستانشناسان به ماهیت اصلی بقایای اسفنج ۸۶۰۰ ساله پی بردند
باستان شناسان سرانجام موفق شدند ماهیت قطعه ۸۶۰۰ ساله ای را شناسایی کنند که اولین بار در سال ۲۰۲۱ آن را “بقایای اسفنجی” تشخیص دادند.
حدود سه سال پیش، باستان شناسان در حین کاوش های خود در شهر باستانی چاتالهویوک ترکیه با ساختاری کوره مانند مواجه شدند. در داخل این مصنوع به شکل کوره، قطعه ای را پیدا کردند که شبیه اسفنج بود.
تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که این قطعه مرموز یک چانه خمیری است که احتمالاً در حدود ۶۶۰۰ سال قبل از میلاد پخته شده است.
علی اوموت ترکجان، سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه آنادولو در بیانیه ای اعلام کرد: بر اساس مستندات دقیق مشخص شد که تکه اسفنج گرد کوچکی که در گوشه تنور پیدا شده، یک قرص نان است.
آقای ترکجان تاکید کرد: آزمایشات رادیوکربن قدمت این نان را حدود ۸۶۰۰ سال تایید کرد.
اگرچه باستان شناسان ترک ادعا می کنند که این “قدیمی ترین قرص نان در جهان” است، اما در سال ۲۰۱۸، باستان شناسان بقایای نان ۱۴۴۰۰ ساله را در شمال شرقی اردن کشف کردند.
البته آقای ترکجان خاطرنشان کرد: نان کشف شده در چاتالهویوک برخلاف نان هایی که قبلا کشف شده بود، نانی است که با افزودن مخمر پخته می شد، در حالی که اکتشافات قبلی حاکی از پیدا شدن بقایای نان فطیر بود. .
چاتالهویوک یک محوطه باستانی است که به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و یکی از اولین مراکز شهری در جهان به حساب می آید. این شهر اولیه حدود ۸ هزار نفر جمعیت داشته است.
کشف استخوان در این مکان نشان می دهد که این حیوانات توسط ساکنان این شهر اهلی شده اند. در واقع کشف نان در این شهر این فرضیه را که ساکنان چاتالهویوک پس از گذراندن دوران شکار وارد دوره کشاورزی شده اند، بیشتر تایید کرد.
منبع: یورونیوز