بانک و بیمه

بانک‌هایی که اضافه برداشت دارند، فوری تعیین تکلیف شوند

به گزارش افق میهن، سید ابراهیم رئیسی، امروز شنبه نهم دی ماه – وی برای حضور در شصت و سومین مجمع عمومی و فوق العاده سالانه بانک مرکزی به برج شیشه ای میرداماد رفت و گزارش عملکرد ۸ ماهه بانک مرکزی از فرزین و همچنین گزارش هیات نظارت را استماع کرد. به بهبود کیفیت عملکرد بانک اشاره می کند. مرکز پرداخت نیز دستورات مهمی در این زمینه صادر کرد.

وی در این نشست حفظ ارزش پول ملی را یکی از مهمترین و محوری ترین وظایف بانک مرکزی خواند و تاکید کرد: تمام تصمیمات و اقدامات این نهاد مهم مالی و پولی در راستای حفظ و ارتقای ارزش کشور است. پول ملی

رئیس جمهور در ادامه بر اهمیت اشتغال زایی و رشد اقتصادی در اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و استفاده از نظام بانکی برای افزایش سرمایه گذاری و حمایت از تولید را از دیگر وظایف مهم بانک مرکزی دانست.

آیت الله رئیسی تأکید کرد: با توجه به تأثیر مستقیم این دو پدیده اقتصادی بر نظام بانکی و پولی کشور و همچنین بر عملکرد کارآفرینان و سرمایه گذاران، باید به کنترل پایدار تورم و کنترل نقدینگی، کنترل تورم پایدار و نقدینگی توجه ویژه شود. کنترل به عنوان مبنای توسعه بازار پایدار و قابل پیش بینی اقتصاد کشور و امنیت برای کارآفرینان و سرمایه گذاران است که باید مورد توجه مدیران و مسئولان بانک مرکزی قرار گیرد.

وی ضمن قدردانی از اقدامات بانک مرکزی در راستای کنترل موفق رشد نقدینگی، تصریح کرد: کنترل تورم و کنترل نقدینگی نه با ایجاد رکود، بلکه از طریق رشد تولید باید محقق شود، چرا که رکود به اندازه تورم و رشد نقدینگی برای اقتصاد کشور مضر است.

وی در ادامه به نظارت دقیق و حساسیت ویژه نسبت به اضافه برداشت بانکی و برنامه ریزی برای جلوگیری از این رویه در بانک مرکزی اشاره کرد و بر لزوم اخذ ضمانت های مناسب از بانک ها در موارد استثنایی و همچنین تسریع در تعامل چندین موسسه مالی و بانکی تاکید کرد. نتراز باغی منده افزود: بانک مرکزی نیز باید بر بررسی اضافه برداشت ها نظارت داشته باشد و مراقب باشد که این بررسی ها بر اساس اطلاعات واقعی و واقعی باشد نه اطلاعات نادرست و واهی.

رئیس جمهور ثبات بازار ارز را از دیگر وظایف و مسئولیت های مهم بانک مرکزی برشمرد و افزود: همه تصمیمات و اقدامات در حوزه نظام ارزی باید در راستای انضباط بازار ارز و هدایت آن باشد. رعایت سیاست بانک مرکزی که هدف آن اطلاع رسانی به موقع، سریع و شفاف در خصوص مسائل ارزی در این زمینه است، یکی از اقدامات بسیار خوب بانک مرکزی است که موجب اطمینان بیشتر فعالان اقتصادی خواهد شد.

«توجه ویژه به حسابرسی و نظارت و نظر حسابرسان»، «تمرکز بر نظارت بی قید و شرط بانک مرکزی بر اماکن»، «تلاش ویژه برای کاهش و رفع عدم تعادل بانکی»، «تعیین فهرست دقیق اقلام و کالاها» ارز اسمی “، “تمرکز تصمیمات بر حفظ ذخایر بانک مرکزی به عنوان رکن اصلی نظام پولی و مالی کشور”، “لزوم برنامه ریزی برای افزایش سرمایه در کشور با جذب سرمایه گذاری خارجی و بهره گیری از مزیت های بازار سرمایه”. ظرفیت با هدف تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی، «توجه به تقویت حاکمیت ریالی»، «لزوم همکاری ویژه بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی در نظام مودیان مالیاتی». «تسریع در پرداخت فرصت‌های ازدواج، مسکن و اشتغال و کاهش زمان انتظار متقاضیان به‌ویژه متقاضیان وام ازدواج به‌عنوان اولویت‌های کلیدی و کلیدی دولت» و «لزوم اتخاذ تدابیری برای حذف سرمایه‌های منجمد بانک‌ها و آن را به بخش تولیدی هدایت کنید. از دیگر محورهای سخنان رئیس جمهور در شصت و سومین اجلاس مجمع عمومی و فوق العاده بانک مرکزی بود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ترازنامه بانکی ابزاری ضروری اما ناکافی برای نظارت بر عملکرد بانک ها است، بانک مرکزی را متعهد کرد که اثربخشی گسترش تسهیلات بانکی بانک ها را در تولید بررسی و در صورت عدم دستیابی به اهداف مورد نظر در آن تجدید نظر کند. اقدامی در این زمینه انجام دهد.

آیت الله رئیسی همچنین بر لزوم انجام تعهدات ارزی همه نهادها و نهادها تاکید کرد و گفت: هر تصمیم بانک مرکزی در نظام ارزی الزام آور است و همه نهادها، نهادها و بنگاه ها باید به تمرکز مدیریتی و مقررات مربوط پایبند باشند. سیستم پولی و بانکی کشور بر این اساس خود را در مورد این تصمیمات آموزش دهید.

پیش از سخنان رئیس جمهور فرزین، رئیس کل بانک مرکزی گزارشی مبسوط از عملکرد هشت ماهه اخیر ارائه و برخی اقدامات انجام شده در راستای رویکرد سیاستگذاری بانک مرکزی برای ثبات اقتصادی از جمله در حوزه کنترل و مدیریت را تشریح کرد. رشد نقدینگی، تنظیم و مدیریت بازار ارز. تقویت نظارت و اصلاح نظام بانکی، تقویت مدیریت ریال، تقویت دیپلماسی ارزی و پولی، تنظیم روابط مالی بانک مرکزی و شبکه بانکی و اطلاع رسانی مسائل بانکی ارز و پرداخت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا