بانکها جریمه میدهند؛ وام مسکن نه | از ۲۶ بانک عملکرد ۱۴ بانک صفر بوده است
بی اعتنایی بانکها به تکالیف خود برای قانون پرش تولید ؛
از زمان شروع برنامه ملی مسکن ، سیستم بانکی تنها ۵ ٪ از امکانات خود را برآورده کرده است. بانک ها مایل به پرداخت ۲ ٪ از مجازات های ناشی از عدم انجام تعهدات خود هستند ، اما از پرداخت وام به متقاضیان خودداری می کنند.
مطابق با پایگاه داده Diarmirza ، شبکه بانکی مانند چهار سال گذشته از وظایف خود در مورد پرش تولید و تأمین مسکن غافل بوده است. در طی چهار سال گذشته ، حداقل ۲ تسهیلات مجبور بودند با یک دوره بازپرداخت ۵ تا ۵ هزینه جنبش ملی مسکن را بپردازند ، اما آنچه که تا دسامبر سال گذشته پرداخت می شد ، پرداخت شده است.
به گفته ایسنا ، شکایات متقاضیان و سازندگان نشان می دهد که بانک ها به بهانه های مختلف از پرداخت وام های ملی خودداری می کنند. از طرف دیگر ، بانک مرکزی تا دسامبر سال گذشته آماری را در مورد وام های ملی وام مسکن منتشر کرده است ، اما این نسخه از آن زمان متوقف شده است. شبکه بانکی کشور از ابتدای اجرای پرش های مسکن تا پایان آبان ماه ، در مجموع ۱.۵ تریلیون تومون از امکانات مطابق با ماده چهارم قانون تولید و تأمین مسکن در بخش های مختلف ، از جمله “امکانات خود ساخت و سازه مالکی” ، “مشارکت در جنبش ملی مسکن” ، “مسکن شهری” ، “مسکن روستایی” ، “سپرده های مسکن” و “آگاه های ناسازگار مسکن”.
در سال اول اجرای پرش از تولید و تأمین مسکن از شهریور ۱ به شهریور بانکها و موسسات مالی مجبور بودند ۲ تریلیون تومون تسهیلات را به پروژه های ملی جنبش مسکن بپردازند ، اما میزان تسهیلات در دوره مذکور ۶۰۰۰ میلیارد دلار ، یعنی تنها ۱.۵ درصد بود. در سال دوم ، بانکها مجبور بودند ۵ تریلیون دلار به بخش مسکن و پروژه های ملی جنبش مسکن بپردازند. به طور کلی ، سیستم بانکی در دو سال اول مجبور به پرداخت ۲ میلیارد تومان بود ، اما آنچه که عملاً پرداخت می شد ۴ تریلیون تومانس بود.
سیستم بانکی باید در سال سوم سه تلاش را به برنامه ملی مسکن تزریق کند و تعداد کل پرداخت باید در سه سال حدود ۳ باشد ، اما تاکنون. آبان ۱۳۹۷ براساس گزارشی که توسط بانک مرکزی منتشر شده است ، شبکه بانکی این کشور از زمان اجرای قانون تولید و تأمین مسکن ، در کل ۶ تریلیون تومون تسهیلات به بخش های مختلف جنبش مسکن ملی پرداخت کرده است که تنها ۵ ٪ از کل تعهدات را تشکیل می دهد.
طبق آمار بانک مرکزی ، در فاصله زمانی مهر ۱ به مهر “بانک مسکن با پرداخت کل ۱.۵ تریلیون تومانس” ، “بانک ملات با ۱.۵ تریلیون دلار” ، “بانک ملی ایران با ۱.۵ تریلیون دلار” ، “بانک سپه با ۱.۵ تریلیون دلار” و “بانک صادرات ایران با ۱.۵ تریلیون دلار تولید”.
تاکنون ۶۰۰۰ واحد مسکن ملی در حال ساخت و ساز بوده اند که اکثر منابع این پروژه توسط متقاضیان تأمین می شود. براساس آخرین گزارش معاون وزیر مسکن وزارت راه و توسعه شهری ، برای تعداد یک میلیون و ۶۰۰۰ واحد این پروژه ، ۶۰۰۰ واحد آغاز شده است ، با ۶۰۰۰ واحد در پایان بنیاد و ۶۰۰۰ واحد در مرحله پایان.
با این حال ، از پنج بانک که متعهد به پرداخت تسهیلات مشارکت جنبش ملی مسکن بودند ، عملکرد این بانک صفر بود. این بانک همچنین هیچ تسهیلات مسکن روستایی را پرداخت نکرده است.
از بین پنج بانکی که در پرداخت وام های ملی قانونی هستند ، این بانک هیچ گزارشی از عملکرد خود را به رسانه ها ارائه نمی دهد. تنها بانک مسکن گاه به گاه آمار این بخش را منتشر می کند ، که طبق آخرین آمار از زمان اجرای جنبش ملی مسکن ، قرارداد ۲۸۰۰ واحد مسکونی به ارزش ۲ میلیارد و ۲ میلیارد تومان را در بانک مسکن امضا کرده است.
گرد و غبار شبکه بانکی از پرداخت تسهیلات ملی مسکن منجر به نتیجه گیری ۶۰۰۰ متقاضی مؤثر که واریز شده اند. بنابراین پروژه ها عمدتاً کند یا متوقف شده اند.
اگر بانک ها از پرداخت تسهیلات مسکن ملی خودداری کنند ، آنها باید ۲ ٪ از تکالیف خود را به عنوان مجازات بپردازند.
طبق یادداشت ۲ ماده ۲ قانون پرش تولید مسکن ، اگر هیچ بانکی نتواند تعهدات خود را در این طرح انجام دهد ، ۲ ٪ از تعهدات برآورده نمی شود. دادگاه حساب ها گزارش داد که در سال اول اجرای قانون فقط پنج بانک تعهدات خود را انجام داده اند و بانک ها برآورده نمی شوند. اداره امور مالیاتی همچنین ۶ تریلیون دلار برای عدم اجرای در سال اول جریمه شد. اما همانطور که ابراهیم نجفی ، معاون رئیس کمیته مدنی Majlis ، اعلام کرد که متأسفانه بانک ها مایل به پرداخت جریمه هستند اما وام نمی دهند!